У Вінниці гіпертоніки отримуватимуть адресну допомогу

У Вінниці гіпертоніки отримуватимуть адресну допомогу
Як відомо, раніше програма профілактики та лікування гіпертонії діяла на рівні держави. На сьогодні, держава відмовилась підтримувати надалі таку програму. Вінниця розробляє на місцевому рівні підтримку та адресну допомогу гіпертонікам.

У четвер, 26 лютого, у міській раді провели розширену колегію департаменту охорони здоров’я міста Вінниці. Ключовою темою, яку розбирали під час засідання, була тема закриття державної програми профілактики та лікування гіпертонії.

На сьогодні у Вінниці на гіпертонію хворіють 42 тисячі людей. Тому прийняли рішення про відновлення програми на місцевому рівні.

Завідувач кафедри пропедевтики внутрішньої медицини Вінницького національного медичного університету, професор Юрій Мостовий вніс пропозицію про забезпечення дешевими та безкоштовними ліками пацієнтів соціально-незахищених верств населення за рахунок муніципальної програми «Гіпертонія».

Відео дня

- Бо якщо ми залишимо наших пацієнтів без дешевих або безкоштовних ліків, то смертність від цієї хвороби зростатиме. Цих пацієнтів потрібно забезпечити хоча б мінімумом ліків, -  наголошує  Юрій Мостовий.

Колегія прийняла рішення створити робочу групу для розробки програми “Гіпертонія”. Перше завдання, яке поставили перед робочою групою – це визначення кількості хворих, котрі реально потребують допомоги. Тобто ті, які не можуть собі дозволити купити ліки. Надалі таким пацієнтам планують оформити адресну допомогу, - розповідають у прес-службі міської ради.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Добре, що відновили та не відвернулися від людського горя, адже дійсно зараз такі ціни на ліки, що не кожен може собі дозволити їх купити, особливо при такому захворюванні.
  • Anonymous

    з сільської місцевості люди мають що захищати
    Вони получають паї ( земельні і майнові) І паїв получають по 6-7 штук На пай вони получають камаз зерна, мішок цукру, мішок гречки, мішок муки і 30 літрів олії Це на 1 а мають 5-6 паїв ( а це 40000-60000 доходу) ЩО ВИ ДО ТИХ ПАЇВ ДОЛОЖИЛИ ????
    На майновий пай вони получають чи свинарник, чи трактор, чи клуб, чи баню , чи 40000-70000 грн,,,,
    Сільські беженці БЕЗКОШТОВНО НАВЧАЮТЬСЯ В ІНСТИТУТАХ  з стіпендією
    Сільським беженцям безкоштовно видається жилье ( малосімейка, комуналка, цокольне приміщення ) в місті
    Сільських беженців безкоштовно беруть на роботу в начальство, тому вони своїх перетягують
    Сільських беженців безкоштовно лікують, опити нероблять і епікрізи видають наші городські їм на руки
    Сільські беженців діти вчаться в городських садочках безкоштовно, а довідку беруть від сільського голови і обіди до 12 класу БЕЗКОШТОВНО як малозабезпечені ( а городські діти з води на хліб перебиваються)
    Соціальні пільги видають тіко для сільских в місті
    Вони ЧОРНОБИЛЬЦІВ І АФГАНЦІВ І УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ хваляться поробили і собі, і дітям , і внукам
    КОЛИ СКІНЧИТЬСЯ КОММУНІЗМ СІЛЬСЬКИМ БЕЖЕНЦЯМ ???!!!

  • Anonymous

    Вот вам добе а в нас в хмельницькому все лише для сільських беженців
    Нашо їм як люди кажуть 15 робіт на яких числися ?? з 600 % премії на кожній. 15 ставок що собі подописував,з 600 % премії на кожній.  і 15 робіт по сумісництву з 600 % премії на кожній. і ще і  велечезну пенсію получаєш і субсидію і матеріальну допомогу і оздоровчі з кожної роботи
    ВІДДАЙ РОБОТУ  БО ТИ  сільський беженець ЗАБРАВ РОБОТУ В 60 ЧОЛОВІК

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up