Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали

Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали
  • Кожен з нас ставав свідком різної поведінки людей під час хвилини мовчання. 
  • У транспорті, на вулиці, на роботі, у закладах — о 9-й ранку має зупинятися усе, аби вінничани приділили одну хвилину свого часу вшануванню пам'яті жертв війни.
  • Яку реакцію на хвилину мовчання ви зараз помічаєте у нашому місті? Чи реагують на неї більш шанобливо, ніж раніше?

З такими питаннями ми звернулися до наших читачів на сторінках у Facebook та Instagram. Загалом отримали 125 коментарів. Ось деякі з відповідей.

Ніна Довбощук

— Вранці їхала тролейбусом №11 у центр міста. Транспорт зупинився і водій оголосила — хвилина мовчання, після чого вона теж стояла з усіма пасажирами. Так має робити кожен українець і українка, адже це саме мале, що ми, можемо зробити для них.

Відео дня

Інна Суслик

— Особисто я в цей час стою перед світлофором і не наважуюсь вийти з авто, щоб не порушити рух, тому лише подумки згадую тих, хто загинув, кого я знаю. Але насправді дуже некомфортно, тому що хочеться вийти з авто і вшанувати пам'ять ту 1 хвилину. Вважаю, що було б добре регулювання руху о 9:00 з боку поліцейських, щоб кожен водій дотримувався правил та зупинився вшанувати пам'ять загиблих.

Богдан Северин

— Стояв в авто на світлофорі, десь третій-четвертий. Почалася хвилина, увімкнув аварійку — стою. Ззаду імбецил сигналить, хотілося вийти надавати йому в «бубен», але видно природа вже його покарала, бо тупий.

Анастасія Ланіна

— Пів вулиці стоїть — пів лізе далі, хочеться просто бити битою по головах. Але коли зупиняюсь, наприклад, на світлофорі з аварійкою, ще жодного разу ніхто не бібікнув.

Іра Кіфа

— Зупиняються на хвилину мовчання ті, хто знає, що таке війна. Чиї рідні зараз, або були там — в самому пеклі. Ті, кого це не стосується (поки що, бо рано чи пізно війна, на жаль, зачепить кожну родину) — не спиняються.

Валентина Савченко

— На мій погляд, це нереально зупинятися усім на цю хвилину, бо стільки аварій може бути й щось з цим пов'язане. Лікар оперує та кидає на цю хвилину операцію, або ще є якісь ситуації, коли процес не можна зупинити, тому не треба на цьому ось так спекулювати та дорікати людям.

Ірина Подафа

— Можливо було треба зробити хвилину мовчання в інший час, а не на 9.00. В цей час кожен заклопотаний своїми справами. А якщо це було б о 7.00, коли більшість дома, хвилину мовчання дотримувались. Я, наприклад, якщо о 9 ранку дома з кимось, то дотримуюсь цього. Коли їду з пасажирами в цей час не зупиняюсь, але ми мовчимо в цей час, якщо про щось балакали.

Оксана Куліш

— Озвучування хвилини мовчання має бути гучнішим. Люди дійсно в поспіху не помічають час, але коли він оголошуватиметься гучно, тоді не відреагують лише люди байдужі та їх буде явно видно.

 

Читайте також:

Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях

Чи вийде з вас кондитер? Тест від 20хвилин

Борзова, Пашковський, Устінова: зарплати та статки вінницьких нардепів за 2023 рік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • АННА

    Ні, якщо хтось поблизу не звертае увагу на хвилину мовчання, бо це святе, треба зробити зауваження, може в дюдини проснеться свідомість, чи стане соромно...
  • Владислав

    Нащо дивитись на когось, робити треба так як вважаєш  за потрібним! Бігати когось повчати або поганити собі настрій це собі тільки шкодити.

    Anatolii reply Владислав

    Має бути свідомість в голові, якщо її немає - то марно бігати і повчати.

    Anatolii reply Владислав

    Має бути свідомість в голові, якщо її немає - то марно бігати і повчати.
  • Андрій

    Придурки😡
  • Иришка Мураховская

    Центр можливо і зупиняється.
    Першотравнева ні
    Київська частково.

    Иришка Мураховская reply Иришка Мураховская

    Ирина Тищук в мене будильник на 9.00.
    Якщо потрапляю десь в дорозі, аварійочка і стаю. Але так роблять одиниці.

    Ирина Тищук reply Иришка Мураховская

    Ірина Рудська треба показувати криклад. Завжди встаю і мовчки молюся за упокой хлопців.

keyboard_arrow_up