Ілля Прокопенко, якого вдарило струмом на вагоні: “Я просто хочу жити”

Ілля Прокопенко, якого вдарило струмом на вагоні: “Я просто хочу жити”
Вчора ми писали про те, що двох вінницьких шестикласників 9-ої школи в суботу вдарило струмом на вагоні. Хлопці обидва отримали дуже сильні опіки. Ілля та Ростик пережили вже по одної операції, але стан ще й досі важкий. Мама Іллі розказала, що трапилося з хлопчиками на вагоні та як вони взагалі там опинилися.

В суботу, 14 березня,  близько 10 години ранку Ростик зайшов до свого друга Ілюші додому. Вони відпросилися  у Ілюшиної мами та пішли погуляти. А вже близько третьої години дня у  двері до Ілюшиної квартири постукали. Мама відкрила двері та побачила міліціонера. Правоохоронець повідомив Оксані Петрівні, що з сином сталася біда і він зараз знаходиться в опіковому відділенні Пироговської лікарні. Коли матір приїхала у лікарню, хлопці були в шоковому стані. Ростик був без свідомості,  Ілля розповів мамі що сталося.

- Ми шли від свого друга з хутора Шевченка. Ростислав запропонував пострибати на вагонах. Спочатку ми сумнівались лізти чи не лізти.  - розповів Ілля мамі. За словами Оксани Петрівни Ростик виліз перший, а Ілля одразу ж за ним. Ростик зачепив провода, які чомусь дуже низько висіли, один провод обірвався. Ростилав отримав удар струмом  в спину, після чого струм вдарив Іллі в обличчя. Ростислав загорівся та втратив свідомість. Ілля хотів розстібнути куртку та тушити його курткою, але в шоці не зміг цього зробити та почав тушити друга руками і звати на допомогу.  Прибігла якась жінка та якісь працівники, та почали їх знімати. Вже потім приїхали швидка та забрала хлопців.

Сьогодні, 17 березня вранці Ілля у свідомості, але стан хлопчика важкий. Він переніс операцію по пересадці штучної шкіри. Зараз в нього не відкриваються очі та дуже сильно тривожать рани на обличчі. Адже все обличчя хлопець спік.

Відео дня

Мама Іллі сама виховує ще трьох дітей. Одна донька хворіє на лейкемію. Вони тільки місяць тому виписалися з онкологічного відділення, де дівчинка пройшла курс хіміотерапії. Родині потрібна допомога.

- Сьогодні вранці я кажу Іллюші, що говорять , якщо когось вдарило струмом – то вони потім стають екстрасенсами. А Ілюша мені відповідає: «мама, я не хочу бути екстрасенсом, я хочу просто жити».

Допомогти Іллюші можна перерахувавши кошти на картку «Приват-банку» на ім’я матері Замалитва Оксана Петрівна 5168757227528348

Телефон для зв’язку 097-214-91-73

- Ростик після вчорашньої операції півночі знаходився на штучному диханні. Останні часи він вже, слава Богу дихає сам. Він то в свідомості, то в гарячці кличе маму. Лікарі кажуть, щоб ми надіялися на Бога. Стан важкий. Попереду нас чекає друга операція по пересадці шкіри на спині, - розказує хресна мама Ростика, яка допомагає Людмилі Алексюк біля ліжка сина.

Ростислав також потребує допомоги. Допомогти хлопчику можна перерахувавши кошти на картку Укрсиббанку 5169304804147728 на ім’я матері  Алексюк Людмили. Її номер телефону  067-159-95-03.

Читайте також: “Діти, яких вдарило струмом у важкому стані. Їм потрібна ваша допомога”.

Фото  взяте зі сторінки ФБ Романа Ковальського.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Я друг Ростика я приходив до нього в палату з ним все буде добре я це знаю бо Ростик спортцмен та добрий хлопець
  • Анонім

    Пішоходам забороняється:

        2.5. Ходити по залізничних коліях.

        2.6. Переходити  і  перебігати  через  залізничні колії перед потягом   (або   локомотивом,   вагоном,   дрезиною   тощо),    що наближається, якщо до нього залишилося менше ніж 400 м.

        2.7. Переходити   колію   зразу  після  проходу  потяга  (або локомотива,  вагона, дрезини тощо), не впевнившись, що по сусідніх коліях не пересувається рухомий склад.

        2.8. Переходити залізничні переїзди при  закритому  положенні шлагбаума   або   при   червоному   світлі   світлофора  переїзної сигналізації.

        2.9. На   станціях  і  перегонах  пролізати  під  вагонами  і перелізати через автозчепи для переходу через колію.

        2.10. Проходити вздовж залізничної колії ближче п'яти  метрів від крайньої рейки.

        2.11. Проходити  по  залізничних   мостах   і   тунелях,   не обладнаних спеціальними настилами для проходу пішоходів.

        2.12. Пролізати   під  закритим  шлагбаумом  на  залізничному переїзді,  а також виходити  на  переїзд,  коли  шлагбаум  починає закриватися.

        2.13. На електрифікованих  лініях  підніматися  на  опори,  а також  торкатись  до металевих проводів заземлення,  які ідуть від опори до рейки.

        2.14. Наближатися  до  електропроводу,  що  лежить  на землі, ближче ніж на 10 метрів.

        2.15. Підніматися на дах потягів, локомотивів, вагонів тощо.

        2.16. Класти на рейки залізничної колії будь-які предмети.

        2.17. Підходити ближче ніж на 0,5  метра  до  краю  платформи після  оголошення  про  подачу  або прибуття потяга до його повної зупинки.
  • Дарья

    Біднесенькі, в такому стані. Будь-ласочка люди не обходьте стороною, допоможіть цим хлопчикам, хто їм допоможе як не ми.

    Анонім reply Дарья

    Я згоден
  • Анонім

    Скільки людей коментують статтю про отруєння собак.....а тут жодного((.....сподіваюсь, що рідні місцяни прочитавши про цю біду не "пройдуть повз".....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up