Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи

Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи
  • Через існуючу небезпеку активізації ракетних обстрілів по цивільних об’єктах обласна військова адміністрація та правоохоронці вирішили посилити заходи безпеки під час відзначення Великодніх свят.

— У неділю, 05 травня, християни східного обряду відзначатимуть Великдень, водночас слід пам’ятати, що Україна продовжує жити в умовах правового режиму воєнного стану, тому ми маємо залишатись свідомими громадянами та діяти з урахуванням обмежувальних заходів, уникаючи масових скупчень, щоб уберегти один одного. Окрім того, звертаємо увагу вінничан, що в Вінницькій області продовжує діяти комендантська година з 00.00 до 05.00 та змінюватися не буде. Культові споруди у період комендантської години будуть зачинені, — наголосив начальник Управління у справах національностей та релігій обласної військової адміністрації Ігор Салецький.

Також вирішили посилити заходи безпеки, зокрема:

  • Обмежити проведення масових релігійних заходів на території культових споруд та прилеглих до них територій за участі прихожан (4 та 5 травня 2024 року);
  • Під час богослужіння в темну пору доби обов’язковим є дотримання вимог світломаскування та забезпечення дотримання вимог безпеки під час повітряної тривоги з використанням захисних споруд та укриттів.
  • Освячення великодніх кошиків буде проводитися на прилеглій до храмів території 4 травня 2024 року впродовж дня до 22.00 а 5 травня 2024 року, починаючи з 07.00 год.
  • 11-12, 14 травня православна та греко-католицька Церква поминає померлих. Враховуючи заходи правого режиму воєнного стану, заборонено проведення масових заходів та скупчення людей, в тому числі і на кладовищах.

Представники духовенства закликали вірян бути свідомими та дотримуватися громадського порядку, комендантської години та вимог безпеки під час повітряної тривоги.

Відео дня

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up