Сніг, похолодання та сильний вітер. В області оголосили штормове попередження

Сніг, похолодання та сильний вітер. В області оголосили штормове попередження
Фото: @lilovlilov
  • Незважаючи на те, що уже другий місяць весни, на вулиці досі сніжить. Ще не оговталися від минулого прогнозу, як уже знову передають про нову порцію прохолоди.

Синоптик Наталка Діденко каже, що квітень продовжує жартувати. Він зібрав у компанію циклони, атмосферні фронти, похолодання й снігопади. 

Більшість країн Європи і частина України відчує на собі похолодання. Там же випаде мокрий сніг.

— 6-го квітня холодне повітря охопить західну частину України, вдень очікується +3+8 градусів, місцями 0+3 градуси. В Карпатах до 3-8 градусів морозу. Похолодання призупиниться перед Київщиною та Вінниччиною — тому саме звідси поки що ще побуде тепліша погода, завтра на Сході, Півдні, більшості центральних областей протягом дня очікується +9+13 градусів, — пише синоптик у фейсбук. — Вітер накочуватиметься некомфортними поривами, на Заході та Півночі з північного заходу, на решті території України ще залишиться південних напрямків.

Відео дня

Діденко зазначає, що завтра мокрий сніг варто чекати у Карпатах. Тим часом дощі пройдуть в Криму, Житомирській, Вінницькій, Київській та Чернігівській областях. На решті території України — без опадів.

— На Благовіщення холодна повітряна маса просунеться далі, водночас з південного заходу в Україну стрибоне циклон. Тому через цю сумнівну дружбу арктичного холоду та середземноморської вологи дощі переходитимуть у мокрий сніг, переважно на Заході та Півночі України. Лівобережжя належатиме теплішій погоді, тому там очікуються переважно дощі, — підсумовує Діденко. — Погода в Україні загалом передбачається 7-8 квітня складною, тому вже, за можливості, підготуйте і себе, і свої квіти, і свої автомобілі. У кінці тижня, ближче до вихідних, температура почне підвищуватися, сонечка побільшає.

У Вінниці тим часом на 6 квітня опадів не прогнозують. А уже на 7 квітня — мокрий сніг. Одягайтеся тепліше, бо ще завтра можливі +11. Далі будуть 0 та +3. Попереджають також про сильні пориви вітру. Такий прогноз сайту sinoptik.ua. 

Тим часом Головне управління ДСНС України у Вінницькій області повідомляє про штормове попередження.

— Увага‼️ 6 квітня вдень у центральних областях пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий), — зазначають рятувальники.

 

Читайте також:

І для водіїв, і для пішоходів. На два місяці перекрили вулицю Батозьку

За день згоріло 15 гектарів сухої рослинності. Нині пожежа на вінницькій набережній

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:09 Додому «на щиті» повертається Денис Новіцький з Вінницьких Хуторів 20:19 На Вінниччині двоє людей незаконно вирощували сільгоспкультури на прибережних смугах 19:23 Метеозалежним приготуватися: до Землі наближається потужна магнітна буря 18:22 Сапери ДСНС знищили гранату та снаряд часів Другої світової photo_camera Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 17:58 Один пропуск — 20 грн: цікавий спосіб відпрацювання пропущених пар в Барському коледжі 17:15 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 17:07 Аби захопити вінницький кар'єр, хабарники пропонували мільйон доларів полковнику СБУ photo_camera 16:23 Сорок діячів культури і мистецтв Вінниччини отримуватимуть стипендії ОВА 16:17 «Таких як він, ніколи більше не буде». Вінниця попрощалася з Назарієм Гринцевичем 15:21 У Вінниці затримали водія, який був під дією двох наркотиків 15:15 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:30 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up