Якою запам’ятаємо цю зиму? Зібрали важливі події трьох останніх місяців

Якою запам’ятаємо цю зиму? Зібрали важливі події трьох останніх місяців
Фото ілюстративне
  • Склали добірку з 21 текста, які розповідають про ключові зміни і події в житті нашого міста.
  • Сюди увійшли новини про заплановані масштабні реконструкції, зміни у законодавстві і ціни на різноманітні послуги.
  • І також — корисні публікації 20minut.ua про освіту, здоров’я і можливості впливу на благоустрій Вінниці.

Грудень

В Україні з’явилася освітня платформа, звідки школярі, їхні батьки та вчителі можуть брати матеріали для дистанційного та змішаного навчання

Висотку з басейном, офісами та готелем на 132 номери хочуть звести впритул до Центрального парку імені Леонтовича.

Відео дня

В Україні кожна четверта сім’я переживає домашнє насильство. За статистикою жінки повідомляють про насилля лише після восьмого випадку. Патрульні розповіли про види домашнього насильства, куди звертатися по допомогу і показали основи самозахисту.

На лівому березі річки в межах Вінниці збираються створити суцільну набережну. Вона матиме довжину 12,7 кілометри. Тут пропонують відновити пляжі та причали, об’єднати набережну під трьома мостами, створити новий парк на Старому місті, зробити паромну переправу.

Амбітні плани на розбудову Вінниці у 2020 році перекреслив коронавірус. Щоб забезпечити лікарів захистом, а лікарні обладнанням, влада вирішила зекономити на капітальному будівництві. Так, зокрема, замість п’яти тролейбусів VinLine — зробили два, багато шкіл та дитсадків залишилися без утеплення. А які об’єкти стали «замороженими» і коли їх добудують?

Січень

Крадуть з квартир і будинків постійно. Розкривати такі злочини важко, якщо злодія не вдалося зловити за руку. Тому й викрадене людям рідко повертається. Ускладніть квартирнику життя. Не ховайте цінне у тих місцях, куди він полізе шукати їх в першу чергу. Запам’ятайте 10 схованок у квартирі, в яких «домушник» точно шукатиме коштовності та гроші. І виконайте кілька рекомендацій. 

Від звернення до установки світлофора може минути не один рік. Серед причин — затянута процедура, відсутність вільних коштів у бюджеті. А що потрібно, щоб влада зреагувала на звернення про зміни в організації дорожнього руху? Чим це звернення підсилити та який порядок дій чиновників? Склали інструкцію до застосування.

З’ясували, які іноземні мови можна вивчити у Вінниці безкоштовно та де можна поспілкуватися з їхніми носіями. А як бонус підготували підбірку онлайн-ресурсів для самостійного й цікавого навчання.

Вінницькі матусі зізнаються, що не задоволені вимушеним дистанційним навчанням. Саме тому ми підготували добірку навчальних онлайн-платформ, які можуть бути корисними для учнів різного віку.

З 16 січня в країні почала діяти 30 стаття Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Разом із юристами ми з'ясували, як це має працювати і які санкції передбачені за порушення.

Три важливі події у житті кожного — народження, одруження та смерть. У віруючої людини вони зазвичай супроводжують церковними обрядами. Ми дізналися у різних парафіях нашого міста, як потрібно готуватися до цих таїнств та у скільки вони обходяться. 

Лютий

У наступні роки промзона між Муніципальним ринком і Вокзалом отримає розвиток: в мерії готують проект реконструкції Батозької. Там буде нове дорожнє покриття, перекладуть колії, зроблять велодоріжки. На перспективу — до трамваю додадуть і тролейбусний рух.

Порівняли вінницькі служби таксі, щоб дізнатися, якою службою користуватися найзручніше та найдешевше. 

Нам вдалося побувати за лаштунками ковідних відділень і подивитися, що там відбувається, поспілкуватися з медиками і пацієнтами, а також зазирнути до реанімації, куди привозять «найважчих» з них.

Батьки шукають для своїх дітей репетиторів з профільних предметів. За статистикою, у 2020 році в Україні зріс попит на послуги репетиторів на 60%. Ми дізналися, скільки у Вінниці коштують додаткові заняття зі шкільних предметів, а також уроки для учнів початкової школи та дошкільників.

Востаннє вартість проїзду в маршрутках піднімали в 2018 році. Переважна більшість маршрутів отримали по 6 гривень, але більше за такою ціною возити не можуть. Пропонують підняти до 12 гривень за одну поїздку. Розповідаємо, чим обгрунтована така ціна, які можуть бути альтернативи та чому ми не можемо дізнатись доцільності саме такого здорожчання.

З 1 січня 2021 року в українських школах мало змінитися меню для дітей: зникнути снеки, кава та газовані напої, а харчування — стати більш різноманітним. Що змінилося у вінницьких шкільних буфетах та їдальнях і як харчуються учні в карантин?

Десять турецьких автобусів Otokar та стільки ж польських «Солярісів» збираються купити для міста. «Вінницька транспортна компанія» розпочне з них оновлення автобусного парку, який обслуговує маршрути як у Вінниці, так і в приміських селах. Що цікавого у цих машинах? І чому обрали закордонного, а не українського виробника?

Штраф за п’яну їзду, перевищення швидкості, розмова за кермом та ще десятки санкцій за порушення правил дорожнього руху зростуть в декілька разів. При цьому збільшили штрафи не тільки водіям, а й пішоходам і велосипедистам. Які ще важливі нюанси?

Про депресію останнім часом лікарі говорять все частіше. Пов’язують її з коронавірусом, вимушеним обмеженням в пересуванні, пригніченим настроєм планетарного рівня, кризами. Про депресію заговорили дитячі психологи та психіатри, бо діти дивляться на батьків і теж хворіють.

У Вінниці розпочалася вакцинація від коронавірусу. Наразі щеплення роблять переважно медичним працівникам. Ми на власні очі подивилися, як це відбувається, а також дізналися, скільки вінницьких лікарів готові робити собі рятівну ін’єкцію і чи радять вони робити те саме іншим?


Читайте також:

Корвет «Вінниця» стане першим у державі кораблем-музеєм. Раніше його хотіли утилізувати

Першу чергу реконструкції вінницького аеропорту планують завершити до кінця 2022 року

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up