Тролейбуси, 200 дерев і «без звуження» доріг. Якою буде нова Батозька

Тролейбуси, 200 дерев і «без звуження» доріг. Якою буде нова Батозька
Вулиця Батозька в районі «Епіцентру». Фото в матеріалі — з публікації «Агенції просторового розвитку»
  • У наступні роки промзона між Муніципальним ринком і Вокзалом отримає розвиток: в мерії готують проект реконструкції Батозької.
  • Там буде нове дорожнє покриття, перекладуть колії, зроблять велодоріжки. На перспективу — до трамваю додадуть і тролейбусний рух.
  • «Агенція просторового розвитку» показала перші ескізи нової вулиці.

Виконком міськради надав містобудівні умови та обмеження для виготовлення проекту реконструкції вулиці Батозької (колишня Кірова - авт.) Йдеться про ділянку від перехрестя з вулицею Янгеля (Фрунзе) до перехрестя з проспектом Коцюбинського.

Перші ескізи оновлення Батозької представили у КП «Агенція просторового розвитку».

«Розвиток територій поруч із Батозькою, зношеність дорожнього полотна та трамвайних колій, а також необхідність створення комфортних умов для пішоходів є передумовами для комплексної реконструкції вулиці, — йдеться в дослідженні.

Відео дня

На перспективу — рух тролейбусів

Довжина ділянки вулиці, яку підпадає під реконструкцію, складає 600 метрів. За намірами архітекторів вздовж цієї ділянки висадять біля 200 дерев, поставлять зупинки громадського транспорту навпроти «Епіцентру».

Прокладуть велодоріжки: окрема доріжка буде з боку гіпермаркету, а з іншого боку вулиці — велодоріжка буде суміщена з пішохідним тротуаром.

«На трамвайних зупинках передбачається влаштування припіднятих платформ віденського типу, так як це зроблено на вул. Замостянська, а автобусні зупинки будуть облаштовані «Кассельськими бордюрами», — йдеться в публікації «Агенції просторового розвитку».

Кассельські бордюри, нагадаємо, у Вінниці є на зупинці біля Драмтеатру: тролейбус та автобус з низькою підлогою може під’їжджати впритул до тротуару, щоб люди на візках могли заїхати в салон транспорту без пандуса і допомоги водія.

На Батозькій повністю вуличне замінять освітлення. Опори, на перспективу, зможуть утримувати контактну мережу тролейбусів, а лінії електропередач та зв’язку будуть заховані в футляри під землю.

Профіль вулиці після оновлення

За аналізом фахівців, є п’ять основних завдань, для чого потрібна комплексна реконструкція цієї вулиці:

  • збереження існуючих та висадка нових дерев;
  • комфортний простір для пішоходів та велосипедистів;
  • реконструкція трамвайних колій та створення тролейбусної лінії;
  • створення нових зупинок громадського транспорту;
  • збільшення інвестиційної привабливості району.

А що буде з шириною дороги? Архітектори зауважили, що проїзна частина матиме таку ж ширину, що і зараз. А розширення до двох смуг передбачається перед перехрестями. Трамвайні колії лишаються посередині вулиці.

Однак на різних ділянках передбачається три різні профілі вулиці:

«Ескізне рішення враховує також перспективні проекти - реконструкцію Привокзальної площі із влаштуванням на ній транспортно-пересадкового вузла та будівництво шляхопроводу через залізничні колії, що з’єднає вулиці Янгеля і Ватутіна», — підсумовують в кінці публікації автори з «Агенції просторового розвитку».

Що буде з площею біля Залвокзалу

Привокзальну площу планують перебудувати в рамках реконструкції проспекту Коцюбинського. З неї хочуть зробити потужний транспортний вузол. 

— Там будуть зупинки трамвая, тролейбуса, автобуса, таксі. Та цілком ймовірно, що там будуть розміщені платформи для приміських та міжміських автобусних сполучень, — розповідав раніше в.о. директора «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук. — Паркомісця там будуть, але значно менше — орієнтовно 20-25. Натомість є пропозиція звести багаторівневий паркінг біля вокзалу, на тому місці, де зараз розворотне кільце трамваїв.

Розворотне коло, як видно з ескізу, перенесуть на Привокзальну площу — трамваї будуть робити коло, щоб проїхати на Батозьку чи на проспект Коцюбинського.

Проспект Коцюбинського 2.0, нагадаємо, планують зробити ще з 2018 року. Того року у Вінниці організували «Студії ідей», де архітектори, урбаністи та аналітики пропонували мерії як подолати затори, міркували чи треба трамвай вздовж всього проспекту та що робити з ринками. 

У результаті отримали чотири моделі як змінити Коцюбинського. Чиновники зазначили, що готову концепцію проекту оновлення проспекту складатимуть «наче конструктор»: братимуть найкращі ідеї з кожної із команд. Огляд ідей — в цьому матеріалі.

Опитування

Чи потрібно робити реконструкцію Батозької?

Читайте також:

Алея 12,7. Проекти, які за десять років, змінять всю вінницьку набережну

Міст на Тяжилів, 10 VinLine та нові дитсадки. Плани на розбудову Вінниці у 2021 році

Чому на Гагаріна прибрали делініатори і чи повернуть їх навесні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • Надежда Заверуха

    Нет лучшей системы обналички и отмывания черного нала чем строительство. А особенно дорог. ....... Представляете какие масштабы. ...
  • Александр Горобец

    А почему не снести эту парочку трущеб что от разворотного кольца трамваев и до эпицентра то получилась бы нормальная дорога ?Или слабо?
  • Александр Асадчих

    И метро еще не забудьте...
  • Артур Бережанский

    ЗАУВАЖЕННЯ ОДНЕ--ТАРИФИ ЗНИЖУВАТИ...НЕГАЙНО-!!!...-ГАЗ--ПО 70--КОП--КУБ...............ЕЛЕКТРИКА---ПО 59--КОП..ЗА КІЛОВАТ..............ВОДА 15--КОП--ЗА КУБ...........ВОЗДУХ ( КИЇВСТАР --ДОМАШНІЙ ТЕЛ )---ПО 3--КОП ЗА МИН..--ЦЕ ПОКИ ЩО--ДАЛІ ЖИТТЯ ПІДКАЖЕ....РОЗВОД ПО УКРАЇНСКІ--НЕМА ЗНИЖЕННЯ ЦІН---НА КОМУНАЛКУ---КРІМ ТОГО ЩО ПІДНЯЛИ.ЦЕ І Є ГЕНОЦИД--ВИЖИВАННЯ.ПОДОРОЖАННЯ НА ВСЕ--ЩО ТІЛЬКИ МОЖЛИВО ЗДЕРТИ З УКРАЇНЦІВ....МОЖЕ ДОСИТЬ НАМ ТЕРПІТИ--31--РІК ДО СЬОГОДНІШНЬОГО ДНЯ---СЛУХАТИ КАЗКИ--БАЙКИ--БРЕХНЮ.--ВІД НИХ ПОДІБНОГО......ОЛІГАРХАМ --ЗЛОДІЯМ І МАРІОНЕТКАМ І ПРОДАЖНИМ ШКУРАМ--25%--75%--НАЧХАТЬ НА НАС ПРОСТИХ УКРАЇНЦІВ--ЯК МИ ЖИВЕМО---.ГОЛОВНЕ ЩОБ ЇМ БУЛО ДОБРЕ---ТИМ САМИМ--СКОЮЮТЬ ЗЛОЧИНИ---ПРОТИ УКРАЇНИ--ПРОТИ УКРАЇНЦІВ......ВИСНОВОК ОДИН---25%--75%--ПРОСТИХ ГРОМАДЯН--ОБЄДНАТИСЯ----ПРОТИ ЗЛОДІЇВ--МАРІОНЕТОК І ПРОДАЖНИХ ШКУР---І ВИГАНЯТИ ГЕТЬ З УКРАЇНИ ЗА ОДНО ВСЕ ВІДІБРАТИ У НИХ ВСЕ НАКРАДЕНЕ---БОЯТИСЬ НЕ ПОТРІБНО....ТІЛЬКИ ТАК МИ ЗДОБУДЕМО ПЕРЕМОГУ В УКРАЇНІ......ПРИМІТКА---ТОЙ ХТО БУДЕ СМІЯТИСЬ І ОБУРЮВАТИСЯ--ТОГО БУДЕМО ВВАЖАТИ--ЗЛОДІЄМ--МАРІОНЕТКАМИ--ПРОДАЖНИМИ ШКУРАМИ.БУДЬ ЛАСКА ПЕРЕДАЙТЕ ПО ГРУПАМ---НЕ БУДЬТЕ В СТОРОНІ......примітка---.А тепер до уваги--В Україні більше 200--копалин-З одного копалина---70000---350000--куб газа та нафти за сутки--видобувают..Собівартіст газу---69--коп..ринкова ціна--1.13--коп......ринкова ціна електрики--59--коп....ринкова --так далі....арифметика ---порахуйте..Інформіроване від різних людей -- які працюють в тій сфері..Імена не називаю із-за-їхньої безпеки.Я не думаю а на 100%--знаю---не знав би не писав би..Людям можут показувати документи на ціни фіктивні--брехливі--а справжні документи лежать в їхніх сейфах--засекречено.Ви може не знаєте ,а не мішало би щоб знали...

    Vik Vet reply Артур Бережанский

    це не е геноцыд це завоювання майдуну яке видсоюють доблесни вояки на донбаси и не треба  ля ля судя по наполнителю этой територии их это устраивает
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступник мера Гнівані знову попався на розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up