Чому на Гагаріна прибрали делініатори і чи повернуть їх навесні

Чому на Гагаріна прибрали делініатори і чи повернуть їх навесні
Обмежувачі прибрали через чотири місяці з моменту їх установки. Тепер будуть слідкувати як їздитиме транспорт без них і чи будуть авто блокувати проїзд трамваїв
  • Делініатори на спуску з Соборної, на які часто заїжджали колесами автомобілісти, врешті-решт зняли.
  • Підрядник робіт коментує, що прибрали «залишки» конструкції, бо в такому вигляді обмежувачі могли спричинити збільшення ДТП на площі.
  • А чи будуть ставити бордюри біля трамвайних колій назад, на своє старе місце?

Після реорганізації руху на Гагаріна вздовж колій поставили делініатори — бордюри, які відмежовували шлях трамваю від проїзної частини. Багато нарікань збирав обмежувач на спуску з Соборної: водії скаржаться, що його на видно і через це часто б’ють його колесами. Підпірна стінка біля школи-гімназії №2 пофарбувалася в синій колір — тролейбусам виявилося мало місця, хоча проектувальники говорили, що делініатори не звужували ширину смуг.

І от на минулому тижні делініатори в цьому місці зняли. Учасники спільноти «ДТП-Нарушения Винница» відзняли процес демонтажу.

Відео дня

via GIPHY

Чому делініатори все ж вирішили прибрати? Керівник вінницької спецдільниці з організації дорожнього руху Сергій Чернов відповів, що «обмежувачі в цьому місці зламали вщент». Ця організація є підрядником робіт з реорганізації руху на Гагаріна.

— Ми прибирали вже уламки від них. На інших ділянках — на Пирогова, на підйомі на Соборну — делініатори ще цілі. Чи будемо ставити їх назад, на спуск з Соборної? Цього зараз не знаю, — говорить Чернов.

«Зараз все залежить від водіїв»

У коментарях під дописом у водійській спільноті, вінничани припускали, що обмежувачі повернуть навесні. У комунальному підприємстві «Агенція просторового розвитку», яке відслідковує перебіг тестового режиму нової організації дорожнього руху на Гагаріна, говорять, що не рекомендують ставити назад делініатори.

— Вони не простояли і чотирьох місяців. Інших моделей в Україні мало: те, що зараз можна придбати — не можуть виконувати функцію колесовідбійника, — сказав в.о. директора «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук. — Тому поки немає сенсу закуповувати те саме і через чотири місяці знову знімати.

Раніше Кравчук говорив, що делініатори прибирати не можна, бо автомобілісти будуть виїжджати на колію і блокувати проїзд трамваїв, які мають свій інтервал світлофору.

— Якщо автомобілі будуть виїжджати на трамвайну колію, то блокуватимуть проїзд трамваїв. З іншого боку, якщо залишити так, як воно було, то такі обмежувачі загрожували безпеці дорожнього руху: водій міг зачепитися за місце, де виламаний делініатор і збитися з напрямку руху, створити аварійну ситуацію, — пояснив чиновник.

Чи будуть проблеми через відсутність делініаторів? 

— Зараз і побачимо, на то він і тестовий режим, — сказав керівник «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук.

— Якщо трамваї систематично не зможуть проїжджати на свій сигнал цим перехрестям, то певно повернуть якусь обмежуючу конструкцію. Зараз все залежить від водіїв, — поділився своєю думкою і керівник «СМЕД ОДР» Сергій Чернов.

Безпека руху на площі зросла — вважають 70% вінничан

Під кінець минулого року в мерії провели онлайн-опитування про зміни на площі Гагаріна. І з їх оцінок отримали такі результати:

  • 70,5% опитаних вважають, що після реорганізації руху на площі стало % безпечніше, 17% впевнені, що навпаки — стало небезпечніше, а 7% вінничан вважають, що нічого не змінилося.
  • 42,5% проїжджають площу щодня або кілька разів на день, новими пішохідними переходами користуються щодня близько 6% опитаних вінничан.

Загалом, зміни на площі Гагаріна оцінюють на «дуже добре» — 29,7% опитаних, на «добре» — 25,2%. Водночас 23% людей, які відповіли на анкету, зазначили, що зміни оцінюють на «дуже погано», а ще 9,2% опитаних — оцінили нову площу Гагаріна на «погано». Усього на опитування відповіли 417 вінничан.

Також в онлайн-анкеті попросили висловити скарги і пропозиції до реорганізації руху на цьому перехресті. Найбільше зауважень було саме до делініаторів — 28 коментарів. А 27 відповідей складалися з вимоги «Поверніть все як було».

На реорганізацію руху на Гагаріна, нагадаємо, витратили 2,3 мільйона гривень. Навесні роботи мають продовжити.

 

Читайте також:

Безпека за ціною тягнучок. Перші результати від світлофорів на Гагаріна

Коло — не варіант. Як і навіщо змінюють схему руху на площі Гагаріна

Як у Вінниці домогтися установки світлофора. Алгоритм дій та поради

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Читач65

    змістити трамвайні колії на 40-50 см далі від школи треба було, коли робили площу. було б значно легше.
    на більше - ні,бо нема куди...
  • Читач63

    Поверніть їх.
  • Ігор Авраменко

    Чотко, знали шо ху...ня і знали що не надовго, каса в кармані, можна зняти, а весною по новому!
  • Dima Oleksiyovych

    Ну все, свято для лосів, тепер будуть на своїх лексусах ганяти по рейках і нагибати «лохів» які їздять згідно пдр. Але ж «Євпопейське місто», культурність так і пре. Все що треба було зробити аби не вбирати їх це постаратись переставити стіну приблизно на один метр назад на спуску вулиці щоб було більше місця для тролейбусів і тоді б ніхто не заважав один одному і делініатори б лишились.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up