Тролейбусам «тісно» через делініатори на Гагаріна? Пояснення транспортників

Тролейбусам «тісно» через делініатори на Гагаріна? Пояснення транспортників
«Там вся підпірна стінка давно синя», — зазначають вінничани у соцмережах. У транспортній компанії розказали, що з водіями тролейбусів проведуть плановий інструктаж і будуть ще розбиратися, в чому проблема
  • Вже більше двох місяців площа Гагаріна «збирає» коментарі та зауваження.
  • Водії часто нарікають на обмежувачі вздовж колій на Соборній, яких «не видно» і через них «два великогабаритних транспорти не можуть поміститися на дорозі»
  • Те, що транспорту «затісно», показав у своєму фейсбуку архітектор, депутат міськради Віталій Плясовиця.

«Площа Гагаріна. ДТП з підпірною стінкою. Тролейбусу просто мало місця та тісно», — йдеться в його дописі від 18 грудня.

На фото видно, що тролейбус, який прямував з Соборної на Пирогова зупинився впритул до підпірної стінки біля школи-гімназії №2.

Інцидент трапився 18 грудня / Фото Віталія Плясовиці

У коментарях вінничани пишуть, що тролейбуси часто там «обтираються», підпірна стінка «вся синя». Звернулися за поясненнями до транспортників.

Відео дня

«Людський фактор»

— Були два випадки: у неділю (20 грудня - авт.) та ще в п'ятницю (18 грудня - авт.), — розказує гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко. — Вони дуже схожі: тролейбус їхав у правій смузі, а в крайній лівій — великогабаритна машина. Водій тролейбусу не розрахував відстань з цим авто і повернув правіше більше, ніж треба, щоб уникнути «зіткнення». Хоча там, де вони проїжджають, ширини дороги достатньо. Тобто, там був суто переляк. З водіями зараз проводять плановий інструктаж.

У транспортній компанії кажуть, що на місце аварії з підпірною стінкою не викликали поліцію, а тролейбус рушив далі по маршруту.

— Ми з цією ситуацією будемо ще розбиратись. Подивимось, може потрібно парапет підпірної стінки прибрати, щоб тролейбуси не «обтиралися» об нього, — підсумував Луценко.

Сині сліди з'явилися на стінці ще в жовтні-листопаді / Фото Віталія Павловського

Для чого було опитування

На минулому тижні фахівці з «Агенції просторового розвитку» провели опитування щодо змін на Гагаріна. 

У анкеті Google поставили кілька запитань, серед яких «Як часто ви проїжджаєте площею Гагаріна?», «Чи стала площа Гагаріна безпечнішою після встановлення світлофорів?», «Як часто користуєтесь там пішохідними переходами?», «Як ви, в цілому, оцінюєте реорганізацію руху на площі Гагаріна».

Станом на вівторок, 22 грудня, на цю анкету відповіли вже 413 людей. За попередніми результатами можна встановити, що:

  • 21,5% опитаних проїжджають площу щодня, 21,1% — кілька разів на день.
  • 45% опитаних впевнені, що на площі Гагаріна стало безпечніше після появи світлофорів. 11% людей вважають, що навпаки тут тепер набагато небезпечніше, ніж було раніше.
  • Пішохідними переходами користуються щодня 6,3% городян. А от 69% опитаних відповіли, що новими переходами користуються кілька разів на місяць чи навіть рідше.
  • Загалом, зміни на площі Гагаріна оцінюють на «дуже добре» — 29,3% опитаних. Водночас 23% людей, які відповіли на анкету, зазначили, що зміни оцінюють на «дуже погано».

Незабаром опитування завершать, результати та відповіді опрацюють. А що з цим буде далі?

— Опитування не робилося з метою, щоб побачити недоліки чи переваги. Ми і так їх бачимо, керівництво міста їх також бачить. Задачею цього опитування — зрозуміти ставлення вінничан до різних рішень, отримати зворотній зв'язок, — говорить виконуючий обов’язки директора «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук. — І більшість людей вважають, що на площі Гагаріна стало безпечніше, а третина опитаних вважають, що в цілому стало краще. Далі ми спробуємо проаналізувати всі негативні коментарі та відповімо на них, оскільки на реорганізацію руху були витрачені гроші з міського бюджету і громаді потрібно пояснити, чому вони витрачаються саме так.

Делініатори вздовж колій, скоріш за все, прибирати не будуть. В «Агенції просторового розвитку» раніше пояснювали, що без цих обмежувачів авто будуть виїжджати на колію та заважати проїзду трамваям, які мають свій цикл світлофору.

Журналісти «20хвилин», нагадаємо, з’ясували, скільки витратили грошей на площу Гагаріна.

 

Читайте також:

Епіцентр ДТП стане осередком заторів? Що не так з планами на площу Гагаріна

Коло — не варіант. Як і навіщо змінюють схему руху на площі Гагаріна

Безпека за ціною тягнучок. Перші результати від світлофорів на Гагаріна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Віталій Мельник

    "пояснювали, що без цих обмежувачів авто будуть виїжджати на колію та заважати проїзду трамваям" - на жаль, делініатори не заважають це зробити. Просто виїхати на колію ще від Хлібної, чим багато хитрозроблених і користуються.  
  • Александр Гуленко

    Ні де в Європі не має такої безпеки як у Вінниці
  • Читач65

    ЧК ЗАВЖДИ ПІДНЯЛИ НЕ ТЕ ПИТАННЯ. СПИТАЙТЕ КРАЩЕ, ЧОМУ ЛІВИЙ РЯД ЗРОБИЛИ ДЛЯ ТРОЛЕЙБУСІВ НЕГАБАРИТНИМ. Їдуть лиш в правому, а там світло коротше горить!
  • Slava Madyarov

    Только дураки могли послушать дебила и сделать то, что у нас делается в последнее время на дорогах. Этих людей возят а надо чтобы они сами ездили за рулем, тогда что-нибудь до них и дойдет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up