Де у Вінниці можна безкоштовно вивчити іноземні та поспілкуватися з носіями мов?

Де у Вінниці можна безкоштовно вивчити іноземні та поспілкуватися з носіями мов?
Англійський розмовний клуб у бібліотеці імені Тімірязєва
  • Ми з’ясували, які іноземні мови можна вивчити у Вінниці безкоштовно та де можна поспілкуватися з їхніми носіями.
  • А як бонус підготували підбірку онлайн-ресурсів для самостійного й цікавого навчання.

У сучасному світі важливо володіти іноземними мовами. Це не лише додає впевненості під час співбесід або у розмові з друзями, але й відкриває чимало нових можливостей. Щобільше, якісно вивчити іноземну мову можна не лише завдяки дорогим курсам, але й цілком безкоштовно. 
Ми дізналися, які саме іноземні мови можна опанувати у Вінниці задарма.

Англійська мова

У Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тімірязєва можна безкоштовно вивчити англійську мову. Зараз заняття відбуваються онлайн. Аби приєднатися до навчання потрібно зайти на facebook-сторінку Window on America Vinnytsia, саме там публікують посилання на онлайн-платформу Zoom, де й проходять заняття.

— Вивчення мови відбувається у форматі розмовного клубу з носіями мови, — розповідає координаторка занять. — Щовівторка і щочетверга о 20.00 заняття проводить американець Мет Мозінго, а щосереди о 18.00 — волонтерка Корпусу миру Аміра.

Відео дня

До розмовного клубу можуть приєднатися всі охочі, бо немає жодних обмежень щодо рівня володіння мовою.

— Починаємо ми завжди з чогось простого, наприклад, знайомимось, ділимось, як минув день, розповідаємо про свої хобі. Учасники говорять по бажанню, ніхто нікого не змушує, — пояснюють у бібліотеці. — Далі вже можуть бути інші теми для обговорення, їх обирає сам волонтер. 

Координаторка додає, що не варто боятися розмовних занять. Хтось одразу «вмикається» в обговорення, а хтось спочатку лише слухає. У цьому немає ніякої проблеми, волонтери завжди готові прийти на допомогу й пояснити незрозуміле.

— Ми всі володіємо англійською не ідеально, саме тому й проводимо такі заходи, щоб люди пробували розмовляти й долали мовний бар’єр.

Польська мова

Вивчити польську мову з нуля можна у креативному просторі Level 80, що розташований на вулиці Магістратській, 80. 

— Це не розмовний клуб, а саме вивчення мови, — зазначають у креативному просторі. — Заняття проводить штатний викладач з підліткового клубу за місцем проживання VinSmart.

Для підлітків і дорослих передбачені окремі заняття.

— Навчання проходять кожного понеділка і четверга, — кажуть у просторі. — Для тінейджерів заняття розпочинаються о 17.00, а для дорослих — о 18.00.

Детальніше про вивчення польської мови можна дізнатися за телефоном 0432-673-169.

Італійська та нідерландська мови

У креативному просторі Level 80 також проходять розмовні клуби для людей, які мають базовий рівень володіння мовою. Заняття проводять волонтери з інших країн.

— Ми співпрацюємо з Центром розвитку Пангея Ультіма, і вони надають нам волонтерів, які приїжджають у Вінниці на кілька місяців. Таким чином у нас поповнюються і змінюються мовні ресурси, — кажуть у креативному просторі. — Зараз у нас від Пангеї Ультіми функціонує два розмовні клуби. Це нідерландська й італійська мови. 

Крім самого спілкування, під час розмовних клубів вінничани зможуть покращити свої знання граматики й письма.

— А ще учасники знайомляться з культурою, традиціями, особливостями й звичаями Італії або Нідерландів, — кажуть у Level 80. — Саме тому на speaking club мають приходити люди, які вже трохи знають мову, аби розуміти про що саме розповідають волонтери — носії мови. 

Розмовний клуб італійської мови проходить щовівторка о 17.00, а нідерландської у той самий час щосереди. Щоб приєднатися до занять обов’язково потрібно попередньо зареєструватися за номером 0432-673-169.

У креативному просторі додають, що зовсім скоро нідерландський розмовний клуб переформатують у розмовне кафе.

— Там збиратимуться іноземці й спілкуватимуться між собою на довільні теми. Я думаю, що і вінничани зможуть приходити на такі зустрічі, — зазначають у просторі. 

Самостійне вивчення іноземних мов

Вивчити будь-яку іноземну мову можна спробувати і самостійно. На сьогодні є чимало онлайн-платформ, де безкоштовно можна читати книги мовою оригіналу, дивитися цікаві уроки й спілкуватися з жителями ледь не всіх країн світу. 

Prometheus

На популярній українській навчальній онлайн-платформі є цикл курсів англійської мови, які розраховані як на новачків, так і на людей, які бажають поглибити свої знання у конкретній галузі.Так, можна обрати курс англійської для бізнесу та підприємництва, медіаграмотності, науки й кар’єрного зростання.

BBC Learning English

Це спеціальний відділ Всесвітньої служби ВВС, присвячений безкоштовному вивченню англійської мови. Найбільш корисним ресурс буде для студентів та людей, яким ця мова потрібна для роботи. На сайті багато корисної інформації щодо лексики, граматики та вимови. Щобільше, там передбачений окремий розділ для дітей. 

Lingualeo

На платформі можна опонувати 20 мов, серед яких англійська, в’єтнамська, китайська, японська, іспанська, французька та грецька. Сервіс пропонує користувачам ненудне засвоєння нової інформації, адже чимало вправ зроблені у форматі ігор. Крім того, на ресурсі є багато цікавої літератури й відеороликів на будь-який смак.

Duolingo

Досить популярна електронна платформа для вивчення іноземних мов. Ресурс ідеально підійде для новачків. А всі уроки мають гейміфіковану форму, що не дає засумувати під час освоєння чергової теми й можна досить просто відстежувати свій прогрес. Загалом на сайті можна вивчити понад 20 мов, але українською наразі доступний тільки курс з англійської.

Memrise 

Британський онлайн-ресурс, де зібрано тисячі корисних навчальних відео. На платформі можна вивчити крім англійської ще корейську, італійську, польську, турецьку, іспанську, французьку, японську і німецьку мови. Додаток слідкує, аби вивчений матеріал не забувався, тому періодично нагадує повторити слова. Крім того, навчання також часто відбувається у форматі гри з використанням асоціацій і тестуваннями.

Readlang

На платформі для вивчення доступно понад 30 мов, серед яких іспанська, угорська, естонська, німецька та французька. Навчання відбувається завдяки читанню. Тексти можна обирати, виходячи зі свого рівня знань, а коли слово виявиться не знайомим, можна скористатися словником з сайту.  

Lang-8 

Це така собі соціальна мережа, де можна листуватися з носіями іноземних мов. Іноземці можуть перевіряти ваші дописи й виправляти в них помилки або неточності. Багато уваги приділяється діловому листуванню, тому ресурс стане у пригоді людям, які працюють з іноземцями. 

Livemocha

Онлайн-платформа більше схожа на соціальну мережу, бо вивчення іноземних мов відбувається завдяки спілкуванню з носіями мови через відеозв’язок. Можна вибирати друга по спілкуванню зі 195 країн, виходячи зі спільних інтересів або ж бажаних тем для обговорення. Крім того, на ресурсі є безкоштовні курси з 38 мов.

iTalki 

Подібний ресурс до Livemocha, тут також можна знайти людину, яка допоможе з вивченням тієї або тієї іноземної мови. Зауважимо, що на платформі багато професійних викладачів і репетиторів, а спілкування з ними платне.

Курс жестової української мови  

Це не іноземна мова, але вивчити її справді корисно. Жестова мова у кожній країні своя, тому в Україні варто вивчити саме українську жестову мову. У цьому може допомогти зручний відеопосібник.

Фото з facebook-сторінок Window on America Vinnytsia
та Креативного простору Level 80

 

Читайте також:

«Я просто виконую свою роботу». Як працює перша інклюзивна кав’ярня міста?

Онлайн-навчання: де ще черпати знання, коли школи працюють дистанційно

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up