Які будівництва зупинили заради боротьби з COVID? Про «заморожені» об’єкти Вінниці

Які будівництва зупинили заради боротьби з COVID? Про «заморожені» об’єкти Вінниці
Будівельники звели триповерхову будівлю нового корпусу дитсадка №12, перекрили дах, а щоб продовжити роботу — грошей немає. Тож його законсервували на зиму
  • Амбітні плани на розбудову Вінниці у 2020 році перекреслив коронавірус.
  • Щоб забезпечити лікарів захистом, а лікарні обладнанням, влада вирішила зекономити на капітальному будівництві. 
  • Так, зокрема, замість п’яти тролейбусів VinLine — зробили два, багато шкіл та дитсадків залишилися без утеплення.
  • А які об’єкти стали «замороженими» і коли їх добудують?

У 2020-му міська влада мала амбітні плани по розбудові Вінниці. Їх виконали частково: завершили школу-довгобуд на Поділлі, склали два з п’яти запланованих тролейбусів VinLine. Побудували дорогу на Гонти, хоча мали ще зробити шляхи на Академічному та в Індустріальному парку. Коронавірус вніс свої корективи.

На медицину — 172 мільйона

Щоб забезпечити лікарів захистом, а лікарні — обладнанням, міська влада кілька разів перероблювала бюджет Вінниці. Про це говорив міський голова Сергій Моргунов на презентації «Пакунку пацієнта».

Відео дня

— У березні-квітні від держави не було навіть посилів підтримки. І тільки органи місцевої влади змогли направити свій ресурс на закупівлю вкрай важливих речей для медиків. Ми згорнули ряд програм по капітальному будівництву, по ремонту і змогли перенаправити 172 мільйони гривень на забезпечення охорони здоров’я Вінниці. Фактично, ми зменшили видаткову частину бюджету на 30%, — говорив Моргунов.

Так, восени-на початку зими законсервували «СКА» та новий корпус дитсадка №12 «Бджілка». Не відбулося розширення території цвинтаря у Сабарові, а будівництво комплексу для переробки відходів у Людавці — тільки «прославилося» скандалом під час перевірки губернатором Сергієм Борзовим. Згорнули капремонт доріг та мереж водогону, каналізації і теплопостачання у місті. 

На яких об’єктах капбудівництва міська влада ще зекономила? Щоб з’ясувати відповіді на ці питання надіслали запит до міськради. 

Стан готовності — 0%

У відповідь отримали перелік проектів капітального будівництва, що були заплановані у 2020 році. Та ще дані скільки коштів на них освоїли, який ступінь готовності станом на грудень та коли заплановано продовжити роботи.

Отож, понад 1 мільйон гривень витратили на реконструкцію переходу біля ринку «Урожай». Влітку ми помітили там косметичні ремонти.

Розробляють проектно-кошторисну документацію для утеплення школи №31. На цей об’єкт витратили більше 200 тисяч гривень, а коли розпочнуться самі роботи — достеменно невідомо.

Згорнули заплановані в 2020 році роботи з прокладання водогону, каналізації. Це відбулося з проектами на 1 і 2-му провулку Бестужева, на тупику Аграрному, по вулиці Князів Коріатовичів,  Гонти, Литвиненко-Вольгемут (реконструкція тепломереж). Призупинили початок будівництва дороги на вулиці Миколаївській (від ПКО до ПК2+41), на що планували витратити 4,5 мільйона гривень.

Найдорожчі «заморозки»

Призупинили проекти, які пов’язані з Індустріальним парком, що на Немирівському шосе: там планували збудувати внутрішні газові мережі, відремонтувати дороги та каналізацію, яка готова на 47,9%.

А на проектування реконструкції аеродрому та аеровокзалу КП «Аеропорт Вінниця» сукупно витратили понад 3 мільйона гривень. Однак реалізація тільки реконструкції злітно-посадкової смуги коштує біля 900 мільйонів гривень. І держава пообіцяла профінансувати ці роботи в 2021 році.

Останні у переліку — роботи в лікарні №1. Там планували замінити мережі водопостачання і відведення, пожежний водогін, а терапевтичному відділенні — поміняти мережі опалення. Проте змогли виготовити тільки проектно-кошторисну документацію.

Реалізація усіх перерахованих проектів відбудеться невідомо коли і «залежно від наявності коштів». Тільки три об’єкти, як видно з запиту, будуть робити в 2021 році: це будівництво каналізації на 1 та 2-му провулку Бестужева та будівництво каналізації від Індустріального парку до Волошкової.

Тим не менш, міська влада Вінниці має амбітні плани на 2021 рік. І серед них проектування мосту на Тяжилів, будівництво 10 тролейбусів VinLine та кілька нових дитсадків, про що можна прочитати докладніше у цьому в матеріалі.
 

Читайте також:

Недобуд на Соборній готують до продажу. Рішення приймуть в 2021 році 

Алея 12,7. Проекти, які за десять років, змінять всю вінницьку набережну

Комплекс на 16 поверхів планують будувати біля Центрального парку. Ініціативу вже погодили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up