Пакунок пацієнта. У Вінниці запустили нову допомогу для хворих на «ковід»

Пакунок пацієнта. У Вінниці запустили нову допомогу для хворих на «ковід»
«Ковідні» набори почнуть розвозити на цьому тижні. Першими їх отримають пацієнти дитячої обласної лікарні
  • Тисячу наборів з вітамінами та побутовими речами, які потребують пацієнти з «ковідом», розвезуть у 23 опорні лікарні Вінницької області.
  • Новий вид допомоги запроваджують благодійники з фонду «Подільська громада». Що конкретно є в наборі та як можна допомогти?

Спецфонд «Стопвірус», який запустили ще в березні для боротьби з COVID-19, відновив роботу. На прес-конференції благодійники з фонду «Подільська громада» розказали про новий продукт, який незабаром будуть давати пацієнтам з «ковідом».

— Ми вивчили потребу лікарень, пацієнтів і презентуємо «Пакунок пацієнта з COVID-19», — зазначила голова правління благодійного фонду «Подільська громада» Олена Данілова. — Першу партію — 1000 пакунків — розвеземо по лікарнях. Після цього зрозуміємо, що потрібно додати до них.

Відео дня

Член правління благодійного фонду Андрій Дручинський розказав з чого складається пакунок пацієнта.

— Ми радилися з пацієнтами, які вилікувались. Опитували, чого їм не вистачало. Бо буває таке, що пацієнта госпіталізують, а в лікарні немає елементарних речей з побуту, — каже Дручинський. — Ми також радилися з лікарями, і тому в пакунку є певні медикаменти, які є в переліку ліків за державною програмою.

Пакунок складається з вітамінів D3, С, цинку, препарату Серрата. Ще є індивідуальний термометр, вологі серветки, набір одноразового посуду, капці. І також зубна щітка, сухі рушники, туалетний напір. Для пацієнтів дитячої обласної лікарні в наборі ще будуть розмальовки та іграшки.

За словами Олени Данілової, один дорослий набір коштує 450 гривень, дитячий — біля 500 гривень. Їх пацієнти отримуватимуть безкоштовно.

— Їх отримають хворі як у районах, так і в області. Це 23 опорних лікарні. Набори отримають не тільки ті люди, хто мають підтверджений коронавірус, а й підозру на нього, — говорить голова правління благодійного фонду «Подільська громада» Олена Данілова. — Дорослі набори почнемо розвозити на наступному тижні, дитячі — на цьому, хочемо встигнути до Дня святого Миколая.

Як кажуть благодійники, складати 1000 пакунків допомогли волонтери з благодійного фонду «Вінниця — це комфортне та безпечне місто». Профінансували закупівлю елементів пакунку пацієнта родини Володимира Гройсмана, мера Вінниці Сергія Моргунова та голови облради Вячеслава Соколового. 

Волонтери просять долучатися до складання наборів інших небайдужих громадян.

— Це невеликий набір, який стане в нагоді пацієнтам і покаже, що суспільство піклується про «ковідних» хворих. Бо кожен з нас може опинитися у лікарняному ліжку з цією недугою, — підсумував Андрій Дручинський. 


Реквізити

Благодійна організація Благодійний фонд  «Подільська громада»,

Код ЄДРПОУ 35904183,

UA103026890000026003055353304

ВIННИЦЬКА ФIЛIЯ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)

Або

р/р UA263204780000002600202188653 в АБ «Укргазбанк» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)


Контакти для зв’язку: (0432)61-20-72, e-mail: [email protected]

Про те, як благодійний фонд «Подільська громада» витрачав гроші на «ковід», можна дізнатися з цього звіту.

Журналісти «20хвилин», нагадаємо, досліджували як Вінниця витрачає гроші на боротьбу з «ковідом».

 

Читайте також:

Кисень хворим чи премії чиновникам? Рахуємо зарплати керівництва Вінницької облради

Лікарням та хокею — гроші, Вінниці — нові села. Які рішення ухвалили депутати Ради-8

Рада погодила 8000 грн допомоги ФОПам. Як голосували вінницькі нардепи?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:17 Їхали обидві — одна самокатом через «зебру», інша — дорогою. Про вчорашнє ДТП на Пирогова 15:33 Чи вийде з вас кондитер? Тест від «20 хвилин» 15:31 У Хмільнику під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо — здетонувала граната 15:12 У Вінниці через несправність зайнялася вантажівка Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 14:04 Смак історії: Клопотенко знімає відео про традиційну кухню Гончарівки play_circle_filled photo_camera 13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вищий норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up