Рада погодила 8000 грн допомоги ФОПам. Як голосували вінницькі нардепи?

Рада погодила 8000 грн допомоги ФОПам. Як голосували вінницькі нардепи?
Нардепи схвалили усі три законопроекти. І проголосували за те, щоб спікер парламенту негайно надав документи на підпис президенту / Фото Олександра Клименка, з сайту ВРУ
  • Верховна Рада, 4 грудня, підтримала пакет законопроектів, за якими бізнес отримає допомогу через карантин.
  • Нардепи підтримали усі три ініціативи, які вніс до Ради президент України Володимир Зеленський.
  • Що вони передбачають і як голосували вінницькі нардепи?

Законопроекти №4429, 4430 та 4431 були ухвалені Верховною Радою. У тексті цих рішень йдеться про одноразову виплату 8000 гривень ФОПам, списання частини податкових боргів та звільнення від плати за оренду державного та комунального майна. Їх подавав президент Зеленський, 24 листопада, щоб допомогти бізнесу, який втратив прибутки від карантину.

Фінансова підтримка

За проект закону №4429, який передбачає соціальну підтримку бізнесу та найманих працівників проголосували 297 депутатів. Парламент підтримав пропозицію, щоб спікер Ради Дмитро Разумков негайно підписав документ і направив його на підпис президенту.

Проект закону передбачає:

Відео дня
  1. одноразову виплату офіційно працюючим робітникам та ФОПам, які втратили частину прибутку через карантин / були змушені тимчасово призупинити роботу. Розмір допомоги — 8000 гривень.
  2. одноразову компенсацію єдиного соцвнеску юридичним особам. Її розмір — це сума сплаченого єдиного внеску за десять місяців, яку поділять на десять.

При цьому застрахована особа має бути найманим працівником суб'єкта господарювання або ФОПом, основний вид економічної діяльності якого є в Переліку видів економічної діяльності, діяльність яких обмежується в зв’язку з карантином. Цей перелік формує Кабмін. 

Виплату нарахують на картку, а всі документи будуть збирати через портал «Дія».

Податкові борги

Іншим законопроектом №4430 внесли зміни до Податкового кодексу України. Підтримали 302 нардепи. Рада також підтримала пропозицію, щоб спікер Дмитро Разумков відразу його підписав.

Цим документом передбачають такі заходи:

  • платникам податків спишуть податковий борг, якщо він не перевищує 3060 гривень (180 неоподаткованих мінімумів) і не був погашений станом на 1 листопада 2020 року;
  • податковий борг платників податків — фізичних осіб, зокрема самозайнятих осіб, який у загальній сумі не перевищує 6800 гривень, відтермінують до 29 грудня 2021 року. Відстрочка здійснюється за особистою заявою до податкової та відбувається без нарахування процентів за користування таким відстроченням.
  • спишуть пені та штрафні санкції у разі самостійної сплати податкового боргу;
  • податкова не застосовуватиме заходи для стягнення боргу, якщо його сума не перевищує 3060 гривень;
  • матеріальну допомогу не оподатковуватимуть податком на доходи фізосіб та податком на прибуток;
  • платники єдиного податку I групи не сплачуватимуть цей податок у грудні 2020-го та в січні-травні 2021 року.

Звідки братимуть гроші

Законопроектом 4431 прописали зміни до Державного бюджету на 2020 рік. «Карантинна» допомога буде виплачуватися коштами «антиковідного» фонду. За це рішення проголосували 304 нардепи.

Як проголосували вінницькі нардепи?

Нардепи-вінничани однаково голосували за кожен з трьох законопроектів. 

Слуга народу 

  • Юлія Овчинникова — «За» 
  • Ірина Борзова — «За» 
  • Максим Пашковський — «Відсутній» 
  • Анатолій Драбовський — «За»

Батьківщина 

  • Олег Мейдич — «Відсутній»

Голос 

  • Олександра Устінова — «Відсутня» 

Депутатська група «За майбутнє»

  • Петро Юрчишин — «Не голосував» 

Депутатська група «Довіра» 

  • Лариса Білозір — «Відсутня» 
  • Геннадій Вацак — «Не голосував»   
  • Микола Кучер — «За»

Раніше, нагадаємо, розписали про порядок виплат «карантинних» 8000 гривень і кому доведеться їх повернути.

 

Читайте також:

Лікарням та хокею — гроші, Вінниці — нові села. Які рішення ухвалили депутати Ради-8

Розтратили більше мільйона? За махінації судитимуть колишніх поліцейських керівників

Кисень хворим чи премії чиновникам? Рахуємо зарплати керівництва Вінницької облради

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Оля Маріянчук

    Шановне панство допоможіть краще фінансово малозабезпеченим сім'ям! Дітям з тяжкими захворюваннями та нещасним пенсіонерам до яких навіть швидка не хоче лишній раз приїхати та надати належну допомогу бо вони вже нікому не потрібні( кажуть добре що так дожили до таких років кому за 70), не говорячи вже про фінанси ...( Тикання - маючи на увазі підвищення пенсії по пару гривень за тяжкий труд, який дійсно він був фізичний колись...) А не так як зараз сидять наші обрані верхи кнопочки натискають і геть не думають що є ті кому навіть 1000 грн допомогою вкрай важлива!!! Наші бізнесмени не пропадуть! Пропадають Нещасні Люди!!!!
  • Ольга Горбунова

    Краще медікам які зараз рятують людей добавили, а фопів це не врятує.
  • 1

    Хто пише коментарі,які багаті ФОП? ні 1 Фоп-доларового мільйонера нема. У нас оборот (не прибуток!) обмежений кількома млн грн в рік, тож максимум кількасот тис в кишеню,це в РІК і часто працює на нього вся родина

    Читач48 reply 1

    че серьезно? тогда для начала перестаньте фольсвагены на лексусы менять во время вируса и войны в стране,уроды барыжные
  • Оксана Тодосійчук

    Та не тільки ФОПам тяжко жити!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up