Кисень хворим чи премії чиновникам? Рахуємо зарплати керівництва Вінницької облради

Кисень хворим чи премії чиновникам? Рахуємо зарплати керівництва Вінницької облради
У керівництві облради — голова, перший заступник та ще троє замів. У сусідніх з Вінниччиною областях голова облради має не більше двох заступників / Фото: vinrada.gov.ua
  • Якщо голові облради та чотирьом заступникам рік не платити надбавки, то це буде 2,3 мільйони гривень економії, нарахував депутат Євгеній Шаповалов. Цих коштів вистачить на 40-50 кисневих концентраторів.
  • Ми перевірили розрахунки. Різниця між «голим» окладом і зарплатами з преміями вийшла дещо інша, хоча теж суттєва — 1,9 мільйона гривень.

На наступному тижні, 11 грудня, відбудеться сесія Вінницької облради. Депутати планують розглянути сім питань, серед яких і проект рішення про оплату праці голові облради, першому заступнику та ще трьом заступникам голови.

Обласний депутат від «Слуги Народу» Євгеній Шаповалов порахував зарплати та запропонував ті премії та надбавки, що мають призначити керівництву облради, спрямувати на боротьбу з COVID-19.

«Разом з надбавками загальні витрати на керівництво Ради складатимуть 3,1 мільйона гривень на рік. Без премій — це 828 тисяч гривень. Різниця — близько 2,3 мільйона гривень», — зазначає Шаповалов.

Відео дня

Депутат додає, що на ці кошти можна купити орієнтовно 40-50 кисневих концентраторів.

Ми перевірили його розрахунки. За нашим обрахунком, різниця між «голим» окладом і зарплатами з надбавками складає 1,9 мільйона гривень. І цього вистачить на закупівлю 38 кисневих концентраторів. А тепер детально.

Надбавка — 90%, премія — 60%

Варто зазначити, що в проекті рішення «Про оплату праці» немає чітко визначених зарплат. У тексті вказаний перелік надбавок, премій, ранг службовця, який хочуть призначити кожному з членів керівництва облради. Розрахунки проводили зі схем окладів для посадовців, які викладені у постанові Кабміну №268.

  • В’ячеслав Соколовий, голова облради. Матиме посадовий оклад 19 тисяч 360 гривень на місяць.
  • Володимир Кістіон, перший заступник голови облради. Його посадовий оклад 16 тисяч 940 гривень.
  • Ігор Івасюк, Анатолій Ткач та Дмитро Чаленко, заступники голови облради. Матимуть оклади по 15 тисяч 125 гривень на кожного.

Надбавки:

  • Всім членам керівництва облради пропонують встановити надбавки за особливий характер роботи — 90% від посадового окладу; 
  • До цього пропонують щомісяця нараховувати премії — 60% від окладу.
  • Ще 5% від окладу отримають Кістіон, Івасюк та Чаленко, оскільки мають звання «Заслуженого працівника України»
  • Кістіон та Івасюк можуть отримати ще 5% від окладу за науковий ступінь.

Через це їхні щомісячні зарплати можуть бути такими:

  • 49 400 гривень  — Вячеслав Соколовий, голова облради;
  • 44 844 гривень — Володимир Кістіон, перший заступник голови;
  • 40 024 гривень — Ігор Івасюк, заступник голови;
  • 38 512 гривень — Анатолій Ткач, заступник голови;
  • 39 268 гривень — Дмитро Чаленко, заступник голови.

За нашими підрахунками, при такій схемі оплати зарплати п’яти чиновників коштуватимуть обласному бюджету 3 мільйони 104 тисячі гривень на рік.

Якщо ж прибрати всі надбавки та премії, як пропонує депутат Шаповалов, то видатки на зарплати голові облради Соколовому і його заступникам складуть 1 мільйон 175 тисяч гривень. 

Різниця складатиме майже два мільйони гривень. І якщо ці гроші спрямувати на закупівлю концентраторів, то вдасться придбати 38 штук, за ціною 50 тисяч гривень за одиницю.

Чотири заступники — тільки у Вінницькій облраді

Про «роздутий» штат облради висловився і голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

«Спеціально поцікавився щодо кількості заступників в інших облрадах. Приміром, у Харківській, Львівській, Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській областях, де виборців більше, ніж у нас, але там по два заступники. Чотири — тільки у Вінницькій облраді. Досить недешеве ноу-хау, бо це не просто кабінети, це ще додатковий штат помічників, службове авто і, відповідно, всі фінансові витрати», — публікує фрагмент інтерв’ю Борзова Оксана Пустовіт.

Пошукали інформацію у мережі, чи є у регіонах, які довкола Вінницької області, стільки ж заступників у голови облради?

Раніше, нагадаємо, скільки можна купити кисню на гроші з головної ялинки Вінниці.

 

Читайте також:

Боротьба з «ковідом» чи ремонт доріг? Як витрачають бюджет Вінниці

Комплекс на 16 поверхів планують будувати біля Центрального парку. Ініціативу вже погодили

Тарифи, виплати ФОПам і пенсії. Що зміниться у грудні для вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Алексей Степанчук

    В Китае за такие инновации кого-то б расстреляли!!!!
  • Людмила Мельник

    Звичайно премії
  • Юрій Довгалюк

    Якби вони це зробили а не працювали на публіку.То тільки піар
  • Олександр Зелений

    Депутат від слуги народу,то не депутат...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up