Тарифи, виплати ФОПам і пенсії. Що зміниться у грудні для вінничан

Тарифи, виплати ФОПам і пенсії. Що зміниться у грудні для вінничан
Урядовці міркують над датами посилення карантину. Серед варіантів — «закрити» Україну на новорічні та різдвяні свята
  • Перший місяць зими небагатий на нововведення. Деякі зміни почали діяти вже з першої хвилини, а інші — варто очікувати під кінець місяця.
  • Розповідаємо про те, як зміняться тарифи, на скільки зростуть пенсії та які варіанти зміни карантину розглядає влада.

Мінімальна зарплата лишається на рівні 5000 гривень, а мінімальна пенсія зросла через зростання прожиткового мінімуму. Тариф на газ у грудні — за ціною листопада, а от офіційної дати здорожчання електрики, що анонсують в Міністерстві енергетики, ще немає. До чого ще нам готуватися у грудні?

Комуналка

З запуском ринку газу ціна на цей ресурс змінюється щомісяця. Споживачі «Вінницягаз збут» в грудні платитимуть 8 гривень 85 копійок за один кубометр. Це без врахування вартості доставки. Ціна не змінилася з листопада.

За даними сервісу порівняння цін «Газотека», найдешевший газ продає київська компанія «Агросинтез Трейдинг». Ця фірма-постачальник готова продавати блакитне паливо за 5,95 грн/м³.

Відео дня

Читайте також: Як змінити газового постачальника. Досвід вінничанина

Ціни на електроенергію для населення з 1 грудня залишаються незмінними: 90 копійок за кіловат при обсягу споживання до 100 кВт/год на місяць та 1 гривня 68 копійок за понад 100 кВт/год. У Міненерго анонсували здорожчання електроенергії, але ні дати підвищення, ні про точні нові тарифи ще не відомо. 

Тарифи на опалення і гарячу воду, які подає «Вінницяміськтеплоенерго», лишилися без змін. Незмінним є й тариф обласного «Водоканалу».

Пенсії

З 1 грудня зріс на 3,3% прожитковий мінімум. Цей показник підтягнув за собою розміри деяких виплат, в тому числі мінімальну та максимальну пенсію. Так ставки прожиткового мінімум стали такими:

  • для дітей до шести років: 1 921 гривня;
  • для дітей 6-18 років: 2 395 гривні;
  • для працездатних осіб: 2 270 гривень;
  • для людей, що втратили працездатність: 1 769 гривні.

Відтепер мінімальна пенсія не має бути нижчою за 1769 гривень, максимальна пенсія за віком — 17 690 гривень на місяць (10 прожиткових мінімумів - авт.).

Разом з прожитковим рівнем збільшується мінімальний розмір аліментів:

  • для дітей до шести років: 960 гривень 50 копійок (1 921х50%);
  • для дітей 6-18 років: 1197 гривень 50 копійок (2395х50%).

Виплати ФОПам

До кінця 2020 року буде діяти відновлена програма виплат «спрощенцям» першої та другої груп на дітей у віці до десяти років. 

Для дітей, віком до шести років, можна отримати 1779 гривень на місяць. А на дітей, віком від 6-10 років — 2218 гривень. У департаменту соцполітики Вінницької міськради зазначають, що ті ФОПи, що раніше отримували цю допомогу, отримають автоматичне перепризначення — виплати нарахують за документами, що були подані раніше.

— Ті фізичні особи-підприємці, хто не отримували допомогу на дітей раніше, можуть звернутися з заявою та документами до 15 грудня 2020 року, — сказала керівниця департаменту соцполітики Валентина Войткова.

Перелік документів для призначення допомоги:

  • заява на отримання допомоги. Шаблон: cutt.ly/ohktFB0;
  • копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;
  • довідку з Пенсійного фонду про сплату єдиного соцвнеску (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
  • копія рішення міськради або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);
  • копія паспорту та реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;
  • заява з банку про відкриття рахунку на соціальні виплати (на заявника).

Підприємцям можна подати ці документи поштою на адресу вашого «Прозорого офісу»:

  • ЦНАП «Вишенька» — проспект Космонавтів, 30. Телефони для консультацій: 50-83-88, 59-90-45.
  • ЦНАП «Замостя», Замостянська, 7. Телефони для консультацій: 50-86-70, 50-86-77.

Чи надіслати скан-копії документів та заяви на електронний сервіс Мінсоцполітики: dopomoga2fop.ioc.gov.ua.

Читайте також: «Карантинна» допомога — 8000 грн. Як вінничани зможуть отримати гроші від держави

Дати повернення суворого карантину

Державна влада планує вчергове змінити карантин. Обмеження збираються посилити — аж до повного закриття всіх магазинів, як це було в березні-квітні цього року.

Нині обговорюють дати, протягом яких буде діяти повний «локдаун». Неофіційно називають такі дати:

  • з 7 до 20 грудня;
  • з 25 грудня до 17 січня.

Офіційного рішення станом на 30 листопада ще немає. Однак у ЗМІ повідомляють, що дати жорстокого карантину вже погодили. «Локдаун» діятиме понад три тижні.

«Варіант на два тижні відхилили. Зупинились на датах з 23 грудня до 15 січня. Подробиці будуть вже у цю середу», — поділився подробицями джерело сайту «Сегодня».

Карантин через COVID-19, нагадаємо, запровадили в Україні з 12 березня. Тоді в уряді говорили, що він триватиме тільки три тижні. Однак з того часу карантин послаблювали та посилювали вже 17 (!) разів.

 

Читайте також:

Завод «Грін Кул» може виробляти морозильні камери для зберігання антиковідних вакцин

Дім, який не зміг «поглинути» ТЦ, тепер зносять. Що там буде?

Два інфекціоністи про COVID-19: про зникнення нюху, ліки, томографію та маски

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Виктор Малиновский

    ФОП  !!!   УВАГА!!!  1.12.2020 ОСТАННІЙ ШАНС  ЗАЛИШИТИСЬ ГІДНОЮ ЛЮДИНОЮ, А НЕ РАБОМ ДЛЯ ОЛІГАРХІВ !!!!!!!!
    ЯК ЩО ТВОЯ МАЛЕНЬКА СПРАВА  ЧОГОСЬ ВАРТА ВСТАВАЙ НА БОРОТЬБУ!!!!!
    ЇДЕМО ДО  КИЄВА !!!! ПРИЄДНУЮТЬСЯ  ЛЮДИ РІЗНІ ПО РОКАХ!!!!РІЗНІ ПО  ПОГЛЯДАХ!!! АЛЕ ОДНЕ ДІЛО З'ЄДНУЄ НАС  3853/ 1  3853/2
    ТИ НЕ РАБ !!! ТИ УКРАЇНЕЦЬ!!!
    ЦЕ НАША КРАЇНА!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up