Лікарням та хокею — гроші, Вінниці — нові села. Які рішення ухвалили депутати Ради-8

Лікарням та хокею — гроші, Вінниці — нові села. Які рішення ухвалили депутати Ради-8
Сесію відвідали 53 з 54 новообраних міських депутатів. Вони погодили всі питання, жодного голосу не було «Проти» / Фото: скріншот з сюджету «ВІТА ТБ»
  • Цієї п’ятниці, 4 грудня, відбулася сесія міської ради восьмого скликання.
  • На засіданні депутати розглянули 35 питань, які стосувалися фінансів, зміни до муніципальних програм та початок приєднання приміських сіл, які стали частиною Вінницької міської громади. 
  • Що цікавого затвердили та на що виділяють гроші з бюджету?

Перша робоча сесія нової міськради пройшла «монолітно». Хоча в раду після виборів зайшли представники чотирьох політичних сил усі рішення були ухвалені не менше 50 голосами, і жодного голосу «Проти».

— Будемо працювати на благо Вінниці та вінничан, — зазначив перед початком сесії голова фракції «Слуги Народу» Сергій Борзов.

Чиновник, який зайняв третє місце на виборах міського голови, отримав свій депутатський мандат з рук колишнього конкурента Сергія Моргунова.

Відео дня

Гроші на кисень та ноутбуки

Першим питанням депутати погодили звіт про виконання бюджету міста за дев’ять місяців цього року: 53 голоси — «За».

Раніше, нагадаємо, проаналізували звіт та побачили, що через коронавірусну кризу депутати зрізали чимало видатків. Найбільше втратила сфера ЖКГ: отримала тільки половину з раніше запланованих 853 мільйона гривень. 

А видатки на охорону здоров’я зросли удвічі — планували витратити 152 мільйона гривень, а після початку пандемії коронавірусу медичний бюджет Вінниці зріс до 288 мільйонів гривень. Наш аналіз в матеріалі: Боротьба з «ковідом» чи ремонт доріг? Як витрачають бюджет Вінниці

Іншим рішенням ухвалили зміни до бюджету-2020. Зокрема, облдержадміністрація виділяє місту 11 мільйонів 96 тисяч гривень. Ці кошти передали у бюджет області з Державного бюджету

Депутати розподілили цю субвенцію за такими напрямками:

  • 5,7 мільйона гривень дають на освіту. Їх планують витратити на закупівлю засобів захисту від «ковіду» на школи.
  • 3,6 мільйона гривень — на здійснення заходів зі стримування та боротьби з COVID-19.
  • 1,5 мільйона гривень — на забезпечення киснем лікарні міста;
  • 154 тисячі гривень — компенсація за проїзд пільговиків на міжміських внутрішньообласних маршрутах.

Крім того, за рішенням депутатів по 100 тисяч гривень отримають дитячий хокейний клуб «Патріот» та обласна федерація фігурного катання на ковзанах; і ще біля 800 тисяч гривень виділяють на підтримку дитячо-юнацьких спортшкіл Вінниці.

І ще погодили закупівлю 200 ноутбуків, 60 стаціонарних комп’ютерів для шкіл, щоб вчителі мали змогу проводити онлайн-уроки.

Приєднання сіл до Вінниці

Кількома рішеннями депутати схвалили подальші кроки об’єднання Вінниці з приміськими селами, які увійшли до складу міської ОТГ: це Писарівка з Щітками, Гавришівка, Стадниця, Малі та Великі Крушлинці.

  • Рішення про виконання бюджетів сіл, як говорив мер міста Моргунов, дозволить швидше інтегрувати ці населені пункти в нашу об’єднану громаду, а посадовців, що працюють там у сільрадах — вчасно забезпечити зарплатою.
  • Рішення про прийняття на баланс майна приміських сіл потрібно, щоб передати їх під опіку міських комунальних підприємств. Ці ж кроки пройшла Десна, яка з 2019 року є частиною міської громади.

Крім того, на минулій сесії стартував процес реорганізації сільрад. Про це писали в матеріалі: Села, які об’єднали з Вінницею, очолили старости. Що зміниться для жителів?

Розширили роботу аеропорту

Без зайвих обговорень на сесії депутати ухвалили новий статут КП «Міжнародний аеропорт Вінниця», якому дозволили розширити види діяльності. Аеропорт тепер може займатись:

  • 2.3.81. Надання в оренду і експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна;
  • 2.3.82. Надання послуг зі складування та зберігання всіх типів вантажу; 
  • 2.3.83. Надання послуг з допоміжного обслуговування наземного транспорту; 
  • 2.3.84. Посередництво в розміщенні реклами в засобах масової інформації; 
  • 2.3.85. Надання послуг приватних охоронних служб; 
  • 2.3.86. Інша діяльність у сфері охорони здоров’я; 
  • 2.3.87. Надання інших послуг бронювання та пов’язана з цим діяльність;
  • 2.3.88.Постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря.

І ще ухвалили вісім земельних питань, про які доповідали на сесії міськради.

Після місцевих виборів, нагадаємо, до міської ради увійшли чотири партії: «Українська стратегія Гройсмана», «Слуга Народу», «Європейська солідарність» та «Опозиційна платформа - За життя». 

 

Читайте також:

Села, які об’єднали з Вінницею, очолили старости. Що зміниться для жителів?

Кисень хворим чи премії чиновникам? Рахуємо зарплати керівництва Вінницької облради

Хто управлятиме нашими багатоповерхівками? Вінничанам дадуть ще п’ять місяців на роздуми

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up