Хто став депутатом? Перша сесія нової міськради Вінниці (ОНОВЛЕНО)

Хто став депутатом? Перша сесія нової міськради Вінниці (ОНОВЛЕНО)
Рада 8-го скликання оновилася на 70%, якщо порівнювати її з депутатським корпусом минулого скликання / Фото в матеріалі: скріншоти з сюжету телеканалу «ВІТА»
  • У Вінниці 20 листопада відбулася перша сесія нової міськради. 
  • Голова виборчої комісії Дмитро Шевчук зачитав текст постанов про визнання обраними міського голову та 54 депутатів міської ради восьмого скликання.
  • Потім обрали секретаря міськради та старост приміських сіл, які з 2021 року увійдуть до складу Вінницької міської громади.
  • Розказуємо, що ще ухвалили на сесії міськради.

Голова міської виборчої комісії Дмитро Шевчук 20 листопада, відкрив першу сесію міської ради депутатів 8-го скликання. На сесії зареєструвалися 51 з 54 депутатів. Пролунав гімн України.

Потім голова комісії зачитав список зареєстрованих депутатів від «Української стратегії Гройсмана», «Слуга Народу», «Європейська солідарність». І перелік депутатів від «Опозиційна платформа — За життя», які за кілька днів до сесії повністю (постанова 1, постанова 2) змінили список обраних депутатів. Інтереси виборців «ОПЗЖ» у міськраді представлятимуть Роман Аксельрод, Олександр Педорченко, Сергій Грушко, Ігор Горлачов і Микола Яременко.

Сергій Моргунов з трибуни склав присягу на вірність народові України та громаді Вінниці, зобов’язався сумлінно виконувати закони, свої посадові обов’язки. З рук Шевчука отримав посвідчення міського голови та зайняв місце за першим столом у сесійній залі. 

Відео дня

Згодом свої посвідчення та нагрудні знаки отримали всі обрані депутати міськради.

Хто отримав мандат

Міська рада восьмого скликання буде складатись з чотирьох партій:

  • «Українська стратегія Гройсмана» — 34 депутати;
  • «Європейська солідарність» — 9 депутатів;
  • «Слуга Народу» — 6 депутатів;
  • «Опозиційна платформа — За життя» — 5 депутатів.

З них: 20 депутатів, які були в раді попереднього скликання і переобралися на новий термін та 34 нових депутати. Детально в матеріалі: Хто мій депутат на окрузі? Інфографіка про нову міськраду Вінниці.

На фото — Андрій Піжевський (по центру), обраний депутат від «Української стратегії Гройсмана»

— Шановні вінничани. Я дякую вам за підтримку на чергових виборах у 2020 році. Гарантую, що я і наша команда виправдаємо вашу довіру на всі 100%, — говорив Моргунов, а потім звернувся до обраних депутатів. — Шановні депутати, наша міська рада оновилася на 70%. Тут є фахівці з різних сфер: ЖКГ, культура, освіта, управління. Фактично, в депутатському корпусі представлені всі напрямки життєдіяльності міста. І вінничани очікують від нас злагодженої роботи.

Також він окреслив кілька важливих завдань, які ставить перед депутатами нової міської ради.

  1. Боротьба з коронавірусом. Ми маємо максимально сконцентрувати свої зусилля на підтримку сфери охорони здоров’я, вінничан та бізнесу, який страждає від «коронакризи». Бюджет міста на 2021 рік має бути збалансованим.
  2. Зробити якісну питну воду.
  3. Прийняти стратегію розвитку громади до 2030 року. Це наша спільна робота з фахівцями, громадськими активістами та експертами. Ми маємо ухвалити та реалізувати плани.
  4. Інтеграція всіх приєднаних громад до того рівня життя, яке є у Вінниці. Це спільна робота і депутатів, і посадовців. Байдуже, хто від якої партії. Головне — це вінничани, інтереси територіальної громади міста. 

— Бажаю, щоб вам не було соромно перед людьми, які вас вибрали, через наступні п’ять років, — підсумував Моргунов.

Далі депутати міської ради обрали:

  • Секретаріат міськради: Дмитро Мира, Світлана Куца, Роман Аксельрод. Вони будуть сидіти зліва від міського голови до кінця каденції депутата. «За» проголосували 52 депутати.
  • Лічильна комісія: Володимир Чорновол, Наталя Панчук, Володимир Онофрійчук. Ці представники міськради рахують голоси колег, якщо вийде з ладу електронна система. «За» проголосували 52 депутати

Нині обирають секретаря міської ради. Голосування таємне, перелік кандидатів невідомий. Міський голова Сергій Моргунов озвучив прізвище тільки однієї людини:

— Вношу пропозицію, щоб включити у перелік кандидатів на посаду секретаря міської ради Павла Яблонського. У минулому скликанні він довів ефективність своєї роботи з депутатським корпусом, — сказав Моргунов.

«Нові» заступники та секретар

Таємне голосування відбулося: проголосували 51 присутні міських депутатів. Усі голосували «за». немає бюлетенів, де були «проти», «утримався» чи виявився недійсним. За результатами голосування секретарем міської ради обрали Павла Яблонського.

— Для мене це велика відповідальність. Перед нами багато викликів, з якими ми маємо впоратись. Ми маємо виправдати ту підтримку, яку висловили нам на місцевих виборах. Усе це важливо завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу. Тому ми маємо з першого дня нашої роботи не займатися політикою та популізмом, а відпрацьовувати той мандат довіри, який нам надали вінничани. Ще раз дякую за довіру, починаємо працювати, — висловився з трибуни Яблонський.

Павло Яблонський (на фото праворуч) знову секретар міської ради.

Далі депутати погодили утворення всіх депутатських комісій. Вони будуть опрацьовувати проекти рішень, що виносяться на сесію міськради. «За» проголосували 52 депутати. Одноголосно обрали голів усіх депутатських комісій:

  • Світлана Василюк — з питань законності, депутатської діяльності та етики.
  • Світлана Ярова — з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.
  • Василь Павлюк — з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв'язку та сфери послуг
  • Петро Бабій — з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності
  • Антоніна Іващук — з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.
  • Володимир Малінін — з питань освіти, культури, молоді фізкультури та спорту
  • Віктор Мацера — з питань охорони здоров'я та соцзахисту населення

Утворили три старостинських округи: Вінницько-Хутірський, Стадо-Стадницький, Деснянський. Надалі проголосували, що старостами стануть:

Галина Обливач - екс-голова селища Десни, а нині голова старостинського округу

Крім того, депутати призначили за пропозицією Моргунова «нових» заступників міського голови:

  • Сергій Матусяк
  • Андрій Очеретний
  • Сергій Тимощук
  • Галина Якубович
  • Микола Форманюк.

Привітання від Гройсмана

Останнє рішення на першій сесії — про початок реорганізації сільських рад та приєднання їх до Вінницької міської ради.

Наприкінці сесії міськради з привітанням до депутатів виступив Володимир Гройсман — екс-прем’єр, мер Вінниці у 2006-2014 роках та лідер партії «Українська стратегія Гройсмана».

— Сьогодні починається нова віха в історії нашого міста. Напевно, в нас ніколи не було простих часів. Попереду багато викликів. Дякую вінничанам за підтримку нашої команди, нашого кандидата на посаду міського голови, — сказав Гройсман. — Сьогодні сформована єдина команда Вінницької міської ради. Пріоритет для всіх обраних депутатів — ми прийшли служити вінничанам. І як би нам не було важко, ми маємо працювати злагоджено. Люди будуть завжди дивитися наскільки ви публічні, відкриті та ефективно приймаєте важливі для громади рішення.

Читайте також:

Хто мій депутат на окрузі? Інфографіка про нову міськраду Вінниці

Діджитал в допомогу: як ви можете спостерігати за роботою місцевої влади та впливати на неї

Хто очолить міста та села Вінниччини? Офіційні результати виборів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up