Хто очолить міста та села Вінниччини? Офіційні результати виборів

Хто очолить міста та села Вінниччини? Офіційні результати виборів
34 з 61 обраних голів — це чинні керманичі, які обралися на другий термін. Для очільника Ладижина нова «п'ятирічка» стане вже шостою
  • ЦВК опублікували дані про обраних голів у 61 з 63 громадах. Офіційно обраними є голови всіх 18 міст, що у нашій області.
  • Скільки серед них очільників, які пішли на другий термін? Від якої політичної партії найбільше представників? І скільки серед новообраних посадовців є мільйонерів?

На третій тиждень після виборів Центрвиборчком все ще публікує дані про переможців. У нашій області поки немає результатів виборів на посаду голови Копайгородської селищної громади та Якушинецької сільської ОТГ. 

Однак вже можна стверджувати, що ці вибори стали тріумфом для партії «Українська стратегія Гройсмана»: 26 з 61 обраних голів йшли під «прапорами» цієї політсили. Водночас обралися на посади від президентської партії «Слуга Народу» тільки дві людини.

Міські голови

Представники команди екс-прем’єра отримали мандати на посади міських голів у 11 з 18 міст Вінницької області. У тому числі в обласному центрі, де на другий термін обрали Сергія Моргунова.

Відео дня

Дев’ять з 18 новообраних міських голів є чинними. Тобто, вони очолювали місто як мінімум з попередніх місцевих виборів у 2015 році. Мабуть, рекордсменом по строках є Ладижинський міський голова Валерій Коломєйцев, для якого ця «п’ятирічка» буде вже шостою! Його вперше обрали на посаду мера Ладижина у далекому 2001 році.

Валерій Коломєйцев, «старий-новий» голова Ладижина. Цей термін стане для нього вже шостим

Найстаршим міським головою на Вінниччині є Анатолій Гук — обраному голові Гайсина цього року виповнилося 76 років. Наймолодшим є Віталій Драган, який став міським головою Бершаді у 37 років.

Називатися «пані мер» на Вінниччині може тільки одна жінка — Тетяна Єрмолаєва, яка з мінімальним відривом перемогла на виборах у Козятині.

Найбагатшим міським головою є очільник Вінниці Сергій Моргунов: 8,3 мільйона гривень грошових активів має він та його родина, про що вказано у декларації за 2019 рік. А найменші статки має обраний мер Погребища — у Сергія Волинського вказано тільки 122 тисячі гривень задекларованих активів.

Селищні голови

ЦВК опублікувало дані про обраних голів 21 з 22 селищних громад: немає даних про результати виборів у Копайгороді. 

Серед селищних голів схожа ситуація, як і з виборами на посаду міського голови — першість по мандатах посідає «Українська стратегія Гройсмана», бо вісім голів балотувалися саме від цієї партії. Більша частина очільників (12 з 22) обралися на другий термін.

Леонід Дідух, 78-річний очільник селища Сутиски. Є найстаршим головою ради на Вінниччині

Найстаршим селищним головою є 78-річний Леонід Дідух, який вкотре очолив Сутиски. Наймолодшим — 37-річний новообраний очільник Турбова Ігор Соць. До слова, день його народження був за три дні до виборів.

Водночас серед селищних голів більше жінок, ніж серед міських голів: п’ять з 21. 

Найбагатшим є Стрижавський селищний голова Михайло Демченко, який володіє грошовими активами на суму 4,2 мільйона гривень. Найменше грошей «під матрацом» в очільника Літина — 160 тисяч гривень має Анатолій Бичок.

Сільські голови

На порталі Центрвиборчкому є дані про вибори у 22 з 23 сільських громад, що на Вінниччині. Відсутня інформація про результати місцевих виборів у Якушинцях.

І хоча на цьому рівні виборів «Стратегія Гройсмана» також показала гарний результат (7 з 22 обраних голів), але кандидати на посаду голови в селах частіше йшли на вибори як самовисуванці — 9 з 22 обраних голів. Більша частина очільників (13 з 22) обралися на другий термін.

Найстаршим сільським головою є 63-річний Махнівський сільський голова Павло Кузьмінський. А наймолодшим є Богдан Августович. Він у 31 рік буде очолювати село в передмісті Вінниці — Луку-Мелешківську.

Жінок на посадах сільських голів трохи більше, ніж серед очільниць селищ — шість з 22.

Михайло Кулик, обраний голова Іванова. Отримав 91,7% (!) підтримки виборців.

Найбагатшим є сільський голова Іванова Михайло Кулик: 2,7 мільйона гривень грошових активів задекларувала його родина у 2019 році. Найменше, у новообраного сільського голови Агрономічного — у Сергія Сітарського є 100 тисяч гривень грошових активів, які він вказав у декларації за 2019 рік.

Раніше, нагадаємо, рахували скільки кандидати в мери Вінниці витратили на передвиборчу агітацію.
 

Читайте також:

Тарифи, дороги та забудова. За що відповідає місцева влада у Вінниці?

Хто стане депутатом та міським головою Вінниці? Офіційні результати виборів

Діджитал в допомогу: як ви можете спостерігати за роботою місцевої влади та впливати на неї

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оля Пащенко

    де по округах у вінниці хто переміг .
    де інфа
  • Daily

    по суті Моргонув  самий бідний при такій посаді ящо сільголова має  майже три ляма доходу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up