Влаштуй квартирнику квест, щоб не знайшов за 10 хвилин всі «заначки» (ІНФОГРАФІКА)

Влаштуй квартирнику квест, щоб не знайшов за 10 хвилин всі «заначки» (ІНФОГРАФІКА)
  • Крадуть з квартир і будинків постійно. Розкривати такі злочини важко, якщо злодія не вдалося зловити за руку. Тому й викрадене людям рідко повертається.
  • Ускладни квартирнику життя. Не ховай цінне у тих місцях, куди він полізе шукати їх в першу чергу.
  • Запам’ятай 10 схованок у квартирі, в яких «домушник» точно шукатиме коштовності та гроші. І виконай кілька рекомендацій.

В сезон відпусток, який починається з травневим потеплінням, значно збільшуються випадки квартирних крадіжок. Пакуючи валізи та збираючись у дорогу, ми не думаємо, що про наші плани знають вони — квартирі злодії. 

Щоб з’ясувати, в якій з квартир будинку відсутні власники, злодії можуть кілька вечорів поспіль слідкувати за вікнами й вистежувати, де не вмикається світло. Не забувають домушники й про поштові скриньки та рекламні газетки, які часто стирчать у дверях. Забита кореспонденція та папірці у дверях свідчать про те, що до квартири давно ніхто не навідувався. Іншим ж способом дізнатися про відсутність господарів є показання лічильника, якщо він знаходиться в коридорі на сходовому майданчику.

Про те, що злодії встановили стеження за вашим помешканням, можна дізнатися, звертаючи увагу на такі ознаки:

Відео дня
  • сірники в серцевині замка;
  • встановлені в дверному прорізі «маячки»: волосина, сірник, нитка;
  • печиво під килимком;
  • сліди жуйки або замазки на замку;
  • малюнки, надписи або інші сліди на вхідних дверях (квітка — багата квартира, НД — «немає вдома», НДКК — «немає вдома квартира крадена»);
  • часті дзвінки у двері або на домашній номер телефону (кидають слухавку або мовчать).

Всі ці прикмети можуть означати те, що на ваше житло націлили око квартирники. Таким чином вони визначають, скільки часу відсутні господарі квартири.

Як уберегти своє житло від злодіїв?

  • Не розповсюджуйте інформацію про свій від’їзд, найкраще, якщо про це знатимуть лише близькі.
  • Попросіть сусідів приглянути за квартирою, забирати пошту.
  • Зверніться до родичів й попросіть, щоб навідувалися до квартири, вмикали світло, тобто імітували присутність господаря.
  • На час поїздки заберіть з квартири всі гроші та цінності, краще хай вони зберігаються в банку, або ж у друзів чи родичів. 

Чи можна обдурити крадія? 

Уявімо картину, що квартирний злодій вже у вашому домі (тьфу-тьфу-тьфу). Саме за 10 хвилин професіонал знаходить усі схованки, які є в помешканні. Де вони можуть бути, він давно в курсі. Оглянеться по сторонах, перевірить кілька звичних місць — і все знайшов, на що розраховував. Як зламати звичну для квартирника систему?

Як варіант, можете влаштувати так, аби злодій, раз вже зайшов, то не зумів швидко знайти все те, що ви вдома поховали.

Не робіть «заначки» з грішми та дорогоцінностями в тих місцях, де ховали ще ваші батьки. Вигадайте нову схованку. Та таку, щоб ніхто не здогадався. Хто, як не ви, знає, де у вас в квартирі є такі місця? А ще краще — розпихайте цінності по кількох схованках.

Так поліцейські радять — не ховати все цінне в одній схованці. Зробіть кілька «ничок», якщо не можете дозволити собі намертво вбудований у стіну сейф. Тільки такий сейф не винесе домушник з вашої квартири з усіма його коштовними тельбухами. І сто відсотків не стане витрачати час на хитромудрий сейфовий замок на місці. Краще вже вкраде плазму, якщо більше нічого цінного не знайде.  
 


Куди ж ховати? Є варіанти:

  1. Ідеальний варіант — вмурований у стіну сейф. Не знаєш код — не відкриєш. І не вирвеш, щоб забрати з собою.
  2. Суперовий варіант — місце під підлогою чи плиткою. Злодії не будуть простукувати кожну плитку або паркетину в пошуках тайника.
  3. Гаранований варіант — муляж вимикача світла. Квартирник не полізе з перевіркою туди, де напруга.  

Як від злодія перестрахуватися

  • У фітнесклуб чи басейн не беріть із собою ключів від квартири. Якщо двері зачиняються на два замки, тримайте ключі в різних місцях. Відчинити нехитру шафку схову і швидко зробити дублікат — справа хвилини.
  • Так само можуть поцупити ключ у дитини, тому інструктуйте своїх синів-дочок.
  • Стежте, аби в під’їзді біля вашої квартири завжди горіло світло. Злодії мають звичку викручувати лампочки або міняти їх на непрацюючі, якщо готуються до злочину вночі.
  • Встановлюйте кілька дверних замків, зміцніть двері, вріжте дверні вічка.
  • Не зберігайте ключі від квартири разом із документами, не прикріплюйте до ключів брелоки з ім'ям і адресою. Якщо ключі загубили, відразу змініть замки.
  • Не кладіть ключі під килимок біля дверей, в поштовій скриньці, не лишайте їх в машині.
  • Навчіть дітей не давати незнайомцям детальної інформації про себе по телефону чи в соцмережах, не приводити випадкових людей додому і не відчиняти дверей чужим, з якими би проханнями вони не зверталися.
  • Якщо повернулися додому і застали зламані або відкриті двері, не заходьте та нічого не торкайтеся. Дзвоніть в поліцію. 

 

Читайте також:

Квартирники на свята не будуть відпочивати. Як вберегти дім від злодія?

Фальшиві гроші пропонують купити в Telegram. Ми дізналися, правда продають чи це шахрайство

Розшукують колишнього дільничного. Засуджений до тюрми сховався від виконання вироку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up