Питання парку «Хімік» вчергове обговорять на громадських слуханнях

Питання парку «Хімік» вчергове обговорять на громадських слуханнях
  • На обговорення винесуть детальний план території парку «Хімік»
  • Слухання потрібні, щоб зафіксувати, що тут має бути парк, а не забудова 
  • А коли почнеться реконструкція «Хіміку»?

Громадські слухання щодо «Хіміка» проводили неодноразово: активне обговорення триває ще з 2016 року. Тоді планували віддати частину території під забудову церкві. Утім, через супротив місцевих жителів — вирішили відмовитися від такої ідеї та зробити парк зеленою оазою району.

І нещодавно, на фейсбук-сторінці «Дослідницький урбан-проект «Хімік» виклали повідомлення про нові громадські слухання щодо парку. Вінничанам хочуть представити детальний план території:

«Громадські слухання — це юридична вимога законодавства для зміни містобудівної документації. На основі Концепції парку були розроблені зміни в Детальний план території (ДПТ). Такі зміни підлягають обов’язковим громадським слуханням. А після громадських слухань зміни до ДПТ стають дійсними», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Громадські слухання пройдуть 11 червня, о 18:30, в приміщенні хабу «Місто змістів» (Пушкіна, 11)

На реконструкцію «Хіміка» вже є фінансування: три мільйони гривень, які профінансують Уряд Швейцарії, Німеччини і Вінницька міська рада. Але зі стартом робіт є проблеми:

— Процес реконструкції «Хіміка» дещо затягується через ряд бюрократичних питань. Для того, щоб оформити парк як окрему земельну ділянку, потрібні певні юридичні дії. Зокрема внесення змін в Детальний план території. Це, по суті, документальне затвердження того, що тут має бути парк, а не забудова, — сказала керівниця КП «Інституту розвитку міст» Аліна Дяченко.

Без цієї документації парк не може взяти на свій баланс КП «Вінницязеленбуд». А отже — не може замовити проектно-кошторисну документацію для реконструкції парку. У результаті, старт робіт в «Хіміку», найбільш ймовірно, перенесуть на 2020 рік.

— Окремі роботи хотілось би почати вже в цьому році. Наприклад, встановити освітлення, бо це зараз нагальне питання. Адже це і безпека паркової території, і можливість перебувати там у вечірній час, — каже Дяченко. — Зі свого боку ми ініціювали це питання перед міжнародними партнерами — Німецьким бюро міжнародного співробітництва GIZ, які є партнером Вінниці у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», і дуже сподіваємось на їх грантову підтримку.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин», vmr.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Жора

    Коммунисты захотели во времена СССР за универмагом построить трех этажный многоквартирный дом, с хорошей планировкой. Они  снесли с землей кладбище, люди говорят там черепа и кости лежали в открытую. Причина работал трактор  , все переворачивал, и все выходило из земли. Потом Дворкис  хотел в парке Горького построить котедж, не дали... Теперь парк Химик. У чиновников душит жаба , мол Ахметов построил себе в Донецке  в ботаническом саду котедж, и забрал все себе. То почему в Виннице нельзя. А рабы пусть наблюдают, не рабское это дело ходить по парку....
  • Жора

    Тут есть фото, и на фото видно за парком стадион. Кто не знает  то на этом стадионе раньше тренировалась Винницкая НИВА. Не знаю как сейчас. Но злые языки говорят что участок на котором стадион , вообщем там будут строить дома. Хозяин Продиус. А поскольку где стадион земли мало , то хотят взять пол парка, а на остальном сделать лавочки и качели. Это примерно как европейцы с Колумбом захватывали Америку и за бусы у индейце меняли землю .... Так и наш  горе мэр за лавочки и тротуары в городе меняет землю.... Кстати то убийство которое там произошло, может этот чувак что там живет , и не хотел чтобы мафия делала застройку. Но мафия прислала на стрелку чуваков , и он  замочил того кто там был..
  • Винничанин коренной

    Будинок культури "Хімік", що знаходиться на території парку вже віддали у приватні руки. Територію навколо будинку культури "Хімік" обнесено високим бетонним парканом із колючою провлокою. Це факт. Можна приїхати і особисто пересвідчитись.
  • Винничанин коренной

    Громадське обговорення, що в цьому словосполученні для серця казнокрадського спелось?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up