Чому на озеро біля Лісопарку дають 25 мільйонів гривень

Чому на озеро біля Лісопарку дають 25 мільйонів гривень
Став чистять екскаваторами. Будівельники розповідають, що їм потрібно ще 3-4 дні, аби прибрати весь намул
  • Днями розпочали благоустрій озера Миру біля храму баптистів.
  • До жовтня 2020-го там відкриють нову зону відпочинку, а будівельники з товариства «Агропродсоюз» мають отримати 25 мільйонів 99 тисяч гривень.
  • Утім, в мерії зазначають, що готові їм заплатити тільки 7,8 мільйона.

Будівельники взялися за капремонт зони відпочинку біля «Дім Євангелія», 30 травня. У перший день завезли техніку, повністю спустили озеро та почали відчищати дно і джерела від намулу. За чотири дні впоралися ледве з половиною ставу, площею не більше 15 соток.

На території працюють в «ланцюгу» два екскаватори: перший — на дні озера зриває намул та перекладає на берег, а другий — піднімає намул з берега і скидає на купу біля лісу. Залишки землі, що має запах наче каналізація, згрібає міні-навантажувач.

Відео дня

Керівник фірми-підрядника «Агропродсоюз» Юрій Студент розказав, що цей став ніколи не чистили.

— Цей став спускали максимум на 80 сантиметрів, бо більше гідроспоруди не дозволяють. Підпірні стінки частково ремонтували, але зараз вони потребують повного оновлення. Думаю, що ще 3-4 дні і повністю приберемо намул. Землю з озера пустимо на озеленення, а верби збережемо, — сказав Студент.

На узбережжі навколо порожнього ставу обрізані верби, побиті ліхтарі, зруйнована тротуарна плитка. Є невисоке та іржаве огородження, деякі з секцій паркану виламані. Єдина урна на цій місцині, знаходиться на дні озера. Протягом 2019-2020 років сквер має кардинально змінитися.

За угодою в ProZorro, підрядник має виконати перелік з 1052 видів робіт, серед яких: демонтаж старого покриття та парканів; очищення озера від намулу і ремонт гідротехнічних споруд; установка нових лавок, ліхтарів, електромережі з Wi-Fi й відеонаглядом.

А ще нове озеленення, поставити дитячий майданчик з інклюзивними атракціонами, зробити велодоріжку та стоянку для велосипедів тощо.

Загальний кошторис — 28 мільйонів 262 тисячі гривень. Перемогло на тендері товариство «Агропродсоюз», що запропонувало найменшу суму за цей проект — 25 мільйонів 99 тисяч гривень. У договорі вказано, що ремонт триватиме до 31 жовтня 2020 року.

Тому фінансування розподілили на два роки: у 2019 році — 7 мільйонів 858 тисяч гривень, у 2020 році — 17 мільйонів 241 тисячу гривень.

Але чому на таку невелику територію — площа озера 1460 м² — заклали 25 мільйонів? Керівник міського департаменту комунального господарства і благоустрою Володимир Ніценко пояснив, що гроші закладені тільки на 1-у чергу:

— На цей рік заплановано очищення озера, укріплення берегів, влаштування благоустрою навколо ставу з входом з Хмельницького шосе. Така велика сума (7,8 мільйона гривень - авт.), бо там великий обсяг робіт,  — сказав Ніценко. — Коли спустили воду, то побачили, що товщина намулу майже 1 метр, при глибині ставу 3 метри. Зруйновано укріплення берегів, треба робити все наново. Усе інше, велодоріжка, дитячі майданчики тощо, благоустрій прилеглих територій, заплановано втілити на перспективу, при наявності коштів у міському бюджеті.

Нагадаємо, майже 90 мільйонів гривень хочуть витратити на реконструкцію Замостянської-2

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (62)
  • Виктор Колисевич

    Чистить конечно надо, но за счет тех, кто за всё это время палец о палец не ударил. Оно, извиняюсь, засралось не за один год и даже не за десять.
  • Жора

    Откат версия 2
    https://youtu.be/YyhiZ5m6fog

  • Жора

    Господа в итоге посвящается песня главным актерам этого шоу, а это горе архитектору который делал проект господину Палянице,горе активистке которая контролировала этот проект госпоже Грие, и горе меру который главный по проекту Моргуше...
    Итак слушаем !
    https://youtu.be/7WNH0-Jav24

  • Вася

    Дайте мне пару мильонов. - я киркой и лопатой вычищу один!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up