Малюк-верблюд та ведмеді в басейні: новинки вінницького зоопарку

Малюк-верблюд та ведмеді в басейні: новинки вінницького зоопарку
  • Схоже, ведмедям подобається плескатися у басейні. Новий вольєр просторий та зі скляними стінами.
  • Кадри з малюком-верблюдом, від якого мати майже не відходить.

Ведмеді в Подільському зоопарку отримали нове житло — просторий вольєр із басейном. Тваринки в спекотний день постійно у воді — за цим із задоволенням спостерігають відвідувачі зоопарку.

Нині у вже обжите помешкання переселили гімалайських ведмедів. Наразі вони звикають до нових квадратних метрів та незвичного ландшафту.

«Тут ведмеді перебуватимуть постійно», — пише прес-служба Подільського зоопарку із посиланням на директора Євгена Ткачика. «Таке розташування тварин планувалось із самого початку. Перша черга трішки менша за другу. Оскільки бурі ведмеді трохи більші за розмірами, їм потрібна більша територія. А гімалайським ведмедям підходять обидва вольєри. Вони обидва відповідають усім нормам, із великим запасом, і нічим не відрізняються один від одного. У новому вольєрі також є басейн, фільтрувальна станція, кормушки, барлоги, зал для прийому їжі, рухлива стіна».

Відео дня

Директор зоопарку також зауважив, що новий вольєр, у якому вже зимували бурі ведмеді, цілком виправдав себе протягом року. Також розповів, що наразі вже зроблено заклад і на нові просторі сучасні вольєри для вовків і лисиць. Їх будівництво розпочнуть, щойно надійдуть кошти.

Це ще не всі новинки у зоопарку. Тут оселилася смугаста красуня зебра, підвиду Гранта. У нової мешканки Подільського зоопарку є ім’я. Її звати - Тіра.

Зараз до неї ще не підпускають людей, територія огороджена.

Ще одна новина - свого синочка-первістка народила верблюдиця.

У перші години після народження малюк не міг підвестися на слабкі ніжки і не ссав материнське молоко. Малюк весь час тулився до матері, щоб зігрітися, а мама намагалась лягти коло нього так, щоб не притиснути своєю вагою. Ввечері верблюжа таки змогло підвестися на ніжки і вперше спробувати материнського молочка.

У відео нижче можете подивитися на малюка поближче - ролик зняв для нас працівник зоопарку Олег. Також у відео побачите і ведмедів, і єнота, який спав на дереві.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрей Дышкант

    Еноты постоянно спят по ходу)) Были недавно, так тоже все в домике сидели)
  • Надежда Кудырко

    А я так и не сходила в зоопарк до сих пор ... Надо эту ошибку срочно исправить!!!

    Надежда Кудырко reply Надежда Кудырко

    Валера Дударь Спасибо ! Я так и зделаю ...

    Valera Dudar reply Надежда Кудырко

    Рекомендую непожалеете
  • Вениамин Казимирович

    ВЕРБЛЮДІК, ЗАБРАВСЯ. Дальше и читать нет смысла)
  • Максим М-сим

    👍 😜.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up