З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні?

З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні?
  • У Подільському зоопарку з’явились нові фотозона і велетенська гойдалка, довгоочікувані вольєри для ягуара і тигрів. А ще — є поповнення у багаточисельній родині звіринця.

У Подільському зоопарку справжня весна — мешканці звіринця повиходили із зимівників та приймають сонячні ванни, у них почали народжуватись малята, а у птахів стартував період гніздування. Також для відвідувачів у цьому сезоні підготували нові цікаві локації.

З найцікавішого — у Подільському зоопарку з’явився білий бенгальський тигр, у павіанів-гамадрилів уперше народилось мавпенятко, а ягуара з тиграми переселили у новенькі сучасні вольєри. Про це інформує Visit Vinnytsia.

Відео дня

Які новинки ще чекають відвідувачів у новому сезоні, розповів директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.

— Перша локація, яку ми підготували для туристів у 2024 році, це велика гойдалка у вигляді карамельки. Гадаю, що це буде така цьогорічна родзинка нашого зоопарку. Також ми облаштували фотозону біля нашої «Ейфелевої вежі»: зробили лавочку і три клумби квітів. А щодо програм, то у нас все за графіком. Першого червня у нас буде безкоштовний вхід для діток. А далі, якщо все буде добре,— Івана Купала, 1 вересня і новорічні свята.

Які мешканці з’явились у Подільському зоопарку з початку року?

— У багатьох тварин вже є малюки: починаючи з гімалайських ведмедів (у січні), до гуцульських коней, лам, різних порід овець, кіз, — розповідає директор. — Вперше дали потомство примати. І чекаємо малюків ще й у інших тварин: полярних вовків (думаю, що десь після 28 квітня буде), кроликів, патагонських мар… Для тварин, які вже мають дитинчат, ветеринарна служба зробила коригування раціону, щоб було більше білка, і була краща молоковіддача. А птахи всі тільки готуються сідати на яйця. Як-то кажуть, «восени і курчата курми будуть». Зараз колекція «Подільського зоопарку» налічує більше 130 видів тварин і більше 150 особин птахів.

Звірі-переселенці ягуар Джек і тигриця Ліза, для яких нещодавно добудували вольєри, теж почуваються добре.

— Це тварини з Півдня України, яких наш зоопарк прихистив на початку повномасштабного вторгнення рф, — каже Євген Ткачик. — Власники приватного звіринця, які на той час перебували у Вінниці, побачили наше ставлення до тварин, наші вольєри, і захотіли, щоб їхні тварини переїхали тільки до нас. Наше підприємство побудувало для звірів-переселенців два прекрасні вольєри, які відповідають усім зооветеринарним вимогам. У ягуара вольєр вже повністю готовий. А у тигрів — маємо ще облаштувати. Вже виготовили велике п’ятиметрове накриття, яке буде давати тінь.

 Тигриця уже має пару, а ягуар — ще ні.

— Тигриця у нас дуже вибаглива: уссурійського тигра до себе не підпускає, тому спробували бенгальського. Цього білого красеня ми привезли наприкінці 2023 року з одного із зоопарків на постійне утримання. Потрібен час, щоб він адаптувався і звик до цього вольєру, тому випускаємо їх по черзі. Працюємо і над тим, щоб у ягуара також була повноцінна сім’я.

Адміністрація має чимало планів щодо розвитку зоопарку в подальшому.

— Як всім, так і вам скажу: є багато планів, є навіть кілька розроблених проектів з будівництва вольєрів для нових тварин, але для цього потрібно, щоб закінчилась війна. Тому зараз найголовніше — зберегти цю колекцію, яка в нас є на сьогодні.

 Також уже більше 70% тварин у нас перебувають під опікою. Ми уклали угоду навіть із жителями Тернопільщини. Це насамперед фінансова підтримка. Бо завдяки програмі опікунства ті кошти, які ми мали витратити на придбання кормів, можемо спрямувати на покращення інфраструктури. А по-друге — нам дуже приємно, що люди пам’ятають і піклуються про наш зоопарк. Завдяки цьому він розвивається і живе.

 

Читайте також:

Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник»

Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • 🐲🐉🐺Настюха🐺🐉🐲

    Наша влада накоïла стiльки всього проти власного народу, що наслiдки для украïнцiв будуть фатальними.
    https://t.me/povernitcholovika/70

keyboard_arrow_up