Обережно: міни! У Калинівці канадці навчають розмінуванню гвардійців та поліцейських

Обережно: міни! У Калинівці канадці  навчають розмінуванню гвардійців та поліцейських
Понад сім тисяч українських військових навчили правилам розмінування інструктори з Канади. Нині таку науку опановують гвардійці в/ч 3028 разом з поліцейськими КОРД
  • Інтенсивний курс підготовки з мінної безпеки проводять інструктори Збройних сил Канади.
  • Теоретичні заняття відбуваються у військовій частин 3028, практичні – на місцевості
  • Ознайомлюють з мінами різних типів, що їх використовують в арміях світу
  • Разом з військовими навчаються представники поліцейського підрозділу КОРД з Вінниці, Житомира та Хмельницького

Про хід навчання розповів прес-офіцер в/ч 3028 Микола Коваль.

—Вивчення програми триватиме протягом тижня, — каже Микола Коваль. —Курс з інженерної підготовки передбачає теоретичні і практичні заняття. Військових ознайомлять з різними видами мін, боєприпасів та вибухонебезпечних пристроїв. Відкриють секрети того, де їх найчастіше закладають. Під час практичних занять виявлятимуть їх та здійснюватимуть знешкодження. Передбачено уроки з розмінування та знешкодження протипіхотних, протитанкових та інших мін, що використовуються в арміях різних країн світу.

Відео дня

Співрозмовник звертає увагу на те, що вибухонебезпечні предмети закладають не тільки на місцевості, а й у приміщеннях, на транспортних засобах. Виявленню у таких місцях плановано провести окремий урок.

Як пояснюють канадські інструктори, їхнє завдання навчити українських військових правилам мінної безпеки. Заняття максимально адаптовано до реалій, що мають місце під час військових дій на Донбасі. На цьому наголосив інструктор з інженерної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні Майстер капрал Дейн Крушер. Він також звернувся до гвардійців поділитися досвідом участі у бойових діях. Запропонував помінятися місцями – інструктори стануть слухачами, а гвардійці їхніми вчителями. Військові, які брали участь у боях з окупантами, позитивно відгукнулися на таку пропозицію.

Офіцер Коваль уточнив, що Військово-тренувальна місія «UNIFIER», у рамках якої працюють канадські інструктори, відбувається під егідою Багатонаціонального об’єднаного комітету у складі України, США, Канади, Великобританії, Литви та Польщі. Канадські військові розпочали роботу у нашій країні у листопаді 2017-го. Упродовж роботи ними проведено майже 150 навчальних курсів для понад семи тисяч військовослужбовців Збройних сил нашої держави. Випускники курсів отримують міжнародні сертифікати з мінно-вибухової справи. Найважливіше – їхні знання допоможуть врятувати чиєсь життя у складній ситуації. І не тільки під час бойових дій.

—На жаль, нині такі небезпечні предмети зустрічаються і в мирному житті, — наголошує прес-офіцер Микола Коваль.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анатолий Нечипуришин

    Ну, если своих мозгов нет, то конечно....
  • Ромуальдо

    Ще сережку і манікюрчик треба

    Мирковец Дмитрий reply Ромуальдо

    А тебе на зоне посидеть и купола наколоть
    Ты с ними общался, что ты говоришь?
    Я с ними общался. Встречают по одёжке, провожают по уму.
    С тобой говорить не о чем. Пойди прочитай хоть пару книг , потом рассказывай

    Ромуальдо reply Мирковец Дмитрий

    Железная логика. Молодец. Как говорится, кто откуда. Сколько ходок?
  • Ромуальдо

    Без шапочки в приміщенні ніяк? Схожий на гопника інструктор.

    Мирковец Дмитрий reply Ромуальдо

    сережку і манікюрчик треба reply shareremove -1 add Мирковец Дмитрий reply Ромуальдо А тебе на зоне посидеть и купола наколоть Ты с ними общался, что ты говоришь? Я с ними общался. Встречают по одёжке, провожают по уму.
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/oberezhno-mini-u-kalinivtsi-kanadtsi-navchayut-rozminuvannyu-gvardiyts-11039623.html

    Пряник reply Ромуальдо

    Так ты определись, клоун, маникюрчик нужен или на гопника похож!

    Ромуальдо reply Пряник

    Вот и выбирай, что тебя больше возбуждает. Тоже любитель в самой теплой шапочке в помещении погулять. Черные очки не забудь, чтоб все подробно рассмотреть

    Пряник reply Ромуальдо

    Что ты так заманеврировал? Тебя ведь так сильно волнует внешность человека, а не меня. И в следующий раз не проецируй свой внутренний мир на других! Свободен!

    Ромуальдо reply Пряник

    Это внешность военнослужащего, неострый ты человек! А маневрировать будешь с пивком у подьезда.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 15:07 Завтра вінничани «живим коридором» зустрічатимуть наймолодшого азовця Назарія «Грінку» Гринцевича 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up