Чи можна буде запускати феєрверки на Новий рік? Поліцейські дали роз’яснення

Чи можна буде запускати феєрверки на Новий рік? Поліцейські дали роз’яснення
  • Про обмеження в користуванні піротехнікою дали роз’яснення в поліції.
  • Також пояснили, чи забороняється салютувати і запускати феєрверки під час воєнного стану.

Зараз Вінницька область живе в режимі воєнного стану — з посиленим патрулюванням на вулицях, блок-постами на в’їздах в місто, зі службою силовиків у посиленому режимі. Особливий період тимчасовий, але його можуть продовжити й на новорічні свята. В поліції ж кажуть, що вони в будь-якому випадку в святкові дні будуть працювати так само — в посиленому режимі несення служби.

Паралельно, як і щороку, поліцейські почали перевірки продавців піротехніки на предмет продажу несертифікованих феєрверків, салютів, петард.

— Обмеження є і вони зайди були, — говорить про піротехіку заступник начальника відділу слідчого управління Нацполіцїі Сергій Возний. — Зараз перевіряються пункти продажу, ліцензії, з вільного обігу піротехніку будемо вилучати і порушників притягувати до відповідальності.

Відео дня

За словами начальниці відділу комунікацій обласної поліції Анни Олійник, вінничанам варто знати, що купувати неліцензовану піротехнічну продукцію небезпечно. Її коментар про правила безпеки під час запуску феєрверків дивіться на відео нижче.

А чи можна буде салютувати чи запускати новорічні феєрверки під час воєнного стану, пояснила Альона Вотякова з управління патрульної поліції:

— В умовах військового положення є рекомендації не застосовувати піротехнічні засоби для того, щоб не робити більшої напруги. Але це тільки рекомендації. Вони не носять обов’язкового характеру. Також сподіваємося, що військовий стан закінчиться скоро, і Новий рік у нас буде, як завжди.

Про те, як вінничани реагували на раніше прийняте правило тиші — рекомендацію не запускати феєрверки в Новорічну ніч з поваги до учасників АТО — подивіться в цьому матеріалі: Вінничани на Новий рік не зважають на заборону феєрверків (ОПИТУВАННЯ).
 


Читайте також:

В поліції пояснили, коли і на яких умовах можуть вилучати майно людей на потреби силовиків

А що так можна було?! У Вінниці виставили на продаж два поліцейських «Форда»

Чому слідчі повільно працюють? В поліції пояснили все змінами законодавства

Продовження історії з «поліцаями»: буде карна справа про побиття жінки спецпризначенцями

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Max

    Какие феерверки? У нас же тотальное зубожиння! В этот Новый Год, как и в 4 предыдущих весь наш народ даже трезвым будем, ибо н за что.

    Дмитро reply Max

    беруші з вух витягай, якщо не чуєш вибухів петард і шум феєрверків! Щодо тверезості - сумніваюсь, народ звик добряче гульнути на новорічні свята, все буде як завжди, не сумнівайся :-)
  • Next

    МОЖНА, бо за тим НЕМАЄ ніякого контролю, а все кажуть - то від лукавого.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up