А що так можна було?! У Вінниці виставили на продаж два поліцейських «Форда»

А що так можна було?! У Вінниці виставили на продаж два поліцейських «Форда»
  • Мінівен Ford Transit Custom індивідуальної комплектації та поліцейськими написами знаходимо на сайті оголошень.
  • Новенька спецмашина продається за 1 мільйон 50 тисяч гривень.     
  • Дзвонимо за цим оголошенням — нам обіцяють передзвонити й кладуть слухавку.
  • А як пояснять все у обласному главку Нацполіції?

Трошки дешевше, ніж продаються такі машини, виставили на продаж мінівен, призначений для поліції. 1 мільйон 50 тисяч гривень (37 тисяч 607 доларів) просить автосалон за Ford Transit Custom 2019, тоді як аналогічна «цивільна» модель такої машини коштує близько 40 тисяч.

Оголошення рекламується, тобто постійно піднімається у ТОП пропозицій. В ньому бачимо 18 фотографій. Вони зимові. Це значить, що ми натрапили не на старе оголошення, а на нещодавно додане.

На знімках автомобіля підтерли тільки трохи напис, якій говорив, якій області належало це спецавто. Втім, кеш зберіг оригінал. На ньому читаємо повний напис на машині: «Головне управління Національної поліції у Вінницькій області».  

Відео дня
Знайдений 20minut.ua оригінал знімка
Фото з сайту оголошень auto.ria.com

Телефонуємо менеджеру автосалону Олегу, чий телефон є в оголошенні. Питаємо його про автомобіль Ford Transit за 1 мільйон 50 тисяч гривень. Менеджер каже, так, є така машина в продажу. Просимо розповісти більше про автомобіль і питаємо, чому він з поліцейськими логотипами й написами. Після невеликої паузи зі слухавки звучить:

— Давайте, я передзвоню вам через дві хвилини. Спілкуюся з клієнтами на вулиці.   

Але дзвінка довше не було. Коментар автосалону редакція отримала через півтори години. Його знайдете в кінці тексту.    

Паралельно питаємо про оголошення з поліцейською машиною в обласному главку поліції. Прес-офіцер Анна Олійник не змогла одразу пояснити, чому спецавтомобіль рекламується в автосалоні. Сказала, що їй потрібно з’ясувати ситуацію. Тож від поліції чекаємо відповіді.

А точно таке ж авто, як на фотографіях в оголошенні автосалону, знаходимо в минулорічних новинах. Мінівен напередодні минулого Нового року подарували управлінню голова облдержадміністрації Валерій Коровій разом з головою облради Анатолієм Олійником.

Як «подарунок під ялинку» поліцейські отримали тоді три службові машини. Вони призначалися для співробітників спецпідрозділу КОРД, криміналістичної лабораторії слідчого управління та чергової частини главку.

Поки немає офіційної відповіді, можемо тільки здогадуватися, чи на цьому фото та сама машина, що тепер продається в автосалоні

Якщо полистати інші оголошення салону Ford, який знаходиться на Немирівському шосе, 94а, то можна зайти ще не одну службову машину. Продається за 2 мільйони гривень Ford Transit пасс. 2019. Теж з поліцейським гербом на капоті. Цей бус навіть не з транзитними, а синіми номерними знаками. Їх на фото замалювали.

Знімки другої поліцейської машини зроблені раніше, коли ще не було снігу. Але вони теж біля автосалону, бо на фоні бачимо новобудову «ЖК сімейний», а він знаходиться також на Немирівському шосе, 94.

І третя службова машина в автосалоні, яку ми знайшли серед оголошень на сайті auto.ria.com, — це швидка допомога. Теж новенька. Без пробігу. Ціна її 1 050 тисяч гривень.



То як ці оголошення пояснили в автосалоні? Менеджер передзвонив журналістці, яка телефонувала в якості звичайного покупця. Цього разу ведемо розмову, назвавшись. І Олег пояснює: службові машини зі спецкомплектацію не призначені для продажу, їх немає в салоні. Мовляв, пофотографували для реклами й повернули власникам.

— Звичайна людина, звісно, не може придбати такий автомобіль. Це показані варіанти, які в принципі можливо придбати через наш автосалон, — говорить менеджер.

Олег також каже, що машини, які нас зацікавили, були придбані через тендер. На питання, чи є вони зараз в салоні, він не одразу відповів.

— Ще раз повторю, вони виставні в цілях реклами, — сказав Олег. — Щоб показати, що такі автомобілі можуть бути нами продані. Не бачу тут нічого дивного. Такі авто виробляються спеціально під замовлення під ту чи іншу структуру, зі спеціальними допусками, під розташування мигалок й таке інше…

— Саме цей автомобіль, — каже про Ford Transit Custom Олег, — вже переданий кінцевому споживачу. — Але ми можемо такий самий запропонувати покупцю і дообладнати так, як ці автомобілі…

Але чому розказаного менеджером у оголошені немає? Ми, як читачі, побачили тільки конкретні машини з цінами. Що це значить? Що вони продаються.  

— Все так, як ви кажете, — говорить директор вінницького дилерського центру Ford Євген Камшилов, який передзвонив пізніше. — Ми переглянемо зараз оголошення, бо бачу, що тільки навпроти медичного автомобіля вказали про можливі різні варіанти обладнання. Зараз відкоректуємо.   

— Сьогодні багато таких проектів, де є переобладнання, — продовжує директор. — Може бути тільки шасі, і на базі шасі можна зробити різні машини, якісь продуктові, в тому числі й службові. І ця інформація розміщена була саме для того, щоб показати, що на базі Ford може бути зроблено будь-що. Поліція сьогодні має декілька варіантів на базі автомобілів Ford. Такого автомобіля, не який ви звернули увагу, ми не маємо на площадці, він був реалізований в минулому, здається, році. Але він був у нас і ми мали можливість його сфотографувати, щоб показати свої можливості.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Задунайский Торонтуй

    Форд это говно, если еще не знали.
  • Геннадій Грішин

    Полицейские форды продаются в комплекте с полицейскими, а скорые помощи - с врачами. Супержурналистка раскрыла заговор ...
  • без

    Все дуже просто-Форд не машина.Хоть одну маршрутку марки Форд хтось бачив?

    Yuriy Nikitin reply без

    Судячи з мінусу, хтось один бачив..десь.
  • Юрий Пархомчук

    Наталка, не ведись на срач. Все правильно зробила. Походу ці авто Аваков не гнав з Києва, а їх поліція сама купила на місці, щоб їй їх подарували. Салон же лопухнувся з рекламою або сдєлка була на межі зриву. Тема заслуговує продовження

    Задунайский Торонтуй reply Юрий Пархомчук

    Не "сдєлка", лапоть, а оборудка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up