Басейн у лікарні. Хто в ньому купається?

Басейн у лікарні. Хто в ньому купається?

•У райцентрі Липовець є лікарняний заклад, що має статус обласного

•Лікарня відновного лікування дітей отримала чудовий подарунок – басейн з підігрівом води

•Штучна водна споруда відкритого типу має ще низку особливостей

Обласна лікарня відновного лікування дітей у Липовці – особливий медичний заклад. Тут отримують допомогу пацієнти з органічним ураженням центральної та периферійної нервової системи, порушенням психіки і опорно-рухового апарату. Використання водних процедур сприятиме у процесі лікування. Так стверджують медичні працівники закладу. Кажуть, давно мріяли про таку водну споруду. Мрія стала реальністю завдяки коштам, виділеним державою.

Як пояснили медики, завдяки використанню басейну, буде впроваджено методики лікувального плавання, гідротоніки - лікувальних вправ у воді; геліотерапії та елементів загартовування. Все це розширить можливості реабілітації пацієнтів.

-Плавання є важливим засобом фізичної реабілітації дітей з ушкодженням нервової системи, - каже один з медичних працівників лікарні. - В залежності від температури води та виду навантаження, плавання може надавати тонізуючого або розслаблюючого впливу та позитивно впливати на всі органи та системи організму дитини.

Відео дня

Басейн відкритого типу має розміри 15 метрів у довжину та 10 метрів завширшки. Окрім того його обладнано пандусом для дітей з вадами органів руху. На території встановлено біотуалети, роздягальні з душовими кабінками, працює медпункт.

Цей лікувальний заклад створювався для дітей, але реабілітацію проходять також дорослі. У лікарні передбачено перебування дітей разом з батьками.

Серед ефективних методик застосовують магнітні банки Хачі - HACI MASC.

Це новітній варіант холодних китайських банок. Кожна банка має свою вакуумну присоску і магніт. Гострий металевий магнітний конус впливає на точку так само, як акупунктурна голка, але без пошкодження шкіри. Магнітні банки поєднують ефект акупунктури. Даний метод лікування відноситься до рефлексотерапії. Впливає на акупунктурні точки, які взаємоповязанні з різними органами і системами, відбувається відновлення енергетичної рівноваги в організмі. Особливий методвикористання магнітних банок дозволяє провести чистку головних енергетичних каналів організму.

Фотонна матриця Коробова-Посохова "Барва-ЦНС"

Для лікування і профілактики неврологічних захворювань,  викликаних гострим і хронічним порушенням мозкового кровообігу, хворобами Альцгеймера, Паркінсона, епілепсії і інших захворювань головного мозку, які важко піддаються медикаментозному лікуванню. В основу терапевтичної дії матриці взяті електромагнітні випромінювання видимого і інфрачервоного діапазонів спектра світла

Є також простіші методики, наприклад, стоун-терапія - поєднання теплового ефекту від нагрітих каменів з базальту  і масажних технік, що дозволяє розслабити напругу в м`язах, прибрати жорсткість і вгамувати біль, а також стимулює кровообіг. Ефективна для зняття больових відчуттів в м`язах, при артритних запаленнях і порушеннях функцій аутоімунної системи.

Статус лікарні відновного лікування для дітей заклад отримав ще у 1995 році. Відтоді його колектив постійно удосконалює методи лікування і поліпшує умови перебування пацієнтів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Jonian Noxha

    Ребята, зачем ходить в бассейн в больнице? Лучше посмотреть здесь https://swimming-cool.com.ua/ и выбрать ближайший к своему дому. Тем более, в Украине в каждом городе куча хороших бассейнов, куда можно самому сходить в любой жаркий день или же отдать детей на секцию плавания.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up