Наступного року на всіх випускників чекають іспити у формі ЗНО

Наступного року на всіх випускників чекають іспити  у формі ЗНО
У 2016 році випускники всіх шкіл, а також учні профтехучилищ для отримання середньої освіти складатимуть шкільні іспити у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Таке рішення прийняли  на засіданні Колегії Міністерства освіти і науки, - написав  директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук у ФБ. В наступному навчальному році, за його словами, не зміниться перелік предметів, з яких можна буде здати ЗНО.

На випускників шкіл чекає державна підсумкову атестація у формі ЗНО з української мови, іноземної мови, математики або історії України. Ці предмети є обов’язковими для кожного.

Якщо у вищому навчальному закладі в переліку для вступу буде інший предмет, випускники будуть мати можливість здати ЗНО і по ньому.

Відео дня

Варто зазначити, що в цьому році ЗНО з української мови та літератури, а також з математики був двох рівнів складності. У 2016 році таку практику продовжать також.

Нагадаємо, в червні  «20 хвилин» проводило опитування вінничан  стосовно того, чи варто складати шкільні іспити у формі ЗНО. 70% опитаних сказали, що варто; 30% не підтримали таку ідею.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Ласкаво просимо до сурового і несправедливого життя дорослих! для того щоб допомогти дитині полегшити вступ до вузу, допомогти обрати правильний шлях по життю, та ні де там дітей одразу відправлять (тих хто не поступив) на базар торгувати іти, хочуть, щоб діти ішли рабами до багатих мажорів і вже навіки втратили право цивілізованого мислення і право на гідне життя.
  • Анонім

    Правильно зробили. Також необхідно значно підвищити прохідні бали для вступу у ВНЗ.
  • Костенко Кира

    Я не підтримую це нововведення. Випускні іспити зі школи - то одне, а вступні до вишу - зовсім інше. Не варто їх плутати. Дали б дітям спокій! та хто про дітей думає. і так море нововведень в ЗНО. краще б подумали, як економіку з колін підняти.

    Вінницька Віторія reply Костенко Кира

    Вони ж думають про дітей, тільки в переносному значенні. Вони створюють такі умови, за яких дітки не зможуть вступити до вузу. Ось це і є гірка правда суворого сьогодення.

    Костенко Кира reply Вінницька Віторія

    Так, це точно. Головна проблема в тому, що тепер до вузу будуть вступати "потрібні дітки". Це просто відновить корупцію при вступі у виші.
  • Анонім

    А что можно ожидать от реформы образования, если Министр Павленко по специальности и призванию директор сети магазинов Фокстрот! А чтобы работать у него консультантом корочку про высшее образование приносить не обязательно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up