Заверуху дійсно заарештували. Київський суд визначив заставу в понад 3,5 мільйона

Заверуху дійсно заарештували. Київський суд визначив заставу в понад 3,5 мільйона
Віту Заверуху (19) арештували за посягання на житття правоохоронців (фото з її сторінки Вконтакті)
Прокуратура Києва вчора, 6 травня, повідомила про арешт 19-річної спільниці підозрюваних у розстрілі міліціонерів. В інформації сказано, що дівчина – вінничанка. Її дії кваліфікували, як посягання на життя працівника правоохоронного органу.

- У рамках розслідування кримінального провадження щодо нападу на АЗС та розстрілу правоохоронців в ніч на 4 травня у Києві, затримано ще одну підозрювану – 19-річну мешканку міста Вінниця, - інформує прес-служба прокуратури міста Києва. - Встановлено, що дівчина, перебуваючи у тісних стосунках з трьома підозрюваними у вбивстві міліціонерів, брала участь в організації обстрілу посту ДАІ у Биковні, який було скоєно напередодні, 2 травня, цією ж групою осіб.

Міру запобіжного заходу Віті Заверусі обрали у Дніпровському райсуді міста Києва. Суд задовольнив клопотання слідчого, погоджене з прокурором, і виніс рішення про тримання дівчини під вартою з альтернативою внесення застави. Розмір застави величезний - 3 мільйона 654 тисяч гривень.

Інших затриманих, серед яких 17-річний вінничан Андрій Романюк, арештували 5 травня. Їх дії кваліфікували трьома статтями Кримінального Кодексу України: разбій, незаконне поводження зі зброєю та посягання на життя працівника правоохоронного органу.

Нагадємо, що в ніч на понеділок 4 травня чоловіки в масках зі зброєю скоїли розбійник напад на АЗС, поранили оператора і забрали з каси трохи більше 800 гривень. За версією слідства, перестрілка з міліціонерами виникла під час затримання підозрюваних. Згодом МВС повідомило: затримані планували влаштували теракти у столиці на травневі свята.

Активісти свою версію пишуть в соціальних мережах. Вони впевнені, що затримані – не грабіжники, а месники, які полювали на колишніх „беркутів”, влаштували на них засідку, але щось пішло не так.

Тим часом у Фейсбуку вчора, у день арешту Віти Заверухи, з’явився новий „розклад” і це вже тертя версія. Нібито сутичка активістів, які служили в добровольчих батальйонах, почалася з міліціонерами випадково - з питання останніх до активістів "Чого це ви, малолєтки, у військовій формі?".

Читайте також:
Активістка з Вінниці Віта Заверуха розстріляла двох екс-беркутівців у Києві?
Серед затриманих чи арештованих Віти Заверухи немає. Схоже, вона переховується
В київських „беркутів” стріляли вінничани. Терористи вони чи месники?
Третя версія вбивства міліціонерів в Києві: спочатку була сварка

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Анонім

    Доктор Моро

    Та білими нитками тут все... Хлопця "зашугали", змусили озвучити певні "установки"... Хіба не чуєте, як він затинається, намагаючись пригадати погано завчені слова? "Йожику" зрозуміло: ВЛАДА (новоспечена "иліта") КОПАЄ ПІД БАТАЛЬОНИ!!! І це під час війни, де саме на добровольцях тримається якщо не все, то дуже багато... Народ має терміново нагадати цій владній шайці, ДЕ її справжнє місце і КОМУ вони заборгували ДУЖЕ БАГАТО!

    Артем reply Анонім

    А если бы твой сын работал в ту ночь на заправке?Ты точно так же оправдывал бы бандитов7
  • Anonymous

    девка и малолетки хотели поиграть в ГТА 5 в реале

    Дарья reply Anonymous

    Одним словом, доігрались.
  • Виталик Хохол

    "Активісти свою версію пишуть в соціальних мережах. Вони впевнені, що затримані – не грабіжники, а месники, які полювали на колишніх „беркутів”, влаштували на них засідку, але щось пішло не так." - щось пішло не так... 5-ро дітей залишилося сиротами. І де вони полювали - на АЗС, коли "гопали" оператора на 800 грн. Усі ми бачимо, що дійсно найкращі активісти, які дійсно хочуть добра Україні перебувають на АТО, решта - проста гопота в камуфляжі.

    Anonymous reply Виталик Хохол

    Ну  800 грн на АЗС менты как версию могут и подкинуть, это любой знает.

    Анонім reply Anonymous

    ну и висячек  с обстрелом   КПП  тоже сюда пришить.  Дабы раскрываемость повысить.

    Анонім reply Anonymous

    швидше за все, так і було. чому лишень 800 грн? на заправках в рази більші суми крутяться.

    Анонім reply Анонім

    Якщо сума у касира АЗС перевищує 1000 гривень - касир гроші здає. Цьому нововеденню вже десь біля 1 року.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up