Затримані за вбивство міліціонерів у Києві приїхали із Вінниці

Затримані за вбивство міліціонерів у Києві приїхали із Вінниці
Троє молодиків, затримані за вбивство співробітників міліції і розбійний напад на АЗС, планували вчинити в Києві терористичний акт. Для цього вони приїхали до столиці із Вінниці, однак правоохоронці зірвали їхні плани.

Нагадаємо, 4 травня, двоє озброєних людей у масках напали на автозаправну станцію. Вони поранили в руку співробітника заправки і взяли з каси 800 гривень. Під час переслідування злочинців загинули два міліціонера, ще три правоохоронці поранені. Перебувають у лікарні у важкому стані.
За версією правоохоронців, під час спецоперації із затримання нападників одного з бандитів убили, трьох вдалося спіймати. Наймолодшому із терористів 17 років.

Відео дня

На відео допиту, яке з'явилося в інтернеті, затриманий говорить, що їх приїхало до Києва троє. Молодик розповідає, що у кожного із них була своя місія і завдання.

В коментарях під відео більшість людей висловлює свою недовіру до правоохоронців та називає хлопця у ролику "підставним".

Також для людей є незрозумілі дії самих затриманих. Якщо вони приїхали для спроби вчинити терористичний акт, то навіщо було грабувати заправку.

- Гоп-стоп-терористи. Скоро навіть кишенькові злодії будуть зізнаватись в підготовці замаху на вищих посадових осіб, - Shkapa написав коментар під відео.

Нагадаємо, напад на автозаправну станцію в Києві стався в ніч на понеділок. Невідомі в масках зі зброєю вдерлися на АЗС, поранили працівника та забрали із каси 823 гривні.

Читайте також:
Активістка з Вінниці Віта Заверуха розстріляла двох екс-беркутівців у Києві?

В київських „беркутів” стріляли вінничани. Терористи вони чи месники?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Анонім

    маленький-Адидас доблатовался, и всех слил..
  • Сергій Назаревич

    Не, ви уявіть собі добровольців, яких міліція, озброєна макаровими, "взяла", коли ті мали гранатомет, гранати і повне озброєння...

    Казки Авакова.

    Артем reply Сергій Назаревич

    Не,вы представьте добровольцев,грабящих заправку...Представили?Так это все сказки Сергея Назаровича
  • Olga Gandurska

    Kyrylo Sergeyev

    Ніякого пограбування АЗС не було!

    1. Віта Заверюха (Вітамінка) воювала в Айдарі з травня по жовтень 2014 року, після чого перейшла в полк "Азов", де, за нашими даними, була офіційно оформлена

    2. Вона не приймала участі в перестрілці в Києві! Їй вміняють, що саме вона вивезла зброю, з якої ростріляли беркутів, і ліплять організацію терористичного акту.

    3. Ніякого пограбування заправки не було, а реальна історія була наступною:

    Хлопці сиділи вночі в якомусь парку, коли до них підійшли міліціонери з претензією: "Чого це ви, малолєтки, у військовій формі". Пішло слово за слово, дітвора хоч і пояснили, що добровольці і, не дивлячись на юний вік, воюють вже не перший місяць, але на гонор теж відповідали гонором. Розмова загострювалась, поки один з ментів не проронив: "Так може ви і на Майдані людей вбивали?!" Коли сторони вияснили, що під людьми міліціонер мав на увазі беркутів, розмова почала набирати гострих тонів, поки не переросла у бійку. Під час драки одному з міліціонерів проломили голову і правоохоронці відійшли, а хлопці сіли у бус і почали відґїзджати, за ними почалась погоня. Міліціонери перші відкрили вогонь, внаслідок чого поранили одного з пасажирів бусу. Коли хлопці побачили пораненого побратима, то відкрили вогонь у відповідь, але, маючи більше професіоналізму, спрацювали більш результативно. Далі вже, як і в офіційній версії - поранений помер, інших затримали пізніше. А потім і Віту підхопили у звинуваченнях в організації теракту, а реальна провина - у вивезенні зброї, але ж це зовсім різні статті Кримінального Кодексу.

    Вперше цю історію розповіли нам вчора знайомі СБУшники, які, на наше прохання, спробували вияснити, що там насправді відбулось.

    Потім один зі знайомих нардепів підтвердив, що не знає реальної історії, але ще до того, як ми дізнались, що серед фігурантів Віта, йому вже розповідали, що офіційна і реальна версія подій вкрай відрізняються і ніякого пограбування заправки не було. І ось сьогодні нам ту ж саму історію розповів один з високопосадових міліціонерів.

    Звичайно тут ще багато темних плям. І ми досі намагаємось у цьому розібратись.

    Особисто я востаннє бачив Віту у серпні 2014 року, на похованні Вови Юричко, і не можу сказати, як вона змінилась за останні дев'ять місяців, але, коли дізнався, що вона є одним із фігурантів справи, то, пам'ятаючи її психологічний портрет, вже мав сумнів у офіційній версії. Дурі в неї вистачало, але направлена вона була у інші русла. В принципі, наскільки я знаю, і з Айдару її вигнали саме через те, що дах почало зносити плотно. Та ось якби мені сказали, що Віта посольство Росії хотіла підірвати і для того в неї було стільки-то МОНів і стільки-то тротилу, можливо, такого я би від неї ще і міг би очікувати. А з РПГ на мирний мітинг кидатись - в цей бік її дурь ніколи направлення не мала, да і у зброї вона добре розбирається, тому навряд би використовувала РПГ проти мітингу.



    Це фото зроблено влітку 2014 року на блок-посту біля Металіста. Всю ніч йшов дощ, всі промокли, а Віта тільки вилізла з секретів і намагалась розбити на дрова ящик від БК. За пару годин Віта отримає свою першу контузію, спробувавши вистрілити фугасним снарядом з Д-30 без належного захисту. А потім тільки в Айдарі у неї буде ще чотири контузії, а скільки вона в Азові їх отримала, того мені вже невідомо. Звичайно, зарано вона на війну пішла. Не пам'ятаю, коли в неї день народження, але скоро, бо 18 років їй виповнилось прямо в Айдарі, ще до взяття Щастя, а це місто ми взяли 15-го червня.

    То ж зараз намагаємось розібратись у ситуації, бо забагато незрозумілого. Але важливо, щоб, якщо вона і винна, то покарання відповідало реальному злочину, а не тому, який накрутять менти по накрученій історії.
  • Анонім

    мне кажется что их вынудили давать показание что они собирались делать теракт...просто хотели разжится баблом пацики
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up