Мало не вбив невинного. Доганяв крадія ванни, а впіймав перехожого з мікрохвильовкою

Мало не вбив невинного. Доганяв крадія ванни, а впіймав перехожого з мікрохвильовкою
  • Брелком на ключах вінничанин проштрикнув груди чоловікові, якого вважав за крадія. Наздоганяв його на прохання сусідки, бо в неї хтось поцупив ванну.
  • Перехожий серед ночі кудись ніс мікрохвильовку. Він пояснив герою, що ванни немає ніякого відношення.
  • Чим завершилося розслідування торішнього інциденту на «Масложирі», коли мало не загинула випадкова людина?

Про розв’язку історії, що трапилася в листопаді минулого року на Чумацькій, читаємо у вироку, нещодавно доданому до Реєстру судових рішень. Тоді вінничанин з благородною метою — спіймати крадія — вступив у бійку з перехожим. Почалося з того, що сусідка йому пожалілася: вкрали ванну. Предмет білого кольору і великого розміру в руках іншого чоловіка став причиною для геройства фігуранта цього кримінального провадження про тяжкі тілесні.       

Все це сталося приблизно о 4-тій ранку в районі Масложирського ставка. Як пояснив в суді звинувачений, до нього звернулася з проханням про допомогу сусідка після крадіжки її ванни, й вони обоє пішли шукати злодія.

«Перебуваючи біля ставка, помітив на греблі по вулиці Чумацькій раніше невідомого йому чоловіка, в руках якого був предмет білого кольору великих розмірів, — переказують пояснення підсудного у вироку. — Сприйнявши його за правопорушника та підійшовши, помітив, що чоловік тримає мікрохвильову піч. Він почав з’ясовувати з останнім, що у нього в руках. Чоловік повідомив, що мікрохвильова піч належить йому. Виникла словесна суперечка, яка переросла в конфлікт…».

Відео дня

Шукач ванни почав бити в груди чоловіка з мікрохвильовкою, а той затулявся від ударів. Як один другого важко поранив, сусідка не бачила. Вона пішла в інший бік шукати вкрадене у неї майно. А в судовому рішення сказано, що після штовханини підсудний наніс потерпілому удар зі спини в грудну клітину, зліва, в область серця. Що в нього був за ніж, ось таке дав пояснення:    

«На ключах був брилок у формі розкладного ножа, предмет, зовні схожий на ніж, яким в ході конфлікту наніс потерпілому тілесні ушкодження».

Крім тяжкої травми, небезпечної в момент її заподіяння, звинувачення описало ще й середньої тяжкості тілесні ушкодження. Перелам ребра, наприклад. Але саме через ножове порання, від якого чоловік потім мав ускладнення, дії звинуваченого кваліфікували за статтею 121 Кримінального кодексу України із санкцією від 5-ти до 8-ми років ув’язнення.

Поранений чоловік на суді жалівся: його кривдник лишень частково відшкодував йому матеріальну шкоду, а далі уникав його: «в грубій формі відмовляв або ховався за місцем проживання, на контакт не йшов». Мовляв, зізнатися — зізнався, але ж не кається.

Суд зважив на думку потерпілого, втім не призначив чоловікові з ножем на брилку максимального строку в покарання. Врахував позитивну характеристику житлового комітету, визнання вини, відсутність судимості і те, що розлучений утримує дитину. Натомість обтяжуючих обставин немає, тому помічнику обкраденої сусідки призначили мінімум — 5 років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили чоловік буде під раніше обраним йому запобіжним заходом — під нічним домашнім арештом. Потім поїде в місця позбавленні волі, якщо апеляційний розгляд відбудеться і не змінить рішення. Повністю вирок за нанесені нібито з благородною метою умисні тяжкі тілесні знайдете за цим посиланням.
 

Читайте також:

Генерал Педос про справу загибелі Олександра Комарніцького: «Є покарані, в тому числі я»

Справу Артема, що повісився в камері ізолятора, не закривають через його порно зв’язки

Вирок за кішку об асфальт. Як судили вдівця, що зігнав злість на домашній тварині

З різних банкоматів водночас знімали одну дозволену суму. Більшає учасників мільйонної афери

Мотоциклісту, який збив 10-річну дівчинку на велосипеді і втік, змінили вирок
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Лена

    як взагалі можна прийняти мікрохвильовку за ванну?
  • спорт

    кто такой пивовар?

    Максим М-сим reply спорт

    Пивовар, це колишній мент, який побив віничанина Олександра Комарницького за відмову бути понятим, який пізніше помер у лікарні. Це сталось в Червні 2019р.

    Игорь reply Максим М-сим

    А що бувають колишні менты?
  • Справедливість

    Пивовара на нього немає!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up