Тхеквондо і Вінниця (НОВИНИ КОМПАНІЙ)

Тхеквондо і Вінниця (НОВИНИ КОМПАНІЙ)
Стів з учнями. Каріна та Олександр вибороли нагороди у всеукраїнському турнірі
І дати відсіч, і бути в гармонії – так вінничани пізнають тхеквондо

Дві тисячі років тому в Кореї виникло бойове мистецтво тхеквондо. Воно здобуло шаленої популярності -  по всьому світу. Цим мистецтвом займається приблизно 80 мільйонів людей.  Не залишилась осторонь і  Вінниця. Тут майстри-професіонали навчають наших городян самообороні, дисципліні і духовній гармонії. І "шлях кулака і ноги" вінничани мають змогу пройти як в шість, так і в 40 років.

В нашому  місті навчити  цьому єдиноборству з радістю візьметься Стів -  і родом він з Камеруну, що в Центральній Африці.

- Спортом я почав займатися ще в вісім-дев’ять років, – розказує Стів. – Це був і футбол і власне тхеквондо. Але з футболом довелося попрощатися, він вимагає багато часу для тренувань. В Україну я приїхав навчатися більше 10 років тому, закінчив Політех, і заняття спортом не залишав. Це допомагає не тільки тримати фізичну форму, а й пізнати гармонію з світом, що лежить в основі східних єдиноборств. Дякуючи тхеквондо я об’їхав всі континенти. Згодом прийшов до того, що мені захотілося передати свої знання і вміння іншим. Так я став тренером.

А поділитися Стіву є чим:  він - чемпіон Камеруну з тхеквондо  2001-2002 років, завоював срібну медаль  в Чемпіонаті Африки в 2002 році,  досягнув третього дану в майстерності.

  • Я навчаю спортивного тхеквондо ВТФ (WTF) – це найпопулярніша в світі версія цього єдиноборства. Після того, як бійці тхеквондо взяли участь в олімпіаді в Сеулі в 2000 році, цей вид спорту почав стрімко набирати популярність. Сьогодні навіть у Вінницькому педагогічному Університеті він є однією з спеціалізацій.

Фото: Великі перспективи для малих спортсменів

На сьогодні у групі, що тренує Стів, близько 40 чоловік. Тут є і діти, починаючи з  п’яти років, підлітки  і декілька старших спортсменів – частіше всього це батьки, що привели дітей, а потім і самі почали займатися. Заняття проходять тричі на тиждень, кожне по півтори години. Успіху досягають як чоловіча половина, так і жіноча.

  • Наша команда брала участь у всеукраїнському турнірі, - розказує тренер. - І приїхали не з порожніми руками – Каріна Марчук та Олександр Косій завоювали по бронзовій нагороді. Наймолодші теж стараються – великі перспективи в Ростислава Волкова, йому тільки сім років, але наполегливості вистачає.

 До речі, цього року Україна завоювала своє перше золото на чемпіонаті світу з тхеквондо. В китайському Тайбеї Юлія Міюц стала переможницею юніорського чемпіонату.

  • Взагалі самі змагання – це тільки відсотків 10 від тхеквондо, – продовжує Стів. -  Більше уваги приділяється духовному розвитку і баченню життя.

Фото: Приємні нагороди

Всі, хто бажає спробувати себе в цьому яскравому  єдиноборстві, долучайтесь до занять, зателефонувавши  за номерами:

 (067)586 88 28

(067) 746 68 21,

або приходьте в спортивну школу «La Sante» за адресою: вул. 30-річчя, 16

Проводиться набір в групи:

Діти з п’яти років:  заняття по пн, ср, пт – о 17.30

Ранковий  час -  по вт, чт – о 9.45 та сб – о 15.00

Дорослі:   (з 14 років)  заняття  по вт, чт – о 19.15 та сб –  о 16.30

 Здоров’я, успіх і гармонія в житті чекають на вас!

Коментарі (5)
  • Харчук Владислав

    А може проводитись набір з 19 років
  • Наталія Ткачук

    продам форму та обладунки для занять з тхеквондо ( вік 9-12р, б/в в гарному стані.

    Larisa reply Наталія Ткачук

    как раз нужна экипировка для мальчика 10 лет, свяжитесь со мной: [email protected]

    Наталія Ткачук reply Larisa

    позвоніть будь ласка 0989600939
  • О.Глядач

    "Дві тисячі років тому в Кореї виникло бойове мистецтво тхеквондо."

    Рекомендую автору поцікавитися,хто такий Чхве Хон Хі(Чой Хонг Хі).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up