Центральну площу Вінниці відкриють до Дня міста

Центральну площу Вінниці відкриють до Дня міста
Головну площу Вінниці зроблять територією Wi-Fi. На нашому майдані незалежності буде плакучий бук, магнолія і форзиція. А от газон, який має стати однією з головних родзинок площі, доведеться почекати ще місяць

До Дня міста обіцяють відкрити площу перед мерією. Реконструкція вінницького майдану тривала близько чотирьох місяців і, за попередніми підрахунками, коштувала міському бюджету 8,9 мільйонів гривень.
Спочатку, планувалось, що оновлений Майдан незалежності здадуть до першого вересня, тепер, відкриття головної вінницької площі приурочують до Дня міста, десятого вересня. Центральну площу міста обіцяють зробити головною зоною відпочинку вінничан, з доступом до Wi-Fi.


За словами директора ВМКП «Вінницязеленбуд» Ігоря Любовського, це знаковий об’єкт з якого розпочнуться зміни зовнішнього вигляду решти клумб та зелених зон міста.
- Це головна площа нашого міста, з неї ми починаємо концепцію розвитку зелених зон міста, - каже він. – Суть цієї концепції в тому, щоб привести усі газони і клумби в такий же вигляд, який матиме ця площа. Тобто газони будуть партерні: абсолютно рівнесенькі, доглянуті, без бур'янів. Якщо якась з ландшафтних фірм захоче долучитись до благоустрою міста – ми будемо тільки вітати таку ініціативу. Ми завжди готові до співпраці.


- Щодо газонів, то мова іде про такі газони, які ми звикли спостерігати в західних фільмах, - уточнює інженер-декоратор Сергій Давидов. – Таким чином ми поступово готуємо вінничан до зміни свідомості: тепер по газонах можна буде не лише ходити, а й відпочивати на них. Правда, до десятого вересня газон не встигне зійти. На нього доведеться ще зачекати близько місяця.
Загалом, на площі перед мерією буде близько 35 видів рослин. Серед рослинних родзинок площі – плакучий бук, гілля якого буде рости вниз і може досягати у висоту до шести метрів, а можливий максимальний діаметр його стовбура – два метри.

Відео дня
>
Багато квітів перед мерією не планується. Але не зважаючи на це, підрядники обіцяють, що вінницький майдан цвістиме постійно.
- Це буде розпочинатися приблизно з кінця березня, ще до появи листя на деревах. В цей час розквітатиме форзиція, - каже Сергій Давидов. – Вона буде радувати вінничан жовтими квіточками. Далі, десь в кінці квітня, розпускатиметься магнолія. Потім ранні однорічні квіти, можливо, фіалки. Далі тюльпани, а за ними більш літні рослини. Словом, площа «цвістиме» до перших морозів.


Зараз, по ліву сторону від мерії, уже висадили живопліт із туї. В майбутньому його обіцяють цікаво застригти, придавши йому певну форму.


В центрі площі висаджена карликова ялина. Навкруги неї хризантеми. Центральну клумбу з обох боків оточує клумба з барбарисом-тунберга, якому згодом теж обіцяють придати певної форми.
А от кілька ялинок, що росли ближче до вулиці Козицького, довелось знести. Як кажуть працівники – через їх аварійність.


- На жаль, ті ялини, які залишились, через деякий час теж будуть знесені, - каже Сергій Давидов. – Як не прикро це казати, але і вони доживають своє. Але, думаю, на їх місці будуть висаджені нові.

А от кілька слив, які також висаджені в центрі площі, скоріш за все, ростуть тут  тимчасово. Згодом, на їх місці планують висадити червонолисті клени.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    5+ за ліхтарі!!!
  • Anonymous

    Судя по скорости исполнерия после первых осенних дождей площадь превратится в стиральную доску, как это случилось несколько лет назад со сквером Козицкого, где покрытие укладывали в спешке чтобы успеть к Дню города.

    Anonymous reply Anonymous

    Re: имя не указано - 07/09/2011 11:47 Типун тебе на язык.
  • Anonymous

    Как только положили тротуарную плитку и поставили Туи в вёдрах - "вже європейське місто". А вы были в Европе? Например Берлускони назвал свою Италию "срака", а Неаполь - помойная яма, где годами не вывозят мусор. В Нью-Йорке когда жара и большая влажность (100 %), - воняет мусорками так, что нужно одевать респиратор.

    Anonymous reply Anonymous

    ну ти і баран

    Anonymous reply Anonymous

    Ну если Нью-Йорк это Европа.....))))
  • Anonymous

    Дякую мерії, людям які облаштовували та саджали це все. Все зробили дуже гарно. Надіюсь вінничани будуть цінити це і не кидати сміття де попало(так як біля фонтану)

    Anonymous reply Anonymous

    цікаво, що наступним реконструюють
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000 17:24 У Хмільницьку громаду «на щиті» повертається Олександр Бойко, який вважався безвісти зниклим Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік 15:45 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 15:16 Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин» 14:55 Хабарники вимагали у фермера 42 тисячі доларів за оренду та приватизацію землі play_circle_filled photo_camera 14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera 14:00 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up