До ЗСУ через рекрутингові центри: перша група добровольців навчається на тренувальних базах

До ЗСУ через рекрутингові центри: перша група добровольців навчається на тренувальних базах
  • Перший набір майбутніх військовослужбовців, які доєдналися до лав ЗСУ через Муніципальні рекрутингові центри, зараз знаходяться на навчально-тренувальних базах.
  • Наразі одна команда поїхала в навчальний центр ТрО, а інша — до Сухопутних військ.

Днями до навчально-тренувальних баз вирушив перший набір майбутніх військовослужбовців, які приєднались до лав ЗСУ через вінницькі рекрутингові центри. Команда з чоловіків і однієї дівчини для цього пройшли відбір та комісію. Попереду на них чекає місяць загальної підготовки.

У цій групі є майбутні стрільці, потенційні офіцери морально-психологічного забезпечення, водії, зв’язківці та інші. До навчальних центрів майбутніх військових доправляють силами ТЦК. Наразі одна команда знаходиться в навчальному центрі ТрО, а інша — у Сухопутних військах. Про це розповідає рекрутер,сержант 168-го батальйону 120-ї бригади тероборони України Олександр Царевський.

Відео дня

— Вони спочатку мають пройти базовий курс військової підготовки, адже без цього сьогодні жодного військовослужбовця не допускають до служби, — пояснив Царевський. — Далі вже буде спеціалізація, тобто якщо людина вчиться, вона йде по кар’єрних щаблях безпосередньо в армійській інфраструктурі та розвивається.

Анатолію Чернієнку 45 років, він батько трьох дітей. Має медичну та історичну освіти. До останнього часу чоловік працював на одному з комунальних підприємств. З колегами на волонтерських засадах робив банно-ванні комплекси для різних військових підрозділів. 

Чоловік у війську планує бути бойовим лікарем та займатиметься евакуацією поранених і наданням першої допомоги на полі бою, розповідає Вінницька міська рада.

— Я звернувся до рекрутингового центру, тому що хочу потрапити до лав Збройних сил України, — розповів Анатолій Чернієнко. — Обрав 120-ту бригаду, щоб служити із земляками. Щасливий, що долучився до спільноти, яка захищає Україну. І хотів би закликали приєднуватися усіх охочих, адже зараз така ситуація, що без нашої допомоги буде важко. Загалом, я вірю у нашу перемогу, але розумію, що для цього потрібно дуже багато зробити.

Серед тих, хто поїхав на навчання — і Борис Гуненко. 

— Війна мене застала його 24 лютого у Харкові, де я тоді працював, — каже чоловік. — Сьогодні прийшов його час долучитися до захисту країни. Зараз в мене почалося нове життя, рідні у цьому підтримали. У війську планую бути або оператором БПЛА, або помічником артилериста. Поки, разом з іншими добровольцями, знайомимося з особливостями військової служби.

За словами координатора рекрутингових центрів Вінниці Романа Ковальського, незабаром рекрутингові центри також запрацюють в чотирьох районах Вінниччини і у Ладижині.

Нагадаємо, Муніципальні рекрутингові центри, які працюють у Вінниці — це спільний проєкт міста та 120-ї бригади ТрО, який хоче сприяти мобілізації. Вони запрацювали у нашому місті з середини березня і діють на базі трьох Прозорих офісів за адресами:

  • проспект Космонавтів, 30,
  • вулиця Замостянська, 7,
  • вулиця Брацлавська, 85.

Тут люди мають можливість вибрати, на якій саме посаді вони хочуть долучитися до захисту держави.

 

Читайте також:

«Хто буде захищати Батьківщину, крім нас». У Вінниці відбувся другий рекрутинговий ярмарок

Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Ирина Клименко

    Мабуть силком затягли, бо у своему розумi туди нiкто не пiде. Жаль хлопцiв, хай швидче повертаються додому.

    Сергей Витов reply Ирина Клименко

    Клим Ирина А ті хто добровільно пішли 1,5- 2 роки назад, виявляється що були не при своєму розумі?? Може вже час і іх поміняти, щоб розуму набралися???
  • Николай Станкевич

    Демократія та прозорість по даній темі закінчилась суіцидом !!! Попав до 120 бригади то «куля в лоб» а не попав то радій !!!
  • Max

    Читаю коментарі і душа радіє - які в нас люди патріотичні, об'єднані і незламні. Саме такі наближають нашу перемогу, роблять все для країни.

    А якщо серйозно, то враження, наче всі нормальні пішли боронити державу (заодно і цих коментарів) або мовчки допомагають зціпивши зуби. А залишилось всіляке "уставше ат вайни" сцикливе г..но, якому або "какая разніца", або ще гірше - потенційні колаборанти. Історія нічому  не вчить - якщо не підтримати країну в момент виживання, потім доведеться їсти власних дітей, як в 33р.
  • Yurа

    🫡🫡🫡

keyboard_arrow_up