«Не ставте на собі печатку провінційності»: кращі думки з лекції Влада Троїцького

«Не ставте на собі печатку провінційності»: кращі думки з лекції Влада Троїцького
  • З-поміж сотні мистецьких подій цьогорічного Air GogolFest, пройшла лекція батька-засновника фестивалю Владислава Троїцького «Дихай вільно». Відібрали найбільш яскраві міркування митця

 

1

Досвід показує, якщо людям дати простір для зустрічей, де у довірі та повазі один до одного вони починають щось робити — відбуваються чудові речі. Твориться зовсім інша атмосфера. Змінюються люди. Змінюються очі людей. 

2

Недарма кажуть, що всі ми діти Божі. І в кожному з нас є щось божественне. Тільки ми зазвичай соромимося свого божественного. Натомість ми витягуємо на передній план своїх демонів. Бо демонів простіше за все годувати. 

3

Якщо у тебе немає розуміння, звідки все росте, ти стаєш безпорадним. У тебе немає орієнтирів. Такими людьми легко маніпулювати. Щоб цього уникнути, треба просто навчатися. Наприклад, читаючи книжки. Розумію, що читати жахливо і складно. Це ж стільки сторінок, трудитися треба. 

4

Втрата культури читання, щирих розмов один з одним, довіри один до одного — це одна з серйозних світових проблем. 

5

Те, що три тижні тому відбувалося у Дніпрі (DniPro ГогольFest - авт.) і те, що зараз відбувається у Вінниці — це пробудження іншої країни. Вона дивовижна. Вона чарівна. Вона креативна. У ній відбувається купа цікавих речей. 

6

Потрібно побачити і зрозуміти, що світ щосекунди дає тобі можливості. 

7

Людина дуже полюбляє одягати на себе шори. Тому що боїться побачити те, що не співпадає з її моделлю світу. 

8

Для мене Україна, про яку я мрію — знаходиться тут. Зранку я побачив щасливих батьків та красивих дітей, які прийшли на дитячу програму. Це було нормальне і правильне (на мою думку) середовище достойних людей. Це потрібно берегти. 

9

Дайте собі відповідь на питання, що відбувається, наприклад, у Рівному? У Чернігові? Або у Хмельницькому? Ми не знаємо. Не підозрюємо, які люди там живуть, про що вони мріють. 

10

Як тільки ти по-чесноку чогось хочеш, це починає відбуватися. Це точно. Я це перевіряв. Але тільки по-чесноку. 

11

Свобода річ така непроста. Вчора на фестиваль прийшло дуже багато гарних людей. Якісь з них відчули свободу. Свобода для них полягає в тому, щоб напитися. Не те, щоб з агресії напитися, а просто на радощах.

Це, ніби, як класно, але ти розумієш, що своєю свободою ти розбиваєш світ інших людей. Адже моя свобода закінчується там, де починається свобода іншої людини. Це питання усвідомлення відповідальності. Кожен з нас створює цей світ. Але його потрібно берегти. Це тонка річ. 

12

На культуру виділяється багато грошей. Просто вони неефективно використовуються. Катастрофічно неефективно. Уся державна культура застрягла у середині минулого століття. Ну, може 3% з них живих. Усе інше — стара історія. І вони не хочуть мінятися. Там є ціла купа людей, які чимось там займаються. 

13

У жодному місті немає публічного простору, яке асоціюється з сучасною Україною. 

14

Я у театри не ходжу. Мені там нудно. І мені незручно за акторів. Там я страждаю. А я не люблю страждати, тому не провокую себе на таке безумство. 

15

Світ зараз настільки відкритий, що ви можете будь-якої секунди народити все, що завгодно. Не ставте на собі печатку провінційності, другосортності та іншої хріні. Дерзайте. Світ безмежний. Робіть. Просто робіть.

Повну лекцію можна подивитися у цьому відео:

Фото Валерія Чудновського


Читайте також:

Реп-«пушка» Alyona Alyona, серйозний Жадан і нестримні Вагоновожатые. Яким був фінал Air ГогольFest

Вистави з «сексом», диваки та кач від Несплячих. Чим запам’ятався 2-й день Air ГогольFest


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • мегавата

    Винница для горожан, а не для лимиты с окраин.

    Михаил Курдюков reply мегавата

    Якщо ви Троїцького лімітою називаєте, то ви глибоко помиляєтеся. Якраз він стоїть в центрі багатьох сучасних культурних подій нашої країни, за які справді не соромно

    Орест Лютий reply Михаил Курдюков

    Ну яку культуру він несе для українського народу, втюхуйючи россійське слово для нації,  від якого гине наш генофонд. За россійським язиком проходить " русский мир",
    а за ним буряти на танках.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up