Реп-«пушка» Alyona Alyona, серйозний Жадан і нестримні Вагоновожатые. Яким був фінал Air ГогольFest

Реп-«пушка» Alyona Alyona, серйозний Жадан і нестримні Вагоновожатые. Яким був фінал Air ГогольFest
  • Недільного вечора вінничани хитали головами разом з реперкою Alyona Alyona, стрибали під співи Вагоновожатых і задумливо слухали речитатів від Сергія Жадана та Лінії Маннергейма

Протягом трьох днів, з 18 до 20 жовтня, на колишній території заводу «Кристал» розвернулося мистецьке містечко. У ньому демонстрували виставки сучасного мистецтва, театральні постановки, кінофільми, читали лекції та багато іншого. 

Усе завершилося епічним концертом на найбільшій локації фестивалю — Ангарі.

Першими на сцену вийшла «Лінія Маннергейма». Харків’яни зібрали гурт у 2017 році, проект поєднує в собі атмосферне гітарне та електронне звучання й глибоке текстове наповнення.

Відео дня

Поет і фронтмен «Лінії» Сергій Жадан медитативно виспівував текст пісень, які нагадували патріотичний марш з депресивними нотками. Вінничани вслухувалися у тексти «Лінії Маннергейма», «Ісуса із Назарета» та інших пісень, хитаючи головами. А потім запросили виконавців виконати ще одну пісню на біс.

Після невеликої перерви зала Ангару вщерть наповнилася людьми, щоб послухати українську реперку Alyona Alyona. Виконавиця пісень — Альона Савраненко — стала відома завдяки пісні «Рибки», яку разом з друзями виклала у Youtube.

За рік дівчина, яка працювала вихователькою у дитсадку на Київщині, стала відомою за межами України реперкою, бере участь на європейському фестивалі Sziget та записує свій перший альбом «Пушка».

Якщо під пісні харків’ян вінничани трохи підтанцьовували, підспівували вслід за Жаданом, то з Альоною — захитали головами і стрибали під біти діджея й швидкі тексти реперки. Дівчина виконала увесь свій альбом «Пушка», в якому декілька разів іронічно жартує над своєю зовнішністю. 

На прохання глядачів вона двічі виходила на біс, і останньою піснею від Альони стала пришвидшена удвічі «Рибки-рибки», під яку витанцьовували вінничани.

Останньою «нотою» в Ангарі став виступ Вагоновожатых. Публіка продовжила танцювати під їхні пісні, фронтмен Антон Слєпаков не залишився осторонь і разом з вінничанами виписував у повітрі рухи руками.

Дніпрянин дякував людям за те, що вони слухають й танцюють під його музику. Чоловік був здивований і неодноразово казав: «Друзі, це ми у Вінницю приїхали? Я й не думав, що тут так круто».

Мистецька подія завершилася, але повернеться наступного року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up