«Я виховую майбутніх колег»: у Вінниці відкрили унікальну Академію чарівництва

«Я виховую майбутніх колег»: у Вінниці відкрили унікальну Академію чарівництва
У школі магії діти вивчатимуть багато різних наук
  • Наприкінці 2020 року у Вінниці з’явилась єдина в Україні Академія чарівництва.
  • Її відкрив відомий вінницький фокусник Артем Тихевич. 
  • Спеціально для «20 хвилин» ілюзіоніст розповів, чому вирішив навчати дітей фокусів і навіщо потрібна магія у житті.

Нещодавно у Вінниці відкрилась унікальна школа магії для юних вінничан. В Академії чарівництва хлопчики й дівчатка віком від семи до 17 років можуть освоїти мистецтво фокусів та ілюзій, а згодом стати справжніми артистами. У цьому юним копперфілдам допомагає відомий вінницький менталіст Артем Тихевич.

У зв’язку із локдауном навчання у школі чар тимчасово зупинене, але, якщо ситуація дозволятиме, то вже після 25 січня двері Академії знову відкриються для дітлахів. 

Артем Тихевич зізнається, що вирішив створити таку школу, адже йому самому у дитинстві її дуже бракувало.

Відео дня

— У моєму дитинстві не було можливості десь навчатись цьому мистецтву, — пригадує фокусник. — Не було ні інтернету, ні живих вчителів, щоб у них перейняти досвід. Доводилось весь свій вільний час проводити у бібліотеці, за допомогою перекладачів читати іноземну літературу. Це було витратно й не дуже зручно.

Саме тому згодом чоловік вирішив подарувати таку можливість сучасним дітям.

— Я подумав, що добре було б, якби вони приходили в улюблене місце й займалися там улюбленою справою, — каже Артем Тихевич. — Заняття відбуваються в «Зорі» й тривають одну годину. Та якщо діти хочуть ще поспілкуватися, поставити якісь свої питання або показати фокуси, які вони самостійно освоїли вдома, то я завжди йду їм на зустріч, і ми можемо трохи затриматись після уроку.

За його словами, з дітьми працювати значно легше, вони добре сприймають нову інформацію, і відразу можна зрозуміти рівень їхнього зацікавлення.

— Мені зараз кажуть, що я таким чином виховую собі конкурентів, але це не так — я виховую друзів і майбутніх колег. Їх справді простіше навчати, — переконаний Артем Тихевич. — Діти, ніби пластилін, з них можна «ліпити» артистів. У кожного є свій характер, своя індивідуальність, і я розумію, хто краще запам’ятовує, хто краще рахує, у кого краща моторика рук, і що з цим можна робити далі.

В Академії чарівництва дітлахів навчають секретам фокусів і тому, як бути справжньою зіркою, взаємодіяти з різною публікою і презентувати себе на сцені.

— Для цього ми, серед іншого, вивчаємо сценічну мову й акторську майстерність, — перераховує ілюзіоніст. — У нас взагалі багато наук, які ми будемо охоплювати під час навчання. Наприклад, ми з дітьми будемо вчити математику, фізику й хімію. Але це не вивчення якихось загальних термінів зі шкільної програми. Діти мають розуміти, як наука допомагає у створенні фокусів, ілюзій та певних ефектів.

Крім того, володіння мистецтвом фокусів дає дитині не лише можливість похизуватись серед однолітків, але й дуже позитивно впливає на загальний розвиток.

—  У першу чергу, це дуже добре розвиває пам’ять, вміння фантазувати й вигадувати, — зазначає Артем Тихевич. — Далі можемо говорити про спритність рук, тобто добре розвинену моторику. Потім, це різні психологічні моменти: як працювати з аудиторією, як керувати увагою, скеровувати її у потрібний для фокусника напрямок або навпаки «вимикати» за потреби. Також не слід забувати про комунікацію, разом із фокусами діти вчаться гарно спілкуватися із публікою.

Викладач Академії чарівництва додає, що поки немає якихось рамок і обмежень по тривалості навчання.

 — Ми займаємось лише півтора місяця. Зараз у планах попрацювати рік і зробити звітний концерт, аби подивитись, як діти будуть себе почувати, чи буде їм це подобатися, чи буде бажання продовжувати далі, — пояснює співрозмовник. — Я хочу, щоб в Академії навчались діти, які справді цим зацікавлені. Одразу ж видно: це бажання самого учня чи батьки його змусили, щоб тільки ходив на якийсь гурток. Якщо немає бажання, то немає і сенсу витрачати час.

Як і у будь-якій школі, навчання чарівництву тут також закінчуватиметься екзаменом. А якщо школа ставатиме все більш популярною серед вінничан, то, ймовірно, у місті з’являться нові філії.

— Поки рано говорити про якісь плани. ми ж лише відкрились. Але якщо Академія розвиватиметься і буде попит, то ми, можливо, почнемо відкривати філіали у Вінниці, — говорить Артем Тихович. — І вже тоді можна думати і про всеукраїнський рівень. У мене є чудові друзі й колеги, які також можуть стати вчителями у своїх містах.

Наостанок вінницький ілюзіоніст ділиться своїм ставленням до магії і чудес.

— Подивіться за вікно. Ви бачите, що зараз відбувається у світі. Крім магії, ілюзії і чарівництва, що у нас залишається, — розмірковує він. — Епідемія, війна, всюди безлад і заворушення, постійно відбуваються якісь політичні скандали. То хто як не фокусники, люди, які творять магію, можуть зараз дарувати хоча б короткі миті оцього приємного відчуття мурах на шкірі. Мені здається, людей потрібно трохи повертати в дитинство, можливо, і світ тоді трохи зміниться. 

Довідка

Артем Тихевич є професійним фокусником, ілюзіоністом та менталістом. У 2011 році переміг у телепроєкті «Феномен», що транслювався на телеканалі СТБ. Також Артем Тихевич є володарем титулу  «Перший менталіст України», а нещодавно отримав сертифікат Міжнародного союзу магів. 

Фото з сайту Артема Тихевича

 

Читайте також:

Як повернутися до занять спортом після свят? Порадами діляться вінницькі тренери

«Хочу додому». Хлопчик Борька чекає на нових господарів, а дівчинка Муха — на гостинці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up