«Хочу додому». Хлопчик Борька чекає на нових господарів, а дівчинка Муха — на гостинці

«Хочу додому».  Хлопчик Борька чекає на нових господарів, а дівчинка Муха — на гостинці
Якщо немає змоги забрати песика додому, можна прийти й провести з ним трохи часу у притулку
  • Журналістка «20 хвилин» дізналася історію Борьки та Мухи з Вінницького муніципального притулку для тварин.
  • Якщо немає змоги взяти песика додому, можна просто провідати його у притулку, принести гостинці або подарувати трохи уваги.

Продовжуємо знайомити вас із чотирилапими мешканцями Вінницького муніципального притулку для тварин, які зараз проходять там процес адаптації або реабілітації й потребують допомоги, нового дому та дбайливої родини.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали історії двох безпритульних хлопчиків Ізюмчика та Жорчика, тепер пропонуємо вам краще пізнати хлопчика Борьку і дівчинку Муху. Обидва песики живуть у притулку вже кілька місяців, дуже ласкаві й добрі.

Хлопчик Борька (безпритульний)

Щойно відкриваються двері вольєру, він біжить знайомитись, кружляє довкола, облизує руку й віддано дивиться в очі. 

Відео дня

Йому років шість, а до притулку потрапив кілька місяців тому.

Борька дуже лагідний і вже відновився після операції

— Його збила машина, а небайдужі люди побачили це й повідомили нас, — розповідає ветеринар Владислав. — Коли ми приїхали й забрали його, то з’ясували, що у нього зламане ребро.

У притулку Борці зробили операцію, й певний час він від неї відновлювався.

— Після операції йому було складно, бо він не міг ходити, — пригадує Владислав. — А зараз він вже стрибає, бігає і з задоволенням знайомиться з усіма відвідувачами притулку.

Довгий час свого життя Борька прожив на вулиці, але у притулку не виключають, що раніше у нього був свій дім.

— По зовнішньому вигляду та по характеру, його поведінці і ставленню до людей, схоже, що він мав господарів, але його чомусь викинули на двір, — говорить ветеринар притулку. — Мені здається, що наш Борька просто ідеально підійде для якоїсь бабусі у квартиру. Він дуже хороший і ласкавий. Він точно не дасть сумувати або відчувати самотність, а крім того, гуляти з ним буде зовсім не важко. 

Песик може стати справжнім другом для самотньої людини

Борька невеликого розміру, тому у квартирі йому буде цілком комфортно, але взяти його можна, наприклад, і в приватний будинок десь в село.

— Він там зможе допомагати й охороняти господарство, — переконаний Владислав. — Головне, щоб його там не залишили напризволяще, а дбали, годували й любили. Він дуже заслуговує на цю любов і точно зможе її повернути у значно більшому розмірі. 

Дівчинка Муха (безпритульна)

Чарівна собачка Муха вже досить давно живе у притулку, і за цей час стала його господинею. Саме вона зустрічає усіх гостей при вході, вільно гуляє територією, все контролює і перевіряє. 

Зараз для Мухи новий дім не шукають, але вона завжди чекає на гостинці

— Вона вже не дуже молода, їй, напевно, років вісім, — каже ветеринар. — Муха росла на вулиці, а до нас потрапила теж після аварії. У неї тоді був перелом тазу. Але зараз все добре, вона «відійшла» від того й почувається досить комфортно.

У притулку додають, що для Мухи нового дому наразі не шукають, бо усім колективом звикли до неї і дуже сильно полюбили. Але вона завжди чекає на гостинці й радо знайомиться з тими, хто приходить лише провідати тваринок і провести з ними трохи часу.

— Ми розуміємо, що на дворі вона взагалі не виживе. Наша Муха дуже ласкава і дуже довірлива. А ще вона обожнює, коли їй приносять гостинці, — сміється Владислав. — Вона взагалі не відмовляється від смачненьких подарунків і готова їсти стільки, скільки її годуватимуть. Зараз вона у нас така товстенька, бо нарешті від’їлась. А раніше, коли жила на дворі, їй доводилося часто голодувати.

Собачки з притулку будуть вдячні, якщо до них прийдуть гості

На гостинці й іншу допомогу у притулку чекає не лише Муха. Усі песики, що там живуть дуже потребують уваги. То ж навіть, якщо у вас немає змоги забрати собачку до себе додому, ви можете прийти й побути з нею трохи у притулку, погладити, вигуляти й погодувати. Їм важливе спілкування, ніжність та піклування. І щоб зробити їхнє життя щасливішим достатньо лише бажання і трохи вільного часу.

 

Читайте також:

«Хочу додому». Собачки з вінницького притулку Ізюмчик і Жорчик чекають господарів

Скандали, дорожні аварії та розмови про владу: Вінниця-2020 на YouTube

Коментарі (2)
  • Alexander Litvinov

    Хлопчик то кобель, а дівчинка то сука. Не треба с собак робити людей.

    Вася Ебанко reply Alexander Litvinov

    Тут я согласен... некоторым людям до собак сложно будет дорасти)))И в плане человечности и толерантности да и в преданности ))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up