З нового року вінничанам видаватимуть антидепресанти безкоштовно

З нового року вінничанам видаватимуть антидепресанти безкоштовно

Пігулки від депресії уже з 1 січня 2018 року можна буде отримати безкоштовно або з незначною доплатою. Їх внесли в програму «Доступні ліки».

В світі депресією страждає близько 300 мільйонів людей. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Україні депресія є найбільш поширеною проблемою серед психічних розладів. Кількість хворих в нашій країні продовжує зростати.

Депресія належить до тих захворювань, які найбільше знижують якість життя пацієнта, але ефективно лікуються амбулаторно.

Які симптоми мають люди, хворі на депресію, дивіться в відео:

Відео дня

В Україні ліки від депресії уже з наступного року можна буде отримати безкоштовно або з незначною доплатою за програмою «Доступні ліки».

Вінничанам щоб отримати доступні препарати, потрібно звернутись до лікаря. Лікар має виписати рецепт із зазначенням діючої речовини. З рецептом потрібно прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати ліки.

Нагадаємо, перелік препаратів, що включені до програми «Доступні ліки», а також інформацію щодо програми можна переглянути на сайті Міністерства охорони здоров’я moz.gov.ua та liky.gov.ua.
 

Довідка: Легку форму депресії виліковують без медикаментів, за допомогою певних психотерапевтичних методів. Але при середній та важкій формі може знадобитись медикаментозне лікування і психотерапія з кваліфікованими спеціалістами.

Самолікування депресії антидепресантами є дуже небезпечним. Антидепресанти можна примати тільки за призначенням лікаря. Нехтування цим правилом може призвести до посилення депресії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Gogola

    Після спроби самогубства ці ліки разом зі спортом повернули частково бажання жити. Флуоксетин в рази потрібніший людям ніж протидіабетичні ліки жирдяям які в 100 метрів лінуються пройти
  • Валерка

    Не знаю скільки людей страждає на дипресію, але точно знаю, що всі люди заражені вірусом смерті, який діє по різному, буває швидко, буває дуже повільно, але він точно діє на 100%)))
  • Юрий Бондарук

    Потрібно прибрати причину, а не боротися з наслідками! Треба лікувати економіку, а не людей!
  • Олексій

    Заборнити 1+1 новини, де із 20 новин за вечір 18 негативних, 1 нейтральна і 1 позитивна. Тоді і антидепресантів не треба.

    cherokie reply Олексій

    що "здобули", такы ы новини

    Юрий Бондарук reply Олексій

    Від цього життя кращим не стане!

    Олексій reply Юрий Бондарук

    Кращим стане, так як показують негатив побутового рівня, здебільшого, висмоктаний з пальця для маштабів країни. Завжди хтось помирав, когось били/вбивали, завжди хтось помирав у лікарні, але те, що десь хтось собаку підстрелив показувати у прайм-час не повинні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up