«Вовки» не встояли проти «Левів»: вінницька команда після одного пропущеного сезону стартувала в суперлізі України

«Вовки» не встояли проти «Левів»: вінницька команда після одного пропущеного сезону стартувала в суперлізі України

У Вінниці стартував сезон американського футболу. Вихідними його відкрили наші юнацька і дорослі команди.

 

Чемпіонки України – у групі підтримки 

На стадіоні Центрального парку 20 квітня відбувся товариський матч між «Вінницькими Вовками U-15» (юнаками до 15 років) і «Молотобійцями U-15» (Київ). Гра слугувала підготовкою нашої команди до поїздки на міжнародний турнір у м. Дьєр (Угорщина), а також до осінньої Дитячо-юнацької ліги американського футболу України.

На жаль, матч завершився із рахунком 0:68. Хоча гра, на думку експертів, вийшла доволі цікавою.

– Це був дебютний поєдинок нашої юнацької команди. Необхідно було награти склад, спробували себе. Всі наші футболісти вперше боролися у новій віковій групі, - прокоментував капітан дорослих «Вінницьких Вовків» Сергій Перегончук.

Відео дня

Протягом гри працював коментатор, який пояснював правила та основні моменти матчу. Також глядачі побачили яскраві виступи від цьогорічних чемпіонок України – групи підтримки «Wolves Junior Cheerleaders».

Господарі грали у «меншості»

Наступного дня на СК «Нива» провели перший матч нашої команди у груповому етапі суперліги Української ліги американського футболу (УЛАФ). Cуперниками «Вовків» стали львівські «Леви», віце-чемпіони минулорічного сезону. А вінничани не брали участі в чемпіонаті 2018 року, зробивши перерву для того, щоб удосконалити склад команди та покращити деякі технічні елементи.

Перша чверть завершилася із рахунком 6:6. В другій чверті гості оформили два тачдауни (занос м’яча у залікову зону), що вивело їх вперед – 22:6. Другу половину зустрічі «Леви» також виграли, як і загалом матч – 31:12.  

Віце-президент і тренер «Вінницьких вовків» Євген Хомин поразку пояснив кількома причинами.

– Деякі наші гравці служать в поліції та Нацгвардії, і вони були задіяні під час другого туру виборів. Також деякі футболісти не змогли взяти участь в грі в зв’язку із католицькою Пасхою. Отже, далася взнаки мала кількість замін: 22 наших гравці протистояли 28 «левам» (одночасно на полі – по 11 футболістів – авт.), – каже Євген Хомин. – Також в матчі проти «Левів» взяли участь п’ять 17-річних хлопців, які торік ще виступали на юнацькому рівні. В цьому сезоні ми маємо награти склад і дати можливість здобути досвід молодим гравцям, які незабаром складатимуть основу «Вовків».

За словами наставника, господарям було трохи складно. Але вони задоволені грою, бо не виглядали «хлопчиками для биття».

– Ми дали доброї «прочуханки» львів’янам, яку вони навіть не очікували. В другій половині поєдинку зігралися, наші дебютанти трохи заспокоїлися. І фінішували із задовільним рахунком, – завершує Євген Хомин.

Молодість і досвід

Гравець «Вінницьких вовків» Богдан Сокрут, 23 роки, раніше не виступав на дорослому рівні, лише на юнацькому. Має амплуа корнербека, задача якого – не давати приймати пас супернику.

– Американський футбол – дуже цікава гра. Незважаючи на багато стереотипів, вона є доволі інтелектуальною. Щоб бути успішним в футболі, потрібно багато знати про нього. Водночас тут багато динаміки і несподіваних комбінацій. Майстри «читають» гру і миттєво реагують на дії партнерів і суперників, – каже Богдан Сокрут.

Сергій Перегончук ­– найдосвідченіший гравець нашої команди. Капітану «Вовків» – 39 років.

– Минулого сезону ми взяли тайм-аут, аби доукомплектувати склад. В цьому році почали приймати на тренування дітей (віком від шести років). Загалом в нашій структурі чотири дитячі команди, юнацька і чоловіча, – каже Сергій Перегончук. – З наступного сезону збираємося оголосити повноцінний набір до дорослої команди, а також запросити тренерів. Можливо, навіть з Америки. Поки колектив тренують місцеві фахівці.

Правилам навчає коментатор

На трибунах було близько 200 вболівальників. Хоча, на відміну від майже всіх інших спортивних змагань у Вінниці, вхід був платним. Втім, вартість квитка досить символічна – 30 грн.

Водночас глядачі мали можливість виграти призи від спонсорів. Всі охочі могли придбати фірмову сувенірну продукцію від клубу «Vinnytsia Wolves». Також на вході до стадіону кожен глядач отримав картку із поясненням правил гри.

– Моя дочка виступає у чирлідингу. Тому я в першу чергу прийшла поспостерігати за її виступом. Рада, що вона підтримує «Вовків». Змагання з американського футболу бачу вперше, але завдяки коментатору і реакції вболівальників потрохи починаю розуміти правила і сенс гри. Планую й надалі відвідувати матчі, – каже Наталія Літоніна.

Прикрасою спортивного шоу були запальні виступи чирлідерів. Дівчата не зупинялися протягом всього трьохгодинного матчу, танцювали і виконували акробатичні номери.

Катерина Сокровіщук, 21 рік, у команді чирлідерів лише сім місяців.

– Не можу сказати, що це дуже складно. Головне – мати бажання і вміти танцювати. Майже у всіх наших чирлідерів є танцювальний досвід. Я займаюся танцями з п’яти років, – каже Катерина Сокровіщук.

Дівчата тренуються двічі на тиждень, а вихідними виступають на матчах «Вовків». Також підтримують баскетбольну і волейбольну команди майстрів нашого міста.

– Найскладніше – саме на змаганнях з американського футболу. Бо тут виступати доводиться не під час перерв, а постійно. Це дуже класно, емоції зашкалюють! Тому втому навіть не помічаєш, – ділиться Катерина Сокровіщук.

Довідка

Нині в суперлізі УЛАФ виступають десять команд. Вони розбиті на два дивізіони. В нашій групі, окрім «Левів» і «Вовків», ще «Київ Кепіталс», «Київські слов’яни» та «Ужгородські лісоруби». Задача вінничан – вийти до наступного етапу, куди потрапляють по чотири колективи із кожної групи.   

Наступну гру «Вовки» проводять в столиці проти «Слов’ян». Далі – домашні поєдинки із «Лісорубами» і «Кепіталс».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up