Вінницький суд оштрафував чоловіка, якого затримали копи на автовокзалі

Вінницький суд оштрафував чоловіка, якого затримали копи на автовокзалі

Міський суд сказав своє слово в історії суперечливого затримання копами таксиста біля Центрального автовокзалу. Таксиста оштрафували на 306 гривень «за дрібне хуліганство та непокору законним вимогам поліцейського».

Про це повідомили у прес-службі Вінницького міського суду Вінницької області.

«Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 32 Закону України «Про Національну поліцію» поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують відповідне право особи у випадку якщо зовнішні ознаки такої особи чи транспортного засобу або дії особи дають достатні підстави вважати, що особа причетна до вчинення правопорушення, транспортний засіб може бути знаряддям чи об’єктом вчинення правопорушення», —  йдеться в повідомленні суду.

Читайте більше про цю історію: Подивіться першу частину відео про затримання чоловіка на автовокзалі

Відео дня
blockquote>

Винуватця судили за статтями 173 та 185 Кодексу України про адміністративні порушення (дрібне хуліганство та злісна непокора законним вимогам поліцейського) Чоловіка зобов'язали сплатити штрафи у розмірі 3 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А це 306 гривень (один неоподаткований мінімум — 17 гривень - авт.).

Читайте також: Затримання чоловіка на автовокзалі: хто правий? Коментують експерти

Нагадаємо, днями, у Вінниці біля Центрального автовокзалу копи затримали чоловіка, який у грубій формі відмовляв поліцейському надати документи на перевірку. Коли чоловік, який називав себе таксистом, в котрий раз відмовився надати документи, вінницькі копи його «скрутили». Відео цього інциденту з’явилося у соцмережах, що викликало бурхливу суперечку між містянами.

Пропонуємо подивитися відео інциденту ще раз:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Юрий Ковальчук

    Звідки  у моїх співвітчизників купа понтів, що за дурна звичка понтуватись перед копами, покажи документ, і ніяких питань до тебе не буде, а то ж ні, я ось такий крутий поц, та хто ви такі, то є незаконна вимога, а потрібно було просто предявити документ, що засвідчує особу, копи виконали свої службові повноваження, у цивілізованих країнах вимоги копів виконуються за першою вимогою, а ні,  тебе покладуть лицем до асфальту і понтуй тоді далі. Раз не показував документів, значить є що приховувати.

    Дід reply Юрий Ковальчук

    Іначе не повинно бути.

    Після такого "штрафу" цей "грач" буде понтувати знову.

    Анонім reply Юрий Ковальчук

    100%. Ситуація із життя, вночі із кумом садили дружину на потяг, і повертались додому стали біля "Кривої" попити кави, поруч із нами стояло два автомобілі таксі, і тут приїжають копи і паркуються через два авто, ми в цей час сіли у машину та начали рух, в районі авторинку нас догнали копи із ввімкненими красними маячками і дали дали сигнал на зупинку. Причиною зупинки назвали не ввімкнений поворотник (вони його, навіть якби він був не ввімкнений, побачити не змогли 200%).  Але я сказав , що усе було ввімкнено, коп попросив предявити доки (я знаю, що у мене 100% все ок), мені не важко було йому їх надати, після "пробиття" автомобіля по техпаспорту, перевірки водійських прав, нам побажали щасливої дороги і все, це зайняло орієнтовно ТРИ-ПЯТЬ хвилин!!!! Можна було понтанутися, "зал...ся", але навіщо????
  • Борис Максимчук

    На мою думку, не справедливо оштрафували. Коп вів себе не професійно. Таксист захищався, як умів!

    Анонім reply Борис Максимчук

    Тобто Борис Анатолійович, Ви як людина яка мала наміри йти в політику, працювати на благо громадян, держави підтримуєте нелегальну працю, ну звісно людина просто курила, доказів не має...) Смішно, ну в тому то й справа, що в політуку, в органи державного управління пропихаються люди, які підтримують та кришують власні інтереси, бізнес.....Ви ж ніби розумна людина, і ситуацію чудово бачите, а приктдаєтесь..............

    Винничанин reply Анонім

    Ключове слово в останньому реченні - ...ніби...

    Анонім reply Борис Максимчук

    захищався від чого? у чому проблема показати документи? показав, почитали і допобачення... а якщо є що приховувати... будь мужиком і прийми достойно те, що тебе на цей раз "спалили".
  • Сергей Кравцов

    Саша! С тех 17штук тебе лично ничего не обломится, уйдут в никуда, в общий "поток", который раздеребанят те, кто при власти. А вот когда разгонят всех грачей, таксистов со служб без лицензий.и т.д., будешь ты ездить на такси не за 20-24грн (миним.тариф сейчас), а за 50-60грн. Или пойдеш пешком под голос диспетчеров: "Извините, нет свободной машины в Вашем районе"....

    Анонім reply Сергей Кравцов

    По такій логіці, взавтра у вас у будинку будуть виносити всі речі, а сусід буде дивитися просто, йому що до цього, йому ж "не вломиться"

    Анонім reply Сергей Кравцов

    Таких якраз і потрібно розганяти, тарифи у них шикарні, тільки шукають "жертву". Стосовно іншого, чому одні працюють і вдень і вночі і сплачують усі податки, купують ліцензії, а інші купують телефони? Де тут чесна конкуренція, вони з одних береть менше (ті хто знає міські тарифи), а інших розводять як л...в.
  • Саша

    а чего грачу не дали штраф 17 тысяч ??? неужели тяжело было сесть в машину и в момент передачи денег взять с горе-таксиста штраф за незаконные перевозки ???

    Анонім reply Саша

    Саша, в Астрахани, жителям от отчаяния пришлось самостоятельно ремонтировать дорогу и стелить асфальт, за что они получили штраф от города. Иди разберись, там без тебя никак, от вас, русни, тошнит уже. (https://lenta.ru/news/2016/08/26/doroga/)

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up