У криниці на вулиці Іванова вода... горить

У криниці на вулиці Іванова вода... горить
Господар будинку по вулиці Іванова Володимир Максимчук набрав води з криниці. Коли переливав у відро, звернув увагу на маслянисті плями на воді. Відчув запах, схожий на керосин чи бензин. Підніс до води запальничку - вона запалала.

- Вмить з відра піднявся факел, - розповів журналісту RIA пан Володимир. –  Вогонь уперся в накриття над криницею. Я схопив відро і вилив на подвір’я. Шлейф вогню розтягнувся аж до порога літньої кухні. Навіть не подумав, що від води могла б зайнятися хата.
Володимир Максимчук виніс з будинку відро, наполовину наповнене водою. Каже, це вода з цієї ж криниці. Напередодні її набирала дружина Максимчука. Вода без запаху.  
Це сталося вранці, 3 жовтня. А криниця у Максимчуків давно. Подібних випадків ніколи не було. Цямриня закрите, так само, як і вхід на подвір’я. Непомітно хлюпнути пальне у воду неможливо.  

Подивитися на незвичайне явище – горіння криничної води – зійшлися сусіди. Кожен хотів побачити, як це горить вода. Господар наливав у невелику каструлю і запалював. Вода щоразу спалахувала, ніби бензин. Люди викликали депутата міськради по їхньому округу Володимира Савельєва. Він зателефонував генеральному директору олієжиркомбінату Дмитру Чаленку. Будинок  Максимчука знаходиться через дорогу від території комбінату. Директор прибув на місце разом з головним інженером.

- На комбінаті є своя авозаправка, - каже пан Чаленко. – Не думаю, що у воду потрапило пальне від нас. Ми домовилися з господарем будинку Володимиром Максимчуком, що завтра до нього прийдуть наші спеціалісти, разом з ним відберуть проби води і доставимо її у СЕС на аналіз. Перевіримо ємкості з пальним. Запропонував зробити доставку воду. Але господар відмовився. Сказав, що він має, крім криничного, централізоване водопостачання. 
Тим часом мешканці вулиці підготували листа до СЕС. Збирали підписи. У розмові   з журналістом люди скаржилися на погану якість криничної води. Власниця однієї з криниць повідомила, що таку воду, як у неї, не можна назвати джерельною. Бо вона тепла. Каже, температура її завжди, навіть в зимку - 17 градусів. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дарья

    Ще такого не було.
  • Анонім

    Объединенные старогородские огороды новый член ОПЕК
  • Anonymous

    В том районе давно уже работает подземный нелегальный  нефтепровод. Так воруют бензин. И криминал уже стали миллионерами. То что бензин попадает в подземные воды их это не интересует. А куда смотрит СБУ и милиция? А они смотрят только на на тех людей кто стоял и погибал на Майдане и в Донбассе. Почему горит вода? Горит по тому ........ НАЧАЛИ ЖИТЬ ПО НОВОМУ)))) ха ха ха ха

    Анонім reply Anonymous

    Учитывая поднятие кипиша через СМИ и выведение на мысль о том "ай-ай-ай, какой плохой масложир", который уже мощный "Виоил", а не какое то замухрыжное предприятие, как накинулись мусора и проверяющие органы, судя по всему, кто-то начал рейдерскую атаку на "Виоил", чтобы отжать или все предприятие у текущего руководства или какие-то ее активы. Бандитское государство, которое использует гос.органы для грабежа. 

    Кухарчук Александр reply Anonymous

    Откуда и куда качают топливо? С масложира на молокашку? Какой нефте профод? Что ты мелешь? Хватить пить, иди работать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду на кордоні 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up