Обласну філармонію зробили місцем трауру. Що думають про це вінничани

Обласну філармонію зробили місцем трауру. Що думають про це вінничани
У філармонії попрощалися з начальником міської поліції Юрієм Куцим. Чи мають проводитися такі заходи у приміщенні осередку культури “Плеяди”? Ми запитали думку вінничан.

Філармонія вже традиційно стає місцем для панахиди. Труни ставлять у вестибулі, прямо навпроти входу. Серед тих людей, з кими в останнє прощалися - це загиблі атовці: Денис Жембровський, Сергій Зулінський, Леонід Шевчук, Тарас Сич, Валерій Трофимчук. А у 2013 році в філармонії була панахида з колишнім міським головою Вінниці Володимиром Ваховським. Сьогодні таке прощання було з начальником міської поліції Юрієм Куцим.

Чому саме “Плеяда” стала місцем смутку та жалю? Це не є рішенням директора філармонії - вони до цього відношення не мають і кажуть, що не пам’ятають кого проводжали в останнє. Порадили звернутися до ОДА. Філармонія належить обласній комунальній власності та надає приміщення під проведення  громадської  панахиди тільки за вказівкою Обласної ради. У Вінницькій держадміністрації кілька разів перенаправляли журналіста з одного телефону на інший, де ніхто не брав слухавки.
Чи мають проводитися громадські панахиди у приміщенні осередку культури “Плеяди”? Про це журналісти спитали у перехожих. Деякі не знали, що в філармонії проходить панахида, тому не могли визначитися - “За” вони чи “Проти”.

Відео дня

Віра Ткаченко (31), викладач

- Філармонія - це місце культурного відпочинку, а не ритуальних заходів. Для цього має бути якесь відомче приміщення.

Віктор (18), студент

- Звичайно,тому, що люди мають бути обізнаними про його (Юрія Куцого - авт.) діяльність. Тим паче, якщо є досягнення по службі.

Михайло Діденко (23), студент

- А де їм ще проводити, мабуть, ніде. Велике приміщення. Що в цьому такого? Це “сабантуї” та бенкети можна віднести до не культурного явища.

Олена Баранова (34), оператор комп’ютерного набору

- Якщо він був гарним начальником, зробив багато добра для інших - чому ні? Якщо він має якісь заслуги, його життя було прикладом для інших, чому не провести людину в філармонії.

Василій Климчук (55), пенсіонер

- Я проти цього. Він що така велика людина? Накрав мільйон.То видно щось в голову..Я вибачаюсь, але я знаю міліціонерів. А це в “Плеяді” що така шана має бути. Та їх мільйони…

Інна Соколовська (24), домогосподарка

- Так, він (про Юрія Куцого - авт.) був при такій посаді. Тому все має бути урочисто.

Андрій (27), лікар - стоматолог, координатор волонтерів по воєнному шпиталю

- Чесно, з людьми прощаються або в них вдома або на кладовищі.

Тетяна Кристя (24), фахівець в Національному університеті державної податкової служби вінницької філії.

- Я б не сказала, що це таке місце, де ми маємо проводжати в останню путь людей. Тут і для діток є вистави, концерти. Тут люди відпочивають. Якби це був звичайний вінничанин або вінничанка, то туди б не запустили.

Віталій Мельник (29), фрілансер

- Думаю, що так.  Вже, мабуть, звикли прощатися в міських великих залах. Я згоден з тим, що прощаються з ним у філармонії. Це правильно. Його дійсно знало багато людей.

Оксана Мазур (33), старший інспектор кадрів

- Я помічаю неодноразово, що тут щось  проводяться, навіть не знаю, не нам вирішувати.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Там за гроші на другому поверсі постійно панахиди проводять.Звичайно все не до міського бюджету, а до кишені. Питання чиєї. Журналісти,ви б дізнались хто має з цього зиск.
  • Oleksandr Stoliarov

    Та пофіг насправді... Єдине питання, хто і скільки заплатив за оренду зали? Якщо це бюджетні гроші, то притягнути до відповідальності за розтрату і можливу корупцію.

    Кум Гройсмана, цим все сказано.
  • Анонім

    Шановний Валерій. Скажи будь-ласка, а на що ти  можеш вплинути в місті в якому ти живеш, окрім балаканини та написання статті. Відповіді перехожих респондентів, вінничан,  не переконали тебе, що не отакі недолуги журналістські опитування необхідно проводити, а щось важливіше освітлювати. Звісно приміщення філармонії не для панахіди, але..... є випадки, і відносся з П О В А Г О Ю, ти тільки починаєш свій шлях журналіста .........................
  • Анонім

    а що, в МВС немає великої зали? я розумію, коли все місто прощається з героєм, що віддав життя за Україну, тоді це нормально. а для представників різних озу є інші приміщення.

    Анонім reply Анонім

    вы не поняли -это не просто мент, а покрестник Гройсмана старшего - а Гройсманам в Виннице можно все !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up