В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь
  • У Страсну суботу, 4 квітня, у Єрусалимі в Храмі Гробу Господнього зійшов благодатний вогонь. Він є символом світла Воскресіння Ісуса Христа.

Про це стало відомо із трансляції щорічної урочистої церемонії. 

Місцем сходження благодатного вогню є Кувуклія Храбу Гробу Господнього — мармурова печера, де за повір'ями поховали Ісуса Христа. У страсну суботу — за день до Великодня — патріарх Єрусалимський та архімандрит Вірменської апостольської церкви, вдягнуті в одні лише підрясники заходять до Кувуклії. Мінімум вбрання на них не випадковість, а спосіб показати, що до печери нема як пронести сірники чи запальничку. Через деякий час патріарх виходить із Кувуклії вже із запаленими свічками. Винесення вогню в Єрусалим вважають свідченням виходу з Гробу «Світу істинного».

Згідно з біблійними переказами, благодатний вогонь вперше зійшов до апостола Петра. Той почув про воскресіння Ісуса Христа і вирушив у печеру, де б мало лежати тіло його вчителя. Там апостол Петро і побачив яскраве світло, яке сяяло по всій печері.

Відео дня

Вже завтра, 5 травня, в Україні будуть святкувати Великдень. У християн західного обряду свято Воскресіння Господнє було 31 березня — понад місяць тому. Зауважимо, що це перехідне свято, а тому його дата щороку змінюється. 

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up