Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру

Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру
  • На Гоголя, 3 хочуть побудувати чотириповерхівку з офісами й торговельними приміщеннями.
  • Щодо можливості цього будівництва вінничан запрошують на громадські слухання, які відбудуться 7 травня в центрі «Квадрат»
  • От тільки це вже далеко не перша спроба власника землі, замовника будівництва отримати від сусідів «добро» на цю забудову.

Сьомого травня, о 17.30, відбудуться громадські слухання щодо можливості будівництва торговельно-офісного центру на Гоголя, 3. Місце консультацій з громадськістю — центр «Квадрат», що на Театральній, 15. Про це повідомляють на сайті Вінницької міськради.

Що буде за нерухомість

До оголошення про слухання прикріпили містобудівний розрахунок майбутнього об’єкта. Площа будівлі — 865 кв.метрів. Довкола неї знаходяться громадська будівля на Пирогова і ще багатоквартирний будинок.

До торгово-офісного центру планують прокласти під’їзні шляхи. І щоб не заважати сусідам: оточити територію об’єкта шумозахисним забором.

Відео дня

З візуалізації бачимо, що це буде чотириповерхова будівля із цокольним поверхом. Там планують розмістити паркомісця для 16 автомобілів.

На першому поверсі буде чотири офісних приміщення, торгова площа, дві вбиральні та приміщення для техперсоналу.

Другий та третій поверхи матимуть однакове планування: 12 офісних приміщень, кабінет для зберігання прибирального інвентарю, кімната відпочинку та ще двох вбиралень.

Четвертий поверх матиме вісім офісних приміщень, дві вбиральні, кімнату для зберігання прибирального інвентарю. Поверхи між собою сполучатимуться сходами та ліфтом.

Хто власник об’єкта

Ще в оголошенні громадських слухань вказали, хто замовник об’єкта: 

«Замовником виготовлення документації є громадянин Кожухівський Володимир Станіславович», — пишуть в повідомленні міськради.

За даними YouControl, Володимир Кожухівський є співвласником або власником щонайменше 15 компаній. Серед них — товариство «Поділля Приват» (володіє спільно з відомим бізнесменом Сергієм Капустою, на фірму записано 29 об’єктів нерухомості); підприємство «Мегасервіс-2010» (має у власності комерційні приміщення на Коцюбинського, 2); товариство «МВ8» (мають у власності торговельно-офісну будівлю на Пирогова, 36), товариство «С33» (володіє кількома об’єктами нерухомості в центрі Вінниці).

Цій історії уже п’ять років

Зауважимо, що слухання, які відбудуться 7 травня по торговельно-офісному центру на Гоголя, 3 — далеко не перший «раунд» перемовин з місцевими жителями, які тривають ще з 2019 року.

Зокрема, на перших слуханнях в липні 2019-го, люди виступили різко проти будівництва ТЦ. Принесли звернення до міськради, в якому найголовнішими є наступні речі:

  • Територія під забудову ТЦ частково є прибудинковою територією будинку на Гоголя, 5. На ділянці є зелена зона, був дитячий майданчик, і усе це незаконно захопили у 2003 році.
  • Землю ми відсудили. Але зараз цю ділянку знов продали, під будівництво чотириповерхового ТЦ. Побачили, що за центром буде паркінг. Під нашими вікнами будуть ставити машини, а ми там хочемо дитячий майданчик.
  • Маємо сумніви щодо можливості будівництва центру: там пролягають підземні води, які через навантаження на ґрунт змінять напрямок у наші підвали.

Представляв тоді інтереси Кожухівського на громадських слуханнях адвокат Леонід Марцинковський, який нині є ще й депутатом Вінницької міськради 8 скликання. Він пояснював, що землю викупили законним чином, що підтверджували представники департаменту земресурсів.

Відстані між новобудовою та існуючими будівлями витримані, наявні проходи не перекриватимуть. Потоку машин до торговельно-офісного центру не буде, та й паркуватимуть їх на цокольному поверсі.

Але такі відповіді людей не задовольнили й переважна більшість учасників слухань тоді просто покинули приміщення. Про це читайте в матеріалі: «Немає чого обговорювати» Вінничани виступили проти будівництва ТЦ на Гоголя.

 

Читайте також:

Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях

Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі

Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Виталий Дужак

    Прямий пам'яті вже 8 років намагаються пропихнути це створіння для бізнес-партнера Моргунова Кожухівського.
  • Олег Каськов

    Виникає лише одне запитання-наху...навіщо він здався,невже тих,що є,мало?

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Людмила Кошевая та хто вже братиме в ту оренду? Зараз практично в кожному ТЦ висить оголошення "здамворенду" і ще й не одне.

    Людмила Кошевая reply Олег Каськов

    Олег Каськов то все через гроші. Будують бізнес центри,здають в оренду і мають неприємний дохід. Правнуки забезпеченні. А на архітектуру міста їм плювати.
  • Ядвига Фениксовна

    Засирайте і надалі Вінницю отакими потворними спорудами.Вже від ретро Вінниці і так нічого не залишилося.

keyboard_arrow_up