Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5

Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5
  • У розпалі чемпіонат України з хокею на траві серед чоловічих команд.
  • Пройшло вже п’ять турів із семи можливих.
  • Наразі в турнірі два лідери із нашого міста —  багаторічний чемпіон «ОКС-ШВСМ» і ХК «Вінниця» спортшколи № 1.
  • Обидві ці команди провели по 13 матчів і набрали по 49 очок.   

В п’ятому турі лідери не зустрічалися. А в четвертому «ОКС-ШВСМ» перемогла головного суперника із переконливим рахунком 4:1.

А головним матчем в п’ятому турі був поєдинок чинних чемпіонів проти ще однієї команди із міста над Бугом — «ШВСМ-Олімпії», яка йде третьою у перегонах і має в активі 37 очок. В складній боротьбі у класичному вінницькому дербі перемогу здобув «ОКС-ШВСМ» — 5:3.    

В шостому турі головні претенденти на золото знову зійдуться в очній зустрічі. Він пройде з 30 травня по друге червня. А з 14 по 16 червня вболівальників хокею на траві очікує захоплюючий заключний тур чемпіонату України.   

Відео дня

— Посилення чемпіонату України конкурентоздатними командами завжди радує. Головне, щоб ХК «Вінниця» і наступних сезонах демонстрував таку якість гри  і результати, — прокоментував головний тренер «ОКС-ШВСМ» і національної збірної України Павло Мазур.

Євро у найвищому дивізіоні

Водночас наразі у Вінниці за участі шести команд розпочався чемпіонат України з хокею-5. Це різновид хокею на траві, у якому на полі у кожній команді лише по п’ять гравців. При цьому майданчик зменшених розмірів огороджений бортиками, від яких м’яч відбивається і залишається в грі. Таким чином боротьба стає значно динамічнішою.   

Чемпіонат країни з хокею-5 є етапом відбору до національної збірної, яка з другого по шосте липня гратиме на чемпіонаті Європи у Валчі (Польща). Там збірна України виступить у найвищому дивізіоні «А».

— Дебютний чемпіонат Європи з хокею-5 провели два роки тому. Тоді Україна посіла шосте місце. Другий, завершальний тур чемпіонату країни з хокею-5 пройде з 21 по 23 червня, перед самим Євро. Два роки тому «ОКС-ШВСМ» стала першим в історії чемпіоном України із хокею-5. Прагнемо захистити цей титул, — розповів Павло Мазур.    

У січні цього року в Омані пройшов перший чемпіонат світу із хокею-5. Але збірна України не змогла там зіграти, бо за підсумками попереднього Євро були відібрані лише три найсильніші колективи.

— Але ми маємо плани зіграти на наступному чемпіонаті світу з хокею-5. Для цього на чемпіонаті Європи у Польщі маємо увійти до призової трійки, — наголосив Павло Мазур.   

       

Читайте також:

Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто

«Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up