Лікарі шкірно-венерологічного диспансеру страйкують через нового головного лікаря

Лікарі шкірно-венерологічного диспансеру страйкують через нового головного лікаря
Колектив лікарів Вінницького шкірно-венерологічного диспансеру майже у повному складі, 12 червня, по вулиці Першотравневій 21, вийшов страйкувати на проїжджу частину, бо не згодні працювати з головним лікарем Максимом Третяковим, якого їм призначили.

Правда, перекривали вулицю недовго, приїхали представники Державтоінспекції та попросили звільнити дорогу. До того ж поблизу не було пішохідного переходу. 

Тоді страйк перемістився на задній двір лікарні. Майже весь колектив,  в основному лікарі, припинив роботу, виражаючи незгоду з призначенням.  
Втім, заявляють, що в стаціонарі йде прийом. 

Відео дня

Пояснюють, що вийшли на страйк через на їх думку незаконно знятого головного лікаря Сергія Бельца.

- Були три кандидатури. Одну пропонувало Управління охорони здоров’я, це – Максим Третяков, колектив пропонував Сергія Бельца, третя кандидатура була компромісна  - Валентина Болчук, - розповідають лікарі. 

Основна претензія лікарів через те, що не відбулось офіційного представлення колективу нового лікаря. 
- Призначення відбулось 6 числа, ніхто про це не знав. Доречніше було представити головного лікаря колективу, - вважають лікарі.
Новопризначений головний лікар пояснює, чому не сталось представлення. Впевнений, що призначений законно та не розуміє, чому колектив ставиться до нього ворожо.

- Я був призначений за результатами трьох комісій. Після люстраційної комісії в Плеяді, комісії в облраді та в третій, там де голосували депутати. Представлення мало відбутись ще вчора, але зателефонували з департаменту охорони здоров’я та перенесли на сьогодні. Сьогодні ж знову зателефонували о пів на восьму та перенесли на завтра,  - пояснює Максим Третяков.

Втім, не всі люди пред’являють претензії до нового головного лікаря, дехто просто хоче підтримати інших кандидатів. Крім лікарів, була помічена обласна самооборона, за їх словами, вони прийшли підтримати страйкуючих лікарів та прослідкувати, за порядком.

Поки ж колектив налаштований рішуче і відступати не планує. Різні сторони конфлікту бачать, як вирішувати дану проблему по-різному.
- Я вважаю, що потрібно призначити таку кандидатуру, яка б усіх заспокоїла, - вважає Валентина Болчук, третій кандидат на посаду головного лікаря, та додає, - Але це не обов’язково маю бути я. 

- Потрібно, щоб приїхав голова облради Сергій Свитко, і прийняв мудре рішення, – вважає заступник головного лікаря з медичної роботи Андрій Терещук. – Бо якщо колектив не хоче головного лікаря, за нього лише його дружина заступається, як ми зможемо нормально працювати.
У Департаменті охорони здоров’я не згодні з позицією колективу, вважають, що колектив не має призначати керівника та закликають повертатись на робочі місця.

- Рішення з призначення Максима Третякова було прийнято комісійно, в кандидатурі Сергія Бельца знайшли ряд недоліків, тому й не призначили. Департамент охорони здоров'я не бачить об’єктивних причин, чому новопризначений голова не повинен працювати на цій посаді, - заявила Тетяна Бабій, директор вінницького обласного департаменту  охорони здоров’я.

Читайте також:

Обговорення кандидатів на головних лікарів, частина друга: громада робила мітинг, сварилася з депутатами і обіцяла “винести всіх звідси на вилах”

Як депутати з громадою головних лікарів шукали. Частина перша

За нових головних лікарів у Вінниці голосували по п’ять разів. Як діти

У Вінниці в лікарні, де лікують сифіліс, почалася громадянська війна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (259)
  • Anonymous

    ф
  • Anonymous

    Максим Третьяков - дуже порядна і чесна людина, відмінний спеціаліст.І керувати він БУДЕ !!!
  • Anonymous

    Не растраивайся лишай,я тебя познакомлю со своей подругой экземой.Она дама разведенная и очень богатая.Ой заканчиваю писать,муж Псориаз зовет,пришли наши друзья Дерматит и Аллергия,будем пить за здоровье честных и порядочных врачей кожвена.
  • Anonymous

    Я растроен.Но ничего, будем дружить,познакомишь меня со своими подружками чесотками может есть незамужние.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up