Як депутати з громадою головних лікарів шукали. Частина перша.

Як депутати з громадою головних лікарів шукали. Частина перша.
Протягом двох днів громада обговорювала кандидатів на заміщення вакантних посад головних лікарів. А вчора, 21 травня, із кандидатами «знайомилися» і депутати у складі чотирьох комісій. Робилося це під пильним контролем громадськості, вгодити якій було ой як непросто.

«Чистка» кандидатів у обласній раді показала, що громадськість налаштована серйозно. Вони ладні сваритися на депутатів, відстоювати кандидатів, затверджених на їхніх слуханнях і щоразу нагадувати, що вони представляють голос народу.
- Ми тут вам що, клоуни? - запитували представники громадськості. - Ми прийшли з конкретними рекомендаціями, а ви (звертаються до членів комісії) проштовхуєте своїх кандидатів!


Депутатам доводилося просити представників громадськості “не розмовляти з нами таким тоном” і зберігати спокій. Бо голос громади вони враховують.

Відео дня

Перша частина слухань у обласній раді відбулася у середу, 21 травня. Розглядали кандидатів обласного шкірно-венерологічного диспансеру, диспансеру радіаційного захисту населення, центру боротьби зі СНІДом, будинку дитини з ураженням ЦНС та порушенням психіки, обласної дитячої інфекційної лікарні, наркологічного диспансеру.


Процедура така: на розгляд комісії знову запрошують усіх зареєстрованих кандидатів. Ті віповідають на питання. Саме на цих слуханнях більше уваги приділяли професійним якостям претендентів, як то, стаж, досвід роботи на керівній посаді, наявність категорії, здобутки за час керування медичним закладом.


Потім громадськість представляла комісіям свої рекомендації. Після чого члени комісій голосували за того чи іншого претендента.


Представники громадських організацій не завжди погоджувалися із членами комісій. Їм постійно здавалося, що кандидат від Департаменту охорони здоров'я «неправильний». Громадськість, наприклад, хотіла знати, яку програму має той чи інший кандидат. Певно, громадськість переплутала кандидата головного лікаря з кандидатом у Президенти. Бо керівник медичного закладу повинен виконувати, в першу чергу, державні програми і діє у чітко визначених рамках державного фінансування закладу.


 Особливий гвалт влаштувала Самооборона міста Бершаді. Бо їм не подобався кандидат, якого  рекомендував обласний Департамент охорони здоров'я. А підтримати свого приїхали і дівчатка та парубки в камуфляжній формі, і сам очільник Бершадської самооборони.

Вони стверджували, що саме вони повинні вирішувати, якого головного лікаря матиме Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування.

Врешті-решт, члени комісії погодилися на двох кандидатів — Василя Залецького (рекомендований Департаментом охорони здоров'я) та Дмитра Яремчука (випрошений бершадською Самообороною).

Але бершадській Самообороні це не сподобалося. Тому вони, накричавшись, пішли зі скандалом.


Дивним чином у залі з'явилися люди, які стверджували, що мають докази про особливу корумпованість та непорядність колишнього голови диспансеру радіаційного захисту населення Василя Даценка. І це після того, як напередодні на громадських слуханнях пана Даценка обрали єдиним кандидатом.


Жіночка, яка назвалась юристом, але не представилась, підійшла до журналіста “20 хвилин” і показала звернення, де пана Даценка звинувачували у всіх смертних гріхах і називали “барином”. Доказів, як то відео чи свідчення самих “потерпілих”, у неї не було. Жінка лише здивовано підняла брови:
- А шо, треба ще якісь докази? Тут же все написано!
Пометикувавши, пані таки знайшла докази - за якусь годину у залі з'явилася ще одна жіночка, Наталія Височанська. Три роки тому її звільнили з диспансеру. Тремтячим голосом, хвилюючись, жінка і прочитала звернення, яке незадовго до того показували і журналісту “20 хвилин”.


Проте на захист пана Даценка став і колектив, і звичайні люди, які були пацієнтами диспансеру. Зізнання звільненої працівниці вони назвали “підлою брехнею” і висловили підтримку пану Даценку. За нього і проголосували члени комісій. Голова облради Сергій Свитко запевнив, що звернення “потерпілої” він направить у прокуратуру. Якщо та знайде факти, які підтвердять її слова, то Василя Даценка усунуть з посади.
Загалом, затвердили такі кандидатури:
- від вінницького обласного шкірно-венерологічного диспансеру — Максим Третьяков


- від вінницького обласного будинку дитини з ураженням ЦНС та порушенням психіки — Надія Андрієвська (колишній головний лікар)


- від обласної дитячої інфекційної лікарні — Людмила Бровінська (колишній головний лікар)
- від обласного диспансеру радіаційного захисту населення — Василь Даценко (колишній головний лікар)


 - від обласної лікарні імені Пирогова — Олександр Жупанов (колишній головний лікар)


 - від обласного Центру СНІДу — Ігор Матковський (колишній головний лікар)


- від обласного паталогоанатомічного бюро — Любов Холод
- від Центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф — Анатолій Пірникоза (колишній головний лікар)


- від обласного ендокринологічного диспансеру — Пилип Прудиус (колишній головний лікар)


 - від обласного наркологічного диспансеру — Павло Слободянюк (колишній головний лікар)

Нагадаємо, що це попередньо рекомендовані кандидатури. Їх ще повинні затведити на сесії облради в п'ятницю, 23 травня.

Сьогодні ж, 22 травня, громада разом з депутатами проведе другу частину слухань. Розглянуть кандидатів у головні лікарі дитячої обласної та психіатричної лікарень, обласного онко- та психоневрологічного диспансерів, госпіталю інвалідів війни, обласного центру медико-соціальної експертизи. Слідкуйте за наступними публікаціями на нашому сайті.

Читайте також:
За нових головних лікарів у Вінниці голосували по п’ять разів. Як діти
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Портяночников и швондеров уважать нельзя. Их можно только презирать.
  • Anonymous

    "Ну и конечно же во всех этих убогих неудачах виноваты МОСКАЛИ ПРОКЛЯТЫЕ во ГЛАВЕ С КРОВАВЫМ ПУТИНЫМ."Только в этом Вы правы,а остальное"художество"плод воспалённого воображения.Может Вы что то не качественное скушали или случаем не родственник ублюдка Род..са?
  • Anonymous

    Люди гибли на майдане для того что бы уволенная ранее Бабийчук,назначала тех же коррупционеров - главных врачей.Неужели Винницкая область с каллосальным медицинским потенциалом не в состоянии полностью убрать старых медицинских коррупционеров и назначить новые кадры.Незаменимых нет,а тем более наших хорошо накормленных главных врачей.Олейник-не заробатывайте "геть" для своей шанованой особы........Депутаты облрады,где 80%процентов медиков,успокойтесь и расслабтесь.
  • Anonymous

    по стилю автора видно что он не уважает людей о которых пишет, и как следствие - не уважает людей которые будут это читать. 20 минут - желтая пресса тихой провинциальной Винницы которой больше подошло бы название "Собака лает ..."
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 У Вінниці роздавали продуктові набори багатодітним сім'ям 09:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:21 Сьогодні вітаємо Аркадія та Федора. Історія, заборони та прикмети 16 травня 06:01 Погодинні відключення світла на Вінниччині: оприлюднили список черг на знеструмлення Від читача 17:16 «Покажи свою вишиванку світові». У Жмеринці готують святкову програму до Всесвітнього дня вишиванки 21:15 Їде МУР! Чим 20 травня здивує Вінницю реп-мюзикл «Ти [Романтика]» про Розстріляне відродження? play_circle_filled photo_camera 21:01 Звуки вибухів та сирени почуєте через планові роботи. Вінничанам варто не панікувати play_circle_filled 20:23 Чи можна у Вінниці вже їсти полуницю, лохину, абрикоси? Ми перевірили їх на нітрати play_circle_filled photo_camera 20:12 У Вінниці затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» і шукав собі інформаторів photo_camera 20:04 Цікаво та корисно для підростаючого покоління. Рятувальники навчають дітей безпеці photo_camera 19:13 Три пожежі за добу: коротке замикання, недбалість та печі завдали шкоди майну 18:58 Чи посадили їх? Дізналися результати корупційних справ у медичній сфері Вінниччини 18:05 Викрили понад 100 браконьєрів, у яких вилучили човни, знаряддя та 400 кілограмів риби 17:19 За добу шість пожеж в екосистемах. Загроза масштабних вогнів зростає photo_camera 16:50 Новий супермаркет "Грош" почав свою роботу у ТСК "Магігранд" (Новини компаній) 16:24 Майстерність брилярів: краєзнавчий музей презентує колекцію солом'яних капелюхів photo_camera 16:03 КОРД «прикрив» канал збуту канабісу у Вінницькому районі, затримавши наркобаригу play_circle_filled photo_camera 16:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 15:55 На Заболотного горів автомобіль. Поліція розслідує підпал 15:22 Рятувальники гасили умовну пожежу, яка сталася через влучання снаряда play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up