Довідка про судимість: безкоштовна чи платна, залежить тільки від вас

Довідка про судимість: безкоштовна чи платна, залежить тільки від вас
"Чому у Вінницькому управлінні інформаційно-аналітичного забезпечення за безкоштовну довідку про відсутність судимості беруть плату?". Таке питання поставив вінничанин у новинах від читачів на нашому сайті "20 хвилин". У тексті новини – самі знаки питання. Редакція дізналася відповідь.

Довідка про судиміть чи відсутність судимості, як і раніше, видається людині за 30 діб абсолютно безкоштовно. Читач просто, коли ходив за нею на Театральну, 10, постукав не у ті двері.

Як роз’яснили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, в одному й тому ж приміщенні працюють дві різні структури. Одна – управління інформаційно-аналітичного забезпечення – підпорядковується обласній міліції. Друга – окреме підприємство, яке підпорядковується Міністерству внутрішніх справ. І в першій, вінницькій, структурі довідку виготовлять за 30 днів безкоштовно. В міністерській – візьмуть гроші. І не тільки за термінове виготовлення довідки, а й за виготовлений за ті самі 30 діб документ.

Платна структура - це Державне підприємство „Інформ-Ресурси-Вінниця” при МВС України, тобто з керівництвом у Києві, тож розцінки їхні визначили там. І вони, як сказали у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, наступні: за виготовлення довідки в 30-дений термін візьмуть 30 гривень, в 10-денний – 85 гривень, 5-денний – 105 гривень.

- Ця структура не має відношення до управління міліції у Вінницькій області. Вона підпорядкована Міністерству внутрішніх справ, працює на платній основі і орендує в нас приміщення, - каже про держпідприємство „Інформ-Ресурси-Вінниця” прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник. – А наша служба з видачі довідок, яка називається управлінням інформаційно-аналітичного забезпечення, з 10 травня 2011 року здійснює безоплатну видачу довідок про судимість або відсутність судимості протягом 30 діб.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Сергей Веремеенко

    Постукав не в ті  двері? Як завжди, сам дурак. Бачете як хитро? Двері поряд розташованні. Причому там де видають оплаті, двері завжди відкриті. Ну там де безкоштовні.... Дуже буду здивований  якщо я не правий?
  • Сергей Волчанов

    Замовляли довідку за 1 день на сайті http://salex-lcc.com.ua/dovidka-pro-vidsutnist-sudimosti.html І час зекономили і нерви в порядку ))

  • Леонід Соколівський

    шановні журналісти що готували данний матеріал, Вас "розподять як котят", спробуйте отримати БЕЗКОШТОВНУ довідку у мене поки що не получається працює тільки платна видача БЕЗОПЛАТНОЇ ДОВІДКИ.

    KEVIN KONDOR reply Леонід Соколівський

    я замовив безкоштовну  !!  і абсолютно безкоштовно )))
  • Анонім

    Я так зрозумів, що платна послуга (для отримання довідки про відсутність судимості) надається в кабінеті під номером 27, а в якому кабінеті ця послуга надається безкоштовно і в які дні він працює? Дякую за увагу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up