Обшуки у тюремного начальства у Вінниці: знайдено 4 тисячі доларів і десятки тисяч гривень

Обшуки у тюремного начальства у Вінниці: знайдено 4 тисячі доларів і десятки тисяч гривень
Від п’яти до десяти років тюрми з конфіскацією майна можуть отримати посадові особи Вінницької виправної установи. Їх підозрюють у вимаганні грошей у засуджених.

Після проведення обшуків – на роботі і вдома – у них вилучено чотири тисячі доларів, 51 тисячу гривень, 15 банківських карток, 32 мобільні телефони, 10 СІМ-карток. У  секторі зв’язків з громадськістю підтвердили факт проведення санкціонованих обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадових осіб виправної установи, а також уточнили, яким чином у засуджених вимагали грошей. 

Посадовці обіцяли ув’язненим не проводити обшуки у камерах та не вилучати заборонені предмети. Але за це ув’язнені мали платити.  Для них встановили таксу: від двохсот гривень до однієї тисячі гривень. Гроші переказували на банківські карткові рахунки. Відкрили їх на родичів і знайомих посадовців. Один з переказів зроблено 24 вересня. У цей день тисяча гривень надійшла на картку за те, що начальник відділу режиму та охорони установи погодився пронести заборонені речі.

- Прокуратурою Вінницької області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією, - йдеться в інформації на сайті обласної міліції. – Тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру та обрання їм запобіжного заходу.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Насколько я понял - система работала,  потому что всем было выгодно. Кто хотел что б ему пронесли что то из  запрещенного  - тот  готов был платить.  Теперь эта лафа  обломалась и многие из тех,   кто платил,  будут недовольны.  Рано или поздно выплывет имя того.,  кто сдал систему. Не надо быть очень умным что бы  это вычислить - это сделал тот,    чьи родственники 24 числа   сделали перевод.  Так вот,   интересно как отреагируют   заключенные на действия  их коллеги.....

    Дарья reply Анонім

    Але це тільки припущення, що винен той кого родичі 24 числа здійснили переказ коштів, може й бути не він. Але якщо це він, то я йому співчуваю, якщо залишиться живий, то буде добре, но калікою точне буде.
  • Анонім

    Система прогнивала годами ещё за царя Как говорил Мефистофель " Человек слаб а соблазн велик" И не стоит наедятся что вместо одних "не честных" придут другие "честные" Вот только сидельцам канал перекрыли
  • Хархан Виталий

    а конкретно в якій установі
  • Анонім

    Вот именно-,,Можуть отримати,, Но чи отримають???

    Анонім reply Анонім

    Вопрос даже не в этом. Вопрос в том, как будут себя вести новые люди на их месте. Я думаю, что аналогичным образом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up